- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
webwolf
csendes tag
válasz elfelejtette #3199 üzenetére
Én budai és pesti boltokban nézelődöm. Nálunk sajna csak egy bolt van vidéken és az r*hadt drága! Az árak amiket írtam, rögtön az első üzleté ami a közelben van. Asszem még szétnézek pár helyen, talán lesz olcsóbb.
Én is gondolgoztam, hogy hogyan lehetne feléjük terelni a levegőt, de egyenlőre nincs ötletem. Kép a házamról itt:
[link]
Még annyi, hogy van egy Zalman ZM-F2-esem ''raktáron'', de nincs beszerelve. Vagy a ház hátuljába vagy a ház oldallapjára tudnám felszerelni 9-es helyre.. Igazából egyikkel sem vagyok kisegítve. Az oldalsó helyek közül a felső kb. a procihűtővel van egyvonalban az alsó meg a videózsugával.
Valami tipp, trükk?
Köszi Csa -
Jack@l
veterán
Sziasztok!
DDR2-es platformra szeretnék áttérni, nagyjából max 30e ft-ért 2*512-est szertnék, melyek a legjobb ár/teljesítményű ramok, elég nagy tuningpotenciállal?
(667-es vagy 800-as kellene)
Van valakinek valami tapasztalata?A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
sTERNI
senior tag
Sziasztok,
Nemrég vásároltam két darab gigás samsung ddr2---667-es modult; az lenne a kérdésem, hogy tudja-e valaki, hogy mi / mekkora különbség van az egyes generációk között?
(Amit vettem az 3. generációs) Esetleg jobban lehet húzni az újakat?
Rágugliztam a dologra de nem sok hasznosat találtam. Ha valakinek van info-ja a témával kapcsolatban, szívesen várom.
Köszi!"You travel with fascinating companions, Doctor."
-
Rover623
félisten
Úgy látszik tudatlan vok...
Áruld el: mi az hogy a te RAM-od ''3. generációs''...?
Itt:[link] a ''J'' mezőben ''3''-as található...?
Egyébként sokat nem jelent...időről-időre kicsit áttervezik a nyákot, esetleg más chipeket tesznek rá...
Ha a sebességet vagy a késleltetést érdemben befolyásolja, akkor abból hasznot húznak azonnal: új típusjelzéssel drágábban hozzák forgalomba...
A ''tuning''-ra így gyúrnak a cégek...
Az apróbb változtatások általában a stabilitást és/vagy a kompatibilitást célozzák...természetesen lehet összefüggés az egy reviziók és a tuningolhatóság között, de ha a nagyvilágban ennek még nincs nyoma, nálunk is hiába érdeklődsz...primus inter pares
-
sTERNI
senior tag
válasz Rover623 #3205 üzenetére
Nem vagy tudatlan, pont erre a ''J'' mezőre gondoltam A trükk persze az volt, hogy ez csak a samsungokon van; gondoltam valami tapasztalt tulajdonos eligazít
Annyira azért nem félek, hogy nem fog menni, vagy, hogy 25%-al gyorsabb lenne a következő széria.. csak a kíváncsiság
Köszi a vaálszt"You travel with fascinating companions, Doctor."
-
L@co
aktív tag
Hellósztok!
Lenne egy kérdésem.
ABIT NV8-hoz veszek 2*512MB A-Data Vitesta 500-as memóriát. Single Channel van csak mivel 754 tűs a proci.
Ha különböző csipeseket adnának akkor is menni fognak 500-on? -
TibiVan
tag
hy
van egy kis gondom abit kn8 sli deszkán van 2x512samsung 400 ramom
a kendvenc gamém kilép játék közben ram hibára hivatozva.
Ha biosba By SPD van beálitva akkor viszonylag tovább birja
de ha AUTO ra rakom akkor egyböl kidobja kb1-2 perrc játék után
No és még ugye van az egyéni beálitás amit nem vágok.
Hogy kell beálitani a ramot egyénibe??
Nem értek hozzá hol lehet erröl olvasni?
Vagy tud esetleg valaki segiteni? -
-
törölt tag
válasz TibiVan #3214 üzenetére
Nem feltétlenül. Én se egyszerre vettem RAM-ot (Samsung TCCC), az SPD-ben levő időzítések sem egyformák, mégis mennek stabilan DC-ben.
Állítsd be az időzítéseket kézzel. Kezdetnek 3-4-4-8 (Tcl-Trcd-Trp-Tras), ezen mennie illene nekik. Sőt még 2,5-3-3-6-on is majdhogynem elvárható tőlük. Nálam legalábbis simán veszik ezt az akadályt is.
Hogy melyik időzítés mit jelent, azt a #1 hsz-ben linkelt memóriatuningos cikkben megtelálod. Előre szólok, a BIOS-odban nem ilyen sorrendben vannak! -
TibiVan
tag
válasz #65675776 #3215 üzenetére
no tanulmányoztam a dolgot By spd be 2,5-3-3-6 ment
aztán ráprobáltam egy ütösre 2,0-2-2-6 na ez nem ment BIOS reset.
Most pedig ahogy javasoltad 2,5-3-3-6-on jár.
Rátesztelek hogy igy jo e?
Lehet hogy felfele kelene álitani ha ezel nem jo esetleg 2,5-3-3-6-ra lehet hogy nem birák a terhelást. -
TibiVan
tag
áá igy is fagy
kb 20 a game közbe -
támogató
tag
Sziasztok!
Szeretnék Adata Viseta DDR500 ramokat vásárolni. Kérdésem a következő: melyik a jobb chip D43 v.D5 ill. melyikkel mi a legjobb elérhető tuning 500-on.
Sajna a Corsair TwinX XL ramok nem jöttek össze mert nem kapni őket nagykerben ahol én kérdeztem . -
Xelo
addikt
what shall i choose?
-OCZ Platinum Edition 1GB/500 DDR1 OCZ5001024EBPE (3-3-2-8)
-G.SKILL 1GB/500 DDR1 F1-4000USU1-1GBHZ (3-4-4-8)
-mushkin 1GB/500 DDR1 Model 991482 (3-4-3-8)
a fő kérdés az, hogy melyiknél van a legnagyobb esély rá hogy nem hibásat kapok kézbe.. mivel kint venném Amerikában.. a mushkint itt lehet nemigazán ismerik, DE ilyenekt használnak a NASA-n is...(márrmint mushkint) az OCZ kb 30eFt, a G.SKILL ~21eFt, a mushkin detto.. help! (vmi 3200+ lenne tuningolva vele..) -
Aktive96
tag
julira tervezem a gépcserét! azt szeretném kérdezni hogy mondjuk egy Amd64 3200+ Asrock dualsata2 rendszerbe érdemes-e venni dual kit-t pl:
OCZ 1GB Value Series Dual Channel Kit 5 év garancia 20 000 Ft 24 000 Ft?
hallottam hogy amdbe a teljesitmény növelés nem olyan nagy mint intelbe, de érdemes? -
rob210
nagyúr
válasz #65675776 #3236 üzenetére
Helló helló.
Lenne egy kérdésem.
Mindenki fikázza a hynixes A-DATA VITESTÁKAT....
Mond már meg nekem légyszíves, a te hozzáértésedben már bízok annyira, hogy adjak rá.
Hogy lehet az, hogy nekem elindulnak 300-on azaz 600MHZ-en ??????
Ez csak egy rohadt nagy mázli???
Mindenki azt mondja hogy a samsung chipesek jók csak.
DE ha ennél is jobbak akkor veszek samsung chipestRenault power
-
törölt tag
Ez bizony ritka nagy mák. Van akinek még a névleges órajelet sem feltétlenül sikerül kihozni belőle. Minden chipszériában vannak ilyen elvetemült példányok, mint ami a Te moduljaidon vannak, de nem ez a jellemző.
Majd akkor legyél biztos a Hynix tuningolhatóságában, ha neadj isten veszel még két párat (lehetőleg két különböző helyen) és azok is így fognak menni. -
dokar
addikt
Mekkora feszt lehet adni a DDR400-as Kingmax SuperRam-oknak?
extra - SEXRay
-
Touareg
tag
Vettem 2db Kingmax 500 as Hardcore DDR raomkat, és aza a kérdésem, hogy fog -e menni dual channelen?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Sziasztok!
Ezekben a PQI Turbó ramokban álltalános a TCCD chip? Mert megnéztem a z általatok adott ram-chip kigyűjtő oldalakon, és ott a ''tükör fekete'' szériát mindenhol TCCD-snek írták, viszont abból van sokféle órajelen, és sokféle időzítéssel múködő változat, ezek mind másképp beállított TCCD-chipek lennének? Csak mert eléggé olcsón találtam ilyet...Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Xelo
addikt
erről mit gondoltok?
Crucial Technology Ballistix 1GB (2 x 512MB) DDR500
nagyon durván hangzik, ugyanis az időzítése: 2.5-4-4-8
ilyet még 500asban nemigen láttam.. a memó nagyon frankón néz ki.. hmm?
[link] ezt én 125 dolcsiért tudnám szerózni..
[Szerkesztve] -
Norbi14
senior tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés
Az alábbi RAMok közül melyik a legjobb? Árban nincs nagy külömbség köztük és nem tudom eldönteni hogy melyiket vegyem meg.
512 MB PC3200 400MHz Kingmax élettartam! 10 560 Ft
512 MB PC3200 400MHz Kingston élettartam! 11 280 Ft
512 MB PC3200 400MHz Kingmax TinyBGA élettartam! 12 240 Ft
512 MB PC3200 400MHz GEIL (hűtőbordával!!!) 5 év gar! 11 640 Ft -
Almosito
tag
válasz Norbi14 #3248 üzenetére
hi
Ha nem szándékozod túlhúzni őket akkor szerintem teljesen mindegy, a négy közül legolcsóbb Kingmax is jó szerintem, az élettartamgarancia mellett szerintem nyugodtan veheted. A Geil hűtőbordájára nincs szükséged ha nem tuningolsz, de még ha igen akkor sem jelent túl sokat, bár jól néz ki
Tuningra a Geil de ne felejts el előtte imádkozni
De ''általános'' felhasználásra mind a 4et veheted...
Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake