Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • IO.sys

    őstag

    Üdv megint. Most jött el az idő, hogy legyen domain a hálózatunkon. Kis hálózaton már kísérleteztem, de az nem hordozott elég veszélyt magában, hogy neki is feküdjek rendesen.

    Két Dell Poweredge szerver van 2012 R2-vel, szóval erő van bőven. Raid 1-ben van mindkettő. Egyik az éles, amin kb 10 ember iktat, a másik a backupja. Lényegében kihasználatlanok.

    A fileserver linux, a háló egy kis része Novell, plusz rengeteg önkormányzati csodaprogram, szóval van itt minden, ami bekavarhat.

    Olvastam meg próbálkoztam, de szeretném megtanulni élesben, mert máshogy nekem nem megy. Amúgy programozó vagyok, nem vagyok dilettáns vagy ilyesmi, csak a domain új még.

    Az elsődleges cél a gépek domainbe léptetése, hogy pl házirenddel vezérelni tudjam a frissítéseket, mert néha nagyon rosszkor indul el. Domain létrehozását leírás alapján meg tudom csinálni, klienseken belépés nyilván nem probléma.

    Abban kérnék segítséget, hogy a DC létrehozásához a legalapvetőbb teendőket írjátok le, hogy ne kelljen éjszaka hibát javítanom.

    凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

Új hozzászólás Aktív témák