Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Punyika

    újonc

    válasz agyarka #1464 üzenetére

    Sziasztok!
    Nagyon jó fejek vagytok, hogy ennyire szeretnétek segíteni. 4 ajánlatom van, amik szimpik cég szinten. A 3 soros ajánlatadókról nincs mit mondanom. Ajánlatadó nevek, és árak nélkül beteszek ide négyet. Igazából úgy is csak műszakilag kellene segíteni megvizsgálni, az árakat másod körben szoktam vizslatni...

    Ne menjünk bele, hogy ki miért akkora rendszert adott, amekkorát. Nálam is történt egy "egyed fejlődés", ami szegény ajánlat adókat is tévútra terelte néha. Illetve volt olyan, aki magától döntött el dolgokat. A rendszer alkotók többi eleméről nem is írnék. Az ajánlatok nagy részénél ki sem derül milyen vezetéket, leválasztókat használnak. A rögzítő elem mindig valami arra alkalmas, nem tákolás. Tűzvédelmi kapcsoló sosincs az ajánlatban (elsőre). Mindenki megcsinálja a papírozást.

    1.
    napelem: Suntech 275 W - 29 db (hagyományos soros kapcsolás)
    inverter: SAJ Suntrio Plus 8K

    2.
    napelem: Sharp ND-AK275 - 26 db
    inverter: SMA STP 7000 TL-20

    3.
    napelem: Canadian Solar CS3K-P 295 W - 38 db
    inverter: KACO blueplanet 10.0 TL3 M2
    kéménnyel árnyékolt részen: optimalizáló: TIGO TS4-R-O - 6 db

    4.
    napelem: Canadian Solar CS3K-P 295 W - 38 db
    inverter: Fronius Symo 10.0-3-M
    kéménnyel árnyékolt részen: optimalizáló: TIGO TS4-R-O - 6 db

    Az utóbbi két ajánlat egy ajánlatadótól származik, csak az inverterben lenne különbség.
    Sehol nem láttam számítási eredményeket.
    Az utolsó kettő ajánlattal szemezek igazán, mert valahogy úgy érzem, hogy itt találtam kíváncsi fülekre az igényeimet tekintve. Nem csak simán egy ajánlatgyár ontja a kalkulációkat.

    Kérdéseim:

    1. Mi véleményetek így elsőre?
    Az 1. ajánlatban minden alkotó full kína, ami nem probléma, csak nem akarok Daciat venni GOLF árán. Ugye itt most jó lenne látnotok az árakat.... Na majd a végén megmondom mindre, csak, hogy lássátok.
    2. A második ajánlatban úgy érzem, hogy megbízhatóbb nevek szerepelnek, de a felmérés során valami elcsúszhatott, mert az egész tetőre gondolják ezt a 26 panelt... ? Vajon miért? Érdemes lehet velük futni egy kört? Mondjuk eléggé Merci áron menne a móka....
    3 és 4. Itt főleg az a kérdés, hogy a 11,2-es rendszerhez nem kicsik-e a 10-es inverterek? Kalkulációval alátámasztható-e mindkét inverter? Bár ezt lehet, hogy egyszerűbb lenne megkérdezni az ajánlatadótól.... Melyik inverterrel lehet jobb a rendszer?

    Jöhet minden, hideg-meleg! Vagy ha kérdés lenne, igyekszek válaszolni.

Új hozzászólás Aktív témák