Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #32577792

    törölt tag

    válasz siege5 #3035 üzenetére

    Szia

    Amire kell számolnod plusz költségként:
    - energetikustól kell egy energetikai tanúsítvány (illetve kettő) amiben rögzíti a jelenlegi állapotot, leírja, hogy jelen pillanatban mennyi az épületed besorolása. Aztán csinál egy előzetes számítást, hogy mi fog történni, ha megvalósítod a fejlesztést. Ha megvalósul a fejlesztés, akkor pedig egy végleges állapotot, ami megegyezik a tervvel, ha minden azok alapján történik. Ez nekem 130e Ft volt.
    - kellenek tulajdoni lapok, ezt lehet kérni onlány is, és a bank is kérhet, picit olcsóbb, nem igazán mérvadó a költsége
    - lesz egy közjegyzői díj, ez változott, most kb. nem tudom mennyi lehet, nagyságrendileg 50-100 között talán
    -aztán van még a csatlakozási díj, nézd meg melyik szolgáltató területén vagy, ez publikus adat nekik
    Az a 200 körüli összeg nem elrugaszkodott.
    Pályázatos motyónál megszabott, hogy mekkora lehet a max rendszered, az fogyasztásod + 10 vagy 20%, erre már nem emlékszem pontosan, mert nekem nem MFB-s volt. Ez azért van, mert nem azt támogatják, hogy Te üzletszerűen termelj, egyébként sem éri meg.

    Alap, hogy ne dőlj be a hangzatos PR leveleknek. Nem mindig a legnagyobb a legjobb, de az is már előfordult, hogy nem a kicsivel jársz jobban.
    Elsőre nézd meg, hogy mennyi az éves fogyasztásod kWh-ban, ezt lehetőleg bontásban, tarifák szerint. Vezérelt áram nem olyan drága, hogy tuti megérje kiváltani. (melegvíz)

    Ezek után ezt tedd itt közzé, kérd meg geresics kollégát, hogy mondjon rá valamit, de más is nyilván mond valamit, Légy türelemmel, mert neki azért elég kevés ideje van a sok munka miatt. De fog válaszolni, akár privátban is.
    Ha kezd letisztulni pár dolog, akkor kérj egy csoportos ajánlatkérőn ajánlatot, az napelemszövetség honlapján. Egy héten belül elég sokan fognak válaszolni.
    Ezekből aztán lehet válogatni. Itt ugyanígy kérhetsz véleményeket, tanácsokat az ajánlatokkal kapcsolatban.

    Én személy szerint sokat válogattam, és ahogy a napi bevásárlás során, itt sem díjaztam, azokat, akik egy konkrét panelt nyomtak, mert a többi vacak, vagy ez a legjobb dumával.

    Érdemes rá időt szánni, most úgyis felhő van, hideg van, rövid napos időszakok, kicsi beesési szöggel, tehát nem a kapkodás ideje van :).

Új hozzászólás Aktív témák