Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _NCT

    őstag

    Nem szakmai kérdés, inkább csak tanácsra lenne szükségem.

    2 éve dolgozom egy elég nagy magyar cégnél, közel 1000fő dolgozik ott. Eleinte mindent megígértek, külföldi kiküldetés, szakmai fejlődés (microsoft vizsgák), előrelépési lehetőség stb. stb.... Azután ahogy telt az idő, rá kellett jönni, hogy beetetés volt minden, és mostanában olyan magasról tesz a főnökség a fejünkre, ahogy nem szégyellik. Egy az, hogy külön szinteken dolgozunk és nem tudunk napi kapcsolatban lenni, ami nem is baj, de mikor küldök egy problémára nekik megoldást (amin 2 napig agyaltam és dolgoztam) és még válaszolni se méltat rá, ott kicsit szakad a cérna, és ez csak egy ilyen volt, a sok közül. Átnéznek rajtunk, szakmai fejlődés nincs, megbecsülés nincs, úgy érzem itt már semmi keresnivalóm.

    Viszont jelenleg IT support/helpdesk melóban dolgozom, már 3-4 év tapasztalatom van, de szeretnék váltani. VMware-el dolgozunk (nem kell nagy dolgokra gondolni, vshpere segítségével menedzseljük, telepítjük a guest-eket, ha szükséges konfiguráljuk a megfelelő paraméterekkel a virtuális gépeket). Ezen kívül kb 2 osztály számára back office supportot nyújtok, hibajegykezelés stb stb...

    Lényeg a lényeg, hogy nem szeretnék életem végéig support munkakörben ragadni, mindenképp szerverek felé akarok mozdulni, még jobban megismerni, megtanulni az üzemeltetést. Itthon virtuális gépekkel gyakorlok, de valljuk be az bőven messze áll attól, mikor élesben 100-200 user vagy több user perverzkedik a rendszeren és kreálják a hajmeresztő dolgokat.

    SCCM 2012-höz, Exchange 2013-hoz alap szinten értek, Server 2012-ben AD DS jogosultságkezelé, Group Policy megy, illetve kliensek már nem nagyon tudnak meglepetést okozni, sok mindent láttam már.

    Viszont üzemeltetői tapasztalatom az nincs, csak az a tudás amit itthon tanultam,meg a cégnél sikerült ellesni. Szerintetek hogy lehetne kitörni ebből az ördögi körből, hogy fejlettebb szakemberek mellett sikerüljön betanulni az üzemeltetésbe?? Van egyáltalán ilyen cég? Junior rendszergazda pozíció ritka, mint a fehér holló.....

    Jelenleg minden álláshirdetésnél azt látom, hogy 3-5 éves üzemeltetői tapasztalattal rendelkező embereket várnak, értsél exchange-hez, sql adatbázishoz, de értsél linuxhoz is, tudjál c#-ben írni programot stb...

    Vagy az maradt, hogy továbbra is jelentkezem Support-ra és ha szerencsém van egy olyan céghez kerülök, ahol szépen lassan rám bíznak egyre több üzemeltetői feladatot?

    Nem akarom az időm pazarolni sokáig egy cégnél sem, fejlődni szeretnék, úgy érzem ez a 2 év is sok volt itt, amit eltöltöttem.

    Fizu nem rossz, de nem is túl jó. 2 műszakban meló, hétvégén is, karácsonykor és újévkor is, nincs leállás soha. Évi 1 bónusz, (néha 1.5) nettó 215 fizu, céges telefon + 50 cafeteria, lazaság van. Most akarják megtolni a fizetésem kb 2 hónap múlva 240 nettóra, de így sem nagyon maradnék, mert tudom hogy 0 fejlődési lehetőség van, nem akarok teljesen kiégni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák