Aktív témák
-
Frakk
tag
És a régi everestben is még kevesebbet:
3890 / 1507 -et kapok. -
Frakk
tag
Sok szomorú fejcsóválós szmájli.
-
maflame
aktív tag
válasz IIIstIII #497 üzenetére
Én most vettem ilyen memókat csak 1 Gb-osakat. Nem nagyon próbálgattam még de alapon az spd 2,5-3-3-6 ra állította be. Most 440-en mennek és 3-4-4-8 ra rakta. De mondom, lehet, hogy bírna feszesebb időzítéseket is csak még nem próbáltam. ...mert eddig nem tuningoltam és most kezdem hozzá ''szedegetni'' az infókat
-
celeron
senior tag
Hi everybody!
Adott egy Gigabyte 8IPE-775-G alaplap, van benne 2*256 Mb samsung RAM duálban, megoldható lenne, az, hogy ehhez még vaszek egy 1 GB-s ramot, és hogy az 1 GB-et, és az egyik 256 Mb-set duálban nyomja, a maradékot, pedig csak úgy natúrban? Vagy ez a felállás sehogy nem jön össze? -
IIIstIII
senior tag
Bakker mindenki 1 gigásnál tart? én meg csak most cserélek 256ról 512re. el vagyok maradva. mennyibe kerül egy ilyen modul? 30e ft?
-
törölt tag
válasz sosperecek18 #511 üzenetére
Mi volt a probléma?
-
St3venson
tag
válasz sosperecek18 #509 üzenetére
Énis egy corsairt rendeltem meg épp ma a 2,5-ös időzítésűt, a tied is pc3200-es?
-
Gabeszku
senior tag
2×256 mellé szeretnél 1× 1GBot ha jól értem... Intel vasnál és NF2 chipsetű AMD-k utáni vasaknál nem lehet megcsinálni (NF2 esetén sem szokott menni 3al )
Szal a válasz nem fog menni. 3 ugyan lehet üzemelne, de single módban, ami azt jelentené, hogy talán még vesztenél is a jelenlegi sebességedből.. hiába a több ram, feleződik a sávszél, azon meg sehogy se megy át sok adat..
tanács: 2×256 elad, 2×512 berak. Vagy ha kísérletezős tipus vagy 2×512MB ot veszel 1G helyett és ''hazárdírozásba'' kezdessz 4 modullal, amire senki sem fogja azt mondani, hogy 100% hogy menni fog.Üdvözlettel: Gabeszku
-
Gabeszku
senior tag
válasz IIIstIII #507 üzenetére
én még mindig 2×256al nyomom, és nem is tervezek váltást
Jó ramok 50 környékén indulnak, annyi kessem nincs, lomha, de nagy kapacitású modulokat meg nem teszek a vasba, akkor marad a brutálgyors, de kevesebb.
Teljesítményben kb ugyan az, bár lehet hogy csak azért tűnik úgy hogy elég még a fizikai ram, mert 2 S-ata samsung alkotta RAID-0 tömbön igencsak gyorsan zajlanak a swap műveletek
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Üdvözlettel: Gabeszku
-
Gabeszku
senior tag
válasz sosperecek18 #513 üzenetére
Pegid nincs is karácsony, ilyen csodák akkor szoktak történni
Üdvözlettel: Gabeszku
-
Gabeszku
senior tag
Nagyon látok itt a fórumon mindenféle csodavassal bíró embereket... Most azon morfondírozom, hogyha egyszer elérkezik a gépbővítés idelye jobban járnék-e ''bagóért'' vett AGP-s X800as széri karit meg 2×512 566os A-Datát beledurrantani a konfigba.....
Bár az ellene szól, hogy fél év múlva talán ér még valamit a vasam, aztán tehetem a polcra mert kutyának nem kell majd..
elfelejtettem offba teeni...
[Szerkesztve]Üdvözlettel: Gabeszku
-
kavicssli
addikt
Csak erdekesseg keppen a 2*512 Kingmax HC 534-en jaratom szinkronban a procival.
"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
Gabeszku
senior tag
válasz #65675776 #519 üzenetére
ki van ez találva, hogy hogyan szedjék ki a zsét az emberek pénztárcájából...
megvan az új róm Bejövős. LG hez adott maxell DVD-RAM lemezt olyan lassan olvassa be hogy lejár a személyim, de írni meg írja rendesen.
Kellene vennem lemezt, mert 300G ből 20G a szabad helyem ami manapság nem sokÜdvözlettel: Gabeszku
-
Vagyok
senior tag
Ram-ot milyen progival tudok tesztelni hogy hibátla-e? honnan?
[Szerkesztve] -
Vagyok
senior tag
DocMem20 ezt ismerem. Más? Jobb?
-
tibikbk
aktív tag
milyen memóriát vegyek a pqi-k helyett?Dfi nf3 lapba
Msn ill.telefon van!!!
-
Heineken Tom
tag
Az igaz, hogy a Vistához 2 Gb RAM kell majd?
-
tibikbk
aktív tag
-
vedini
őstag
válasz Heineken Tom #530 üzenetére
hát nem örülnék neki, ha 2GB kellene, legfeljebb ajánlott ecc-vel együtt.
workworkwork...
-
_seth_
veterán
válasz Heineken Tom #530 üzenetére
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Gabeszku
senior tag
És akkor mi van srácok, hogyha 2GB lessz az ajánlott? Akkor nem kell föltelepíteni... Erre nem gondolt senki? Eddig jó volt az XP pár évet kibír még mígnem kihalásra ítélik... én tavaj még ME-t is futtattam, nem meglepő módon 20%al jobban ment minden mint XP alatt.
Üdvözlettel: Gabeszku
-
XSiGma
aktív tag
van ugyebár egy 128as sdramom,elvileg 333Mhzen megy
miaz h effektív és valódi órajel?
ha 333az miért 166osnak írja?
-
Gabeszku
senior tag
SD??? akkor az effektív és fizikai (valós) órajel 133Mhz.
DDR nél van olyan hogy effektív, ami a tényleges 2× ese, mert egy ciklus alatt pont 2× annyi adatot küld és fogad mint az azonos sebességű SD.
elég pongyola meghatározás, de szerintem neked elég érthető, a többiek akik 3 oldalt tudnak írni erről most reméljük becsukják a szemüketÜdvözlettel: Gabeszku
-
Heineken Tom
tag
Ez egyszerűen hihetetlen:
bekapcsoltam a CnQ funkciót a BIOSban a 3000+-os procimnál, és az órajelet 2 GHz-ről visszavette 1GHz-re. De most jön a lényeg.
Az everestben a memóriaolvasásnál 4882-t mér , ismétlem 4882-t.
memória írásnál pedig 1791-t
Mindez egy 3 modullal futó S754-es ASUS K8N laptól, amelyben a memóriák 333MHz-en mennek Ez a lap köztudottan SC-ös a gyengébbek kedvéért, így még nagyobb szám!!!
Elég megdöbbentő látvány hogy 1GHz-n üzemelő procival leelőzöm a DC-ben menő 400MHz-es és X2-es konfigokat
Na most ez akkor lehetséges, vagy vmi extra, extra BUG???
Hogy higyjetek szavamnak csináltam róla képeket is:
[link]
[link] -
IM Sthlm
csendes tag
Sziasztok! Új vagyok a fórumon, segítséget kérek, ezért jelentkeztem be..
Egy igen egyszerü irodai Compaq Presario 6510 SE komputerrel szenvedek, AMD Athlon 2200 (1,8 Ghz) 256 SDRAM.
Digitális képekkel szenvedek a Photoshopban, az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám felpörgetni egy kicsit? Nem tudom mit bírhat el, érdemes-e bele 1 gigás RAM-ot venni?
Tervezem új gép vételét, de addig valamit tennem kell, mert itt élem le az életem...
Köszönök minden tanácsot! -
IIIstIII
senior tag
Senkinek sincs kingmax superram 512ese?
-
EQMontoya
veterán
válasz Heineken Tom #543 üzenetére
sztem inkább a normál x2-es configoddal lesz a para
Same rules apply!
-
Gabeszku
senior tag
válasz Heineken Tom #543 üzenetére
az újabb everestekkel a sávszélesség 130%át is lehet mérni...
ugye már a 100% ot sem lehet elérni, mert nincs 100%os hatásfokú rendszer....
ez magyarázhatja. Régebbi everestel?Üdvözlettel: Gabeszku
Aktív témák
Hirdetés
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest