Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • concret_hp

    addikt

    nem feltétlen a hiper jó megtérülés miatt, félig játszósnak, félig mert az automatizálás részét egész jól meg tudom csinálni, meg persze zöld is vagyok :))

    szóval van egy teraszom, 120-125cm széles és 10+ méter hosszú féltetővel, ami DDNY tájolású. az éves áramfogyasztás nem olyan sok olyan 1700-1800 kwh-ra fog beállni szerintem, nem szeretném kiváltani az egészet, csak egy részét. Arra gondoltam, csinálok egy kisebb sziget üzemű rendszert, ha kijön a matek, ehhez a részéhez viszont nem értek, szóval erről írjátok légyszi, hogy hol nézem be ha benézem és hogy kéne.

    szóval az a terv, hogy felrakok 2 jobb panelt, az olyan 8-900W. ehhez egy kisebb inverter és egy kis 0.5-2kwh közti akksi, de inkább 1, mert próbálom azonnal elhasználni. egy kis raspberrys vagy hasonló okossággal vélhetően meg lehet oldani, hogy ha X foknál melegebb van / valami egyéb körülmény fenn áll, kapcsolja be a klímát (pythonból csatlakozni a klímához már megy :D) nyáron + ha épp télen napos idő van, akkor a klímát fűtésre, az első kérdés, hogy az egy üres halmaz-e az inverterek közt, ami 2 klímát meg tud hajtani (induláskor gondolom magasabb a terhelés, amúgy ilyen 2-300W közt lehet valahol egy finomabb működés) és közben ha csak 2 panel van rádugva akkor már csinál valamit :DDD szóval létezik olyan inverter ami ehhez jó lehet?
    + kötnék rá pár kisebb fogyasztót, meg a teraszra pár kinti konnektor. ezzel kb. a nyári hónapokban és télen a paraméterek állítgatásával nagyjából sikerülhet elhasználni a termelt áramot azonnal.

    március-május meg szept-okt lehet érdekes, ott játszana jobban az akksi, vagy barbár módon egy merülő forralóval lehet fűteni egy kinti jakuzzit egy wifis konnektorral vezérelve a klímához hasonló elven :DDD

    ötlet, javaslat? :R

    [ Szerkesztve ]

    vagy fullba vagy sehogy :D

Új hozzászólás Aktív témák