Aktív témák
-
robisz
senior tag
válasz alexnowan #1400 üzenetére
Szerintem ilyet nem nagyon találsz, mert a procihoz hasonlóan a mem.
tuning is részben szerencse kérdése...
A gyári időzítéseket általában feltüntetik, vagy meg tudod nézni everest-ben,
cpu-z-ben, azokból próbálj szép lassan feljebb (vagy lejjebb ) tornázni.
Arról, hogy mekkora frekit ajánlanak max, van egy táblázat amit már
belinkeltek előttem de itt van újra:
[link] -
Gabeszku
senior tag
válasz matekmatika #1398 üzenetére
Nézd meg milyen chip van a memóriákon, majd erről az oldalról keresd meg az adott chipet és nézd meg mit bír. de látatlanban 2.8V ot mondanék, de biztos ami biztos nézd meg!
[link]Üdvözlettel: Gabeszku
-
vazimódó
senior tag
Sziasztok!
Az érdekelne,hogy rendelkezik-e közületek valaki konkrét tapasztalatokkal a következő ramokat illetően.
Mushkin 2GB XP4000 3-4-3-8 Dual Pack (2x1GB)
A válaszokat belőre is köszönöm!"Mar elegem van a sok belpolitikabol,szoval itt van ez hiszen en se vagyok fabol"
-
M@xxi
csendes tag
Sziasztok!
Most akarok venni 1 asus a8n-e alaplapot és az lenne a kérdésem h bele megy-e a ddr2-es ram? Mert kinéztem kiskerarak.hu-n egy ddr2-es 1gb-os kingstont. Vagy ennél az alapnál maradjak a sima ddr-nél? -
vazimódó
senior tag
Sőt biztos hogy DDRI
[link]
Belső bővítő csatlakozók:
1 db PCI Express x16
2 db PCI Express x1
1 db PCI Express x4
3 db PCI foglalat(v2.2, 32bites bus master)
4 db 184 tűs DIMM memória foglalat(max 4GB DDR400/DDR333/DDR266 ECC/ non-ECC DDR SDRAM)
Szóval maradj a sima DDR1-nél ha ezt a lapot akarod megvenni.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]"Mar elegem van a sok belpolitikabol,szoval itt van ez hiszen en se vagyok fabol"
-
No1Süni
csendes tag
-
törölt tag
Nem megy bele! De ezt már nem egyszer leírtuk itt és máshol is. AMD fronton a DDR2-t majd az AM'2 foglalat hozza el.
No1Süni:Azért, mert a memóriavezérlő a processzor része (IMC). Az pedig csak és kizárólag DDR(1) RAM-okat támogat!!!
Nem lézezik DDR2-t támogató S754/939/940-es alaplap. Nem is létezhet!
[Szerkesztve] -
Gabeszku
senior tag
HELP ME!!!!
Techpowerup memdb-t fordítom éppen, és van amit nem értek, bár kilogikáztam, de nem biztos.
datasheet says 3.6v, but often the pcb dont like that
PCB---->>> ez mi? az alaplapra gyanítok, az adja a delejt a ramnak nem?
Szal ha valaki tudja mi ez SOS írjon.
Köszönöm.Üdvözlettel: Gabeszku
-
cettlee
őstag
a mezei 400as samsungjaim 240 mhzen stabilak duálba 2,5-4-4-8 2T-n-ezt kapjátok ki
-
alexnowan
aktív tag
Hi!
daa-raa, lehetne valami fiktív jelzőszámot kreálni?
pl.: ((2,5+3+3+8)+1 v. 2T) / (250 Mhz) * (ár kFt)/10000= kisebb jobb
pl sima samsung: ((2,5+3+3+8)+2)/220 FSB*8k=3256 pont
geil ram: ((2+3+3+5)+1)/250*10k=3500 pont...ami nem jó de egy geiltől elvárható a magasabb FSB is.
Vagy súlyokat kéne hozzárendelni a szorzókhoz amiben a Te tapasztalatodra bíznám magam(unk).
Így megspórolnál egy csomó :''Ez most jó eredmény?'' hozzászólást.....
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Egy hajónak a kikötőben a legbiztonságosabb. De a hajókat nem ezért építik.
-
törölt tag
válasz alexnowan #1418 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű ám! Eleve vitatható, hogy az időzítési értékeket össze kellene adni. (Pontosabban, hogy az összeadás-e a megfelelő művelet.)
Ezenkívül az elért eredményt nagyban befolyásolja pl az alaplap is. Ez alól még az A64-es rendszerek sem kivételek. Túlságosan bonyolult a dolog ahhoz, hogy így le lehessen egyszerűsíteni. -
alexnowan
aktív tag
válasz #65675776 #1420 üzenetére
Azért gondold meg....
Legalább valamit első közelítésnek please!
Az átlagfelhasználó -példul én- túl képzetlen a tényezők felméréséhez, de ha van egy kis képlete, akkor nagyjából képben érzi magát.....
(Nem ez alapján venné meg a cuccot mert pl, gari is számít, de talán támpontnak jó lenne......)Egy hajónak a kikötőben a legbiztonságosabb. De a hajókat nem ezért építik.
-
törölt tag
válasz alexnowan #1421 üzenetére
Olyan nagyon nem kell túllihegni ezt a témát. Van ugye egy elméleti maximum. Ezt bárki ki tudja számolni, ha megszorozza a memória effektív órajelét Single Channel esetén 8-cal, Dual Channel esetén 16-tal. Aztán megnézi, hogy mit hoz az ő RAM-ja, illetve vásárlás előtt szétnéz mindenféle fórumokon eredmények után. Aztán eldönti, hogy neki mi éri meg. Ennyi.
Persze egy dolog amit mér pl az Everest és egy másik, ami az alkalmazásokban megnyilvánul. Ez utóbbi erőteljesen architektúra és alkalmazásfüggő. Ezért sem lehet egységes mérőszámot kitenyészteni. -
Fekete Rigo
csendes tag
Sziasztok! Elromlott a ram-om, és újat szeretnék venni. De nem tudom, hogy hány Hz-ig támogatja a ramokat [400 hz-est akarok venni] az alaplapom. Az alaplap egy regébbi darab [MSI 845 Ultra-C] és azt szeretném megtudni, hogy hány Hz-ig támogatja a ramokat, ill. hogy hol tudom ezt megnézni. Előre is thx.
www.enemy-territory.hu | www.worldofwarcraft.hu
-
Rover623
félisten
válasz Fekete Rigo #1423 üzenetére
Akármilyen sebességű DDR memóriát beletehetsz...mondjuk ''400 hz-est'' ne, de 400MHz-eset (PC3200) nyugodtan...
Lassabbat már nem nagyon (vagy drágábban) kapni, sokkal gyorsabbat (pl. 500MHz körüli tuningmemókat) meg nem érdemes, az a lap nem tuningra termett...
A memóriák mindig működnek a névlegesnél alacsonyabb órajelen is...tehát ha a procid miatt csak 266 vagy 333MHz lesz a működési freki, nem gond...primus inter pares
-
Fekete Rigo
csendes tag
köszönöm a segítséget!
www.enemy-territory.hu | www.worldofwarcraft.hu
-
BoriszG
csendes tag
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy 2 * 512 MB Kingmax DDR 400-as élettartam garanciával mennyit kóstál? persze használtan... Nameg, hogy ezt az élettartam garit hogyan lehet érvényesíteni?http://www.madarasimeheszet.hu
-
gerlaip
addikt
Kellene már egy DDR2 teszt. Memória témában lassan egy éve nem született teszt a PH!-n nagy átfogó teszt még a DDR memóriákról meg kb másfél éve... Itt lenne az ideje. És akkor én sem találomra vettem volna memóriát.
[Szerkesztve]lámavakond
-
zsolti04
csendes tag
Sziasztok!
Van 2x256Mb DDR400-as Infineon chipes memoriam és nem 100%-osan egyformák:
a csipek rajta ugyanazok, csak a nyák sarkában levö kisebb csip más a két ramon.
Müködnek dualban 400-on, csak auto BIOS-beállitásokkal vmér 333-asnak állitja be.
Csak ha manuálisan beállitom neki 400-at vmilyen idözitéssel akkor megy 400-on.
Everesttel néztem és az Alaplap/SPD -nél az egyikre egy idözitést : @ 200 MHz 2.5-3-3-8 , a másikra pedig hármat : @ 200 MHz 3.0-4-4-8 , @ 166 MHz2.5-3-3-7 , @ 133 MHz 2.0-3-3-6 ir ki.
Ja és Asus A8N-E alaplapban vannak + Athlon 64 3200+ E6 Venice
Minden beállitásom Auto-n van , illetve a 400-at a memonak beallitottam, nem tuningolom.
Az lenne a kérdésem hogy milyen idözitéseket állitsak be neki ?
Hátrány nagyon hogy nem 100% azonosak (Everest más idözitéseket ir ) ?
Igy nem tuningolva mi számit everestben joo eredménynek pl memoriaolvasásnál?
üdv: Zsolti -
.: JuSzT :.
addikt
Üdv.
Van nekem egy 2*512 Corsair Value DDR2-m. Ezek általában mennyit tudmak tuningba?
Sajna nincs időm megkeresgetni, gondolom beszéltetek róla már itt.
Mert nem tudom hogy a lapom szar vagy mi szar, mert 234 FSB nél nem megy többet se a 630al, se az 550 proccal. Az a max.
Lapom aa8 duramax.
Kösszép -
törölt tag
válasz zsolti04 #1429 üzenetére
Azért állít be Auto-n DDR333-at, mert azon a sebességen azonos a ''lassabb'' modul CL-je a ''gyorsabbéval''. Márpedig a beállítást ez alapján szokta beállítani a BIOS. Próbáld meg kézzel 2,5-3-3-6-ra állítani DDR400-on.
Az én RAM-jaim se teljesen azonosak, de ez nem okoz problémát. A lényeg a chip-ek azonossága.
Melyik Everest verzióban?
gerlaip: Ezen igényedet a Házigazdák felé jelezd. -
nagypeti
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy nagy kérdésem a gurukhoz.
Van egy Kingstone HyperX 3200ULK2-es memóriám, amin elvileg TCCD ramok vannak.
Na most szépen mennek is, CL2-2-2-5 ben még 220mhz-en is, csak az IC7 GameAcceleratort ha bekapcsolom, a windows betöltés közben kékhalálozik. Persze visszavettem 200Mhz-re és úgy próbáltam, de még a Turbo funkcióval sem akarj az igazamat!
Előfordulhat olyan, hogy a GA tényleg nem működne velük???
Előre is köszi minden ötletet! -
C^^
őstag
Hali mindenkinek itt a topicban! Lenne 1 kérdésem: Kicsi tuningba fogtam RAM téren (2X 512 dual DDR400).
166os alap fsb-n ment, ezt fellöktem 200 ra, így megvan a 400. Na ugye akkor az időzítéseket átrakta 3t-3-3-8 ra. Én ezt lejjebb tornásztam (Közben memtest-86 progival folyamatosan teszteltem.) 2.5T-3-3-7 et vitte (mint előtte 166on.) Kíváncsi voltam mit tudhat még , 2T re levettem, abba már belehibázott a memtest->vissza 2.5Tre és a RAS latencyt próbálgattam lejjebb venni. jelenleg itt tartok: 2.5-3-3-4 (CL-RCD-RP-RAS), és memtest nem hibázik Nekem ez nagyon sántít, nem lehet hogy mégse stabil? Mert 2.5T-3-3-7 az még oké 400 on, de ez hogy RAS latencyt le engedte 4 re . Tovább nem is próbáltam, mert ha Bug vagy valami akkor nincs értelme. Előbb inkább feltettem a kérdésem.
Előre is köszi a válaszokat. -
törölt tag
Nincs értelme egyszerűen.
Igen a CL a legfontosabb. Utána A64 rendszerek esetén a CR következik.
A 2,5-3-3-5 vagy 2,5-3-3-6 közül lesz valamelyik az ideális. Esetleg 2,5-3-2-5; 2,5-2-3-5 is megpróbálható minimumként.
Egyelőre én sem igazán találom az inkriminált hsz-t, meglehetősen régen keletkezett, ráadásul nem is biztos, hogy ebben a topicban, illetve archívumaiban. -
C^^
őstag
Nah megvan a végeredmény ! 2,5-2-2-3; illetve 2,5-3-2-5; 2,5-2-3-5 hozzám se szól, magyarul, kikapcs bekapcs Insert nyomogatás ezerrel és bios vissza legutolsó műxő állapotra, (még szerencse hogy nem kellett cmos reset) bár lehet menne feszültség emeléssel, de azt nem akarok.. 2,5-3-3-5 be maradtam vele, és így megy okésan.
Köszi még1X
Read: 2975
Write: 1130
Delay: 93.3 ns
Sokat javult, szerintem reális a configomat nézve.
Régebben 23**/890/120 akat dobott..
[Szerkesztve] -
HR
csendes tag
Hello.Valaki megtudná mondani,hogy milyen programmal érdemes letesztelni a memoriát,hogy nem hibás-e.Vettem 2*256 mb 1db 256 mb-os mellé és megszeretném tudni,hogy nincs-e bajuk és írja ki,hogy melyik memoria hibás vagy egyesével kell letesztelni?
-
Rover623
félisten
A RAS nem akkor jó amikor a legkisebb, hanem optimumértéke van...
Ha a többi időzítést már belőtted a minimum értékre, a RAS-t az első működő legalacsonyabb értéktől növeld egyesével a legnagyobb működő értékig...mert pl. ha egy lapon 1 és 15 között lehet állítani, egyáltalán nem biztos hogy a szélső értékekkel is működni fog. Ha korrektek a RAM-ok, jóféle a chipset, jó az alaplap felépítése, nincs túlterhelve sok modullal/chippel a memóriavezérlő, akkor elvben mehet az 1-15, de a gyakorlatban a 3(4)-8(12) értékek szoktak működni.
Minden beállításnál benchmarkolni kell (nem kell az Everest...a Memtest-en is ''meglátszik a hatás''. Az Everest azért jó, mert az írást is nézheted, még jobb optimumot lehet találni vele...).
A sebesség pedig ''haranggörbét'' rajzol...a működő tartományban lesz 1(2) optimális pont ahol a memcsi a legnagyobb sebességet produkálja...na arra kell beállítani a RAS-t!primus inter pares
-
HR
csendes tag
A memtestet bebootoltam és utána melyik parancsot kell használni?Mlx or LB=16 ezek mik?Sdram.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs