Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • JanFan

    csendes tag

    Sziasztok!

    Segítségeteket szeretném kérni:

    3,5kwp-s SE rendszer lett kialakítva 2016-ban, de inverterből "csak" 3500-as került beszerelésre (mostani ésszel már másképp csinálnám), pályázati lehetőségeket kihasználva elektromos fűtésre állnánk át (elektromos kazán, +klíma nyáron, később akár elektromos kocsi, fene sem tudja, hogy mi lesz pár év múlva) és ezért szeretném "bővíteni" a meglévőt.

    Mostani lehetőségeim:
    1.) Meglévő inverter/rendszer 2db 330Wp-s panelt bír el az déli oldalon és 2db-ot más irányban (K vagy Ny-i oldal is van még), erre kapott árajánlat bruttó 400e ft körül van szereléssel, mindennel együtt.
    2.) Nagyobb inverterre váltok, akkor a meglévőhöz +6db 330Wp-os panel tehető fel a 4 panelhez képest 3X áron szereléssel, engedélyeztetéssel, mindennel együtt, amit kicsit sokallok.
    3.) Meglévő rendszert kibővítem az 1.)-nek megfelelően 4db panellel és egy új rendszert rakatok fel a nyugati oldalon, olcsóbb inverterrel. 2.) ponthoz hasonló árban van már 3,33kwp-s rendszer.

    Kérdésem, hogy egy ingatlanon belül lehet kettő egymástól függetlenül működő napelemes rendszer? Össze lehet "kapcsolni" a kettőt?

    Köszönöm előre is a segítséget?

Új hozzászólás Aktív témák