Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Csontikka

    aktív tag

    Sziasztok

    a következő témában szeretném a segítségeteket kérni:

    Adott egy T-s céges flotta, egyedi APN-el.
    (az APN-hez tartozó csomag pontos paramétereit természetesen nem ismerem, csak egy vagyok a sok felhasználó közül)

    Eddig az alábbiak szerint működött:

    Akinek a SIM kártyája tagja volt az APN-nek és Iphone-ja volt annak nem ment az internet tethering, aki androidos vagy windows phone-os volt, az meg tudta osztani más eszközök számára a netet. Megkérdeztük mi okozza ezt az volt a válasz, hogy a csomag nem tiltjaa megosztást, és ez az iphone "dilije", mert ha nem a szolgáltatól kapott automatikus APN beállításokat használja, nem lehet a netet továbbosztani. Ez így hihetőnek is hangzott, elfogadtuk.

    Pár napja változott a helyzet, az android készüléken is mintha nem lehetne megosztani az internetet. A telefonon gyönyörűen megy a net, viszont a rácsatlakoztatott eszközök csak IP címet kapnak és azt írja a Windows, hogy nincs internet.

    Kérdésem az lenne, lehet ilyet APN-ből korlátozni? lehet szolgáltatói oldalról tiltani azt, hogy a net továbbosztható legyen?
    Meg tudja a szolgáltató különböztetni és megkülönböztetheti azt a forgalmat, ami egy a telefon által továbbosztott eszközről érkezik? (belenéz a csomagba?)
    Ha igen, és korlátozni is tud ezek alapján, akkor jön a következő kérdés, egy APN-en belül be lehet úgy állítani szolgáltatói oldalon, hogy az iphone ne tudja tovább osztani a netet, az android ls a windows phone pedig mégis?

    Nem logikus számomra ez az egész és úgy érzem azért nem, mert abszolút nem vagyok vele tisztába, hogy egy ilyen egyedi APN-nel rendelkező flottás csomag esetében milyen lehetőségek vannak a szolgáltatói oldalon és nem találok olyan leírást amiből ez egyértelműen kiderülne.

    Továbbá, szintén ugyanez az alap szitu: Arra is kíváncsi lennék korlátozható-e az, hogy egy adott flotta készülékei milyen sebességgel kapcsolódhatnak fel a hálózatra. (a telefon 4G képes, a flottás csomaggal nem megy 3G fölé, a saját SIM-mel pedig simán LTE-re vált)

    Előre is köszönöm a felvilágosítást

    Üdv,
    Csontikka

Új hozzászólás Aktív témák