Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shinmegaten

    aktív tag

    Üdv!

    Segítséget szeretnék, bár ha jól sejtem, a megoldás szokás szerint egyszerű lesz.
    Iskolai rendszergazda volnék és adott egy sulinetes gyönyörűség kb. 40 géppel. Minden működött, mint a karikacsapás, egészen addig, míg július elején a sulinet úgy nem határozott, hogy az eddigi 192.195.64.x tartományról át nem helyezkedik a 10.204.184.x tartományra. Azt már megoldottam, hogy helyi hálózat legyen, de net valamiért nincs. Sok helyen olvasom, hogy tűzfal kikapcs, DNS újrakonfigurálása, ipconfig /flushdns és registerdns. Amennyire én tudom (mivel viszonylag új vagyok a pozícióban, az előző gazdi lelépett), nem a tartományvezérlő felelős a DHCP-ért.

    Dashboardon, szerveren és a kliensgépen, amit láttam régi IP-t azt átírtam, hogy tükrözze az új viszonyokat.

    Win Server 2003 R2 Standard a szóban forgó DC, a 40 gépből pedig 20 db-on Win7 32-bit és 20 db-on Win10 64-bit fut.

    Bevallottan rögtönzött sysadmin vagyok itt az intézményben, mert hát sulikezdés és miegymás, de ez nem jelenti azt, hogy ne érdekelne az irány (röviden: informatikus vagyok, de nem kimondottan rendszergazda, nah :) )

    Ó, és valamilyen rejtélyes okból kifolyólag az "ipconfig /registerdns" nem működik, RPC kiszolgálót keres(?). Illetve mindenhol azt olvasom, hogy az Active Directory telepítésének a megelőző lépése az, hogy a dcdiag automatikusan települ, ennek ellenére a konzol nem ismeri fel a parancsot, szóval, ha diagnosztizálni szeretnék, mert mondjuk nem hiszek az eseménynaplónak, akkor meg vagyok lőve.

    Hát így állok. A segítségeteket előre is köszönöm.

    - Feri

Új hozzászólás Aktív témák