Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • blueboi69

    csendes tag

    válasz bobace #24837 üzenetére

    "Mivel kis rendszert rak, ezért a meglévő fogyasztásra használja csak. Felesleges klímával és autóval számolni, mert azt mind pluszban kifizetné majd úgyis"

    Ezzel nem értek egyet. Mert ha bejön egy elektromos autó a képbe és azt otthon tölti, de effektíve a villanyszámlája nem lesz kevesebb, akkor az autó töltsére ment el az energia, amit viszont üzemanyagárban tud átszámolni.
    Nem vagyok biztos abban, hogy drágább az elektromos. Nem feltétlenül kell új autóban gondolkodni. Nincsen elektromos autóm, nem tudom összemérni. Családban van hibrid, szoktam pislogni, mikor apám ingyen jön át hozzánk és az a legnagyobb baja, hogy azért kell 98as benyát tankolnia, hogy az etanol miatt ne poshadjon meg a 95ös, mire kiautózza a tanknyi benzint :) Nyilván van benne költői túlzás, keveset megy, azt is főleg városban, de azért van benne valami, mikor 3-4havonta tankol bele üzemanyagot.
    Arról nem beszélve, hogy ha van napelemed, akkor tökmindegy mennyi a benzinár, neked attól még az autóhasználatod nem lesz drágább. Nyilván ha meg tudsz termelni annyi energiát és szaldos elszámolásban vagy.
    És igen, drágább egy elektromos autó, persze, hiszen még csak most indul be igazán, de ha azt nézem, hogy évente kb 5-600ezret eltankolok, pedig nem is járunk be dolgozni sem naponta, akkor azért néhány év alatt behozza az árát egy benzineshez képest.

Új hozzászólás Aktív témák