Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PumpkinSeed

    addikt

    válasz ro_bert17 #6085 üzenetére

    A switch-ek nem szükségtelenek, ugyanis a routerek nem tudják ezt kiszolgálni Ethernet port hiányában. A switch elosztja ezt.

    A fő switch-et kivenném onnan és egy fő routert tennék oda. Ezekbe tehetsz Fast Ethernet portokat illetve Serial portokat. Ez függ attól, hogy milyen sebességet akarsz elérni. A Fast Ethernet gyorsabb.
    A fő switch kicserélése azért érdemes még mert az ISP (Internet szolgáltató) bejövő adatait nem fogadhatod switch-el, mert a bejövő információkat nem tudja irányítani a megfelelő irányokba. A router irányító protokoljai segítségével ez könnyen megoldható.

    Szerintem a szerverhez nem kell 3 külön szervergép, erre elég egy is. Költséghatékonyabb is.

    A vendég IP tartományt lehet egy Linksys routerrel, de azt a vendég switch helyére betett routerre kellene csatlakoztatni, ugyanis így lesz külön hálózaton, és akkor a szerverek lehetnének 192.168.4.0/24-es hálózat míg a Linksys router 192.168.5.0/24-es hálózat és akkor nem is lesz IP ütközés. Nem tudom kell-e VLSM-et alkalmaznod, ha nem akkor nem érdemes ezzel a mondattal foglalkozni.

    Ezen kívül a többi szerintem jó lesz. :)

    "Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

Új hozzászólás Aktív témák