Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • asdf_

    veterán

    válasz senki68 #54647 üzenetére

    Vagy tudják (hibáztam, általánosítani, hogy mindegyiknél csak ajánlás, ez nem feltétlen igaz):

    Vagy meg sem adják (legyél határon belül oszt jól van):

    Vagy eleve a névleges kétszeresét írják, abba meg belefér minden is.

    Meg persze vannak nem kevesen ahol150%-ot írnak és azt is maxnak.

    De természetesen mindig klikkelje végig az ember a gyári tervezőn a konkrét invertert a konkrét panelekkel. Ha aszerint oké, akkor oké.
    Én le is screenshotoltam az enyémet, pont emiatt, mert papíron csak 3750 lenne a vége (és ez nem az ajánlós, hanem ők pl. max-nak írják), hogy ha valaha is probléma lenne ebből, hogy ugyan, miért van ennyi panel rajta, akkor lehessen lobogtatni, hogy azért, mert a webes tervezőtök szerint ezzel semmi baj nincs, és mehet. Ez mondjuk amúgy vicc, hogy az adatlap és a tervező ellentmond egymásnak...

    Meg ebbe azért vegyük bele azt is, hogy egy rakás különböző teljesítményű inverter belseje az utolsó csavarig tökugyanaz, és a teljesítménye az csak szoftveres limit. Tehát mondjuk az 5 kW-os és a 6 kW-os Symonál szemmel jól látható összeget tennék rá, hogy ez a helyzet. Így amikor egy 5 kW-ost túlpanelezel, akkor valójában egy 6 kW-os panelezel túl. Persze a gyártói hosszú gari miatt nem húzkodjuk a cica bajszát, és a gyártó tervezőoldal és annak eredménye az isten.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák