Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • edeleny

    őstag

    válasz leslieho2 #47335 üzenetére

    Azért, én szofisztikáltabban oldottam meg, a zasszony el is válna 18°C-ban! :)

    Szeptember közepén belőttem a klímákat 21°C-ra, és hol így , hol úgy, mentek december elejéig. Hétközben, amikor a lányok kollégiumban voltak, a tetőteret csak 19°C-ra temperáltam. (a belső szobában már csak 17,5 volt, az már hideg!)
    ((A klímák hűtésre lettek felrakva, nem fűtésre. Akkor erre még nem is gondoltam))
    Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy novemberben már hétvégente a szeneskazán ment, fával :) Az elektromos fogyasztást néztem, sajnos még többet kellett volna elfogyasztani a szaldóból!
    Aztán február végén lett vissza izzítva a klíma, először a galériában, és a tetőtérben, majd március első hetétől mindenhol. Május közepéig! :(

    Csak gázzal nem lettem volna az 1700 köbméterben benne, így 1200 volt. Az éven ezer alatt a cél. Így havonta kb. 25 köbméter gáz megy el főzésre melegvízre. (öten vagyunk, gyakorlatilag öt felnőtt) Éves szinten ez is 300 köbméter gáz.

    Nem használtam ki azt a lehetőséget, hogy nappal megemelni a hőmérsékletet, pedig a klímák wifi-ek, programozhatóak. De az idén mindenképp. Az látszik, hogy egy 0 fok körüli nap kell 20 kWh (jól írtam?), +10°C felett napi szinten elég 2-5 kWh fűtésre.

    Jelenleg 3 darab programozható, de buta termosztát vezérli a gázkazánt, ezt lenne jó integrálni egy okos rendszerbe klímákkal együtt.
    (a mostani rendszer is jól működik, a zónavezérlőn kiveszem kézibe azt a kört amit nem akarok fűteni a gázzal. A hátránya, hogy áramszünet esetén vissza áll automatába)

    Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.

Új hozzászólás Aktív témák