Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • GSzORO

    csendes tag

    válasz Hunter2 #18420 üzenetére

    Hi,
    szerintem, nem rossz az ajánlat. De. Most, hogy van ez az otthonfelújítási őrület, érthető, hogy a soronkénti összehasonlításnak semmi, de semmi értelme, mert a cégek, vagy az anyagköltséget csalják el (szó szerint), vagy a munkadíjat árazzák fel, 1 a lényeg: max. 450.000kWp legyen. Nekem csak 3 szerény ajánlatom van (4-nél megállok, mert a feléből úgysem engednek már, és nekem az bőven elég), és az anyagköltség a bruttó díj 72-65-71%-a rendre. Ebből az egyik (a legalacsonyabb!) az egyik áramszolgáltató ajánlatában van (ennek a cégnek az éves beszámolóját megnézem, hát a Bérköltség rohadt magas, butapestiek zömmel, ott nem occsó az élet, valahol be kell ezt hozni)!

    Fronius: egyik telepítő 100-150 EUR-os egyszeri garancia hosszabbítási díjat emlegetett, nem bogoztam, hogy ez 5-ről (ami ugy, nem is 5, hanem 2 év alapból - tehát mindjárt nem is hangzik olyan jól...) 10-re, vagy 15-re, azt is mondta, hogy otthonfelújításiban ezt sajnos, nem lehet elszámolni. Ja, a vásárlás után max. 2 éven BELÜL meg kell venned (amikor még jó eséllyel semmi baja az inverternek), nem ám, úgy ahogy a laikus gondolná, hogy mielőtt letelik az 5 év...á.... :F
    Honlapon érthető módon, ezeket NEM reklámozzák/írják le (én legalábbis nem találtam a Fronius oldalán (Az oldal nem található - Fronius).
    Ráadásul itt náluk ugye van a még 2 zavaros (...) garancia, TITEL (enhome.hu) olvasd csak át!

    Szóval, én nem nézném a "belsejét", mert jobban elvesznék, a végeredmény - támogatás (kalkulátort hozzá gondolom ismered), és ez alapján döntenék.

Új hozzászólás Aktív témák