- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
válasz Teaway #16857 üzenetére
Tisztában vagyok vele, mert volt BD-on, most meg CSX van.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
fgordon
senior tag
Sziasztok!
4x 1024 Mbyte Kingmax DDR2 1066-os van egy Asus P5Q-E alaplapban, most 1111 Mhz-en használom, csak a frekvenciát változtattam, semmi mást nem, és teljesen stabil (hónapok óta). Mit érdemes még?
Meddig lehet stabilan Kingmax-okat húzni alap feszültségen, mik a tapasztalatok?
1200-on már nekem fagyogat, alap feszültséggel.Tudtok valami jó ram és proci tunning oldalt ajánlani, alap infókkal? Proci tunning-ból van tapasztalat, de a memmóriában annyira nincs...
Én azt olvastam itt valahol, ha több feszültséget kap a ram, akkor hamarabb meghal, vagy meghalhat...Köszönöm,
Gordon▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
fgordon
senior tag
Sziasztok újra, ez másik téma:
Adott egy Opteron adatbázis szerver gép, 6 memória bővítő hellyel, támogat REG ECC-s PC1600-at (200), PC2100-at (266), PC2700-at (333 Mhz), 64-2048 mbyte-os modul méretekkel (az van az alaplaphoz írva, hogy "Support DIMM sizes from 64 MB (128 MB x 16 DRAMs) to 2 Gb (1 Gb x 4 DRAMs)", tehát maximum 12 Gbyte-ot - 6x2.
Most a PC2100-as 266 Mhz-esből 4x512 van benne, és akarok még 2x1024-et vagy 2x2048-at belerakni Kingston-ból.
Nagy kérdés, érdemes-e a 266 Mhz-es ECC DDR-eket lecserélni 333 Mhz-esekre, hogy tartalék szerverként változik-e valami... esetleg mellé rakni 333-asokat, vagy csak ugyanolyan 266-oskat?
A kérdésem, mi a legjobb:
1. Kingston-okból nem mindegyik jó bele vajon, ami 1 vagy 2 GB-os, ECC-s, DDR-es és PC2100 vagy PC2700? Mert van Kingston-nál 4 GB-os ilyen ram is ECC-sben, de az elvileg az alaplap leírás szerint nem jó bele...
2. berakni még 2x1024-et vagy 2x2048-at a meglévő 2 gb mellé 266-osból, és akkor mind a 6 hely 266-os lesz.
3. berakni még 2x1024-et vagy 2x2048-at a meglévő 2 gb mellé 333-osból, és akkor 4 hely 266-os, 2 pedig 333-os lesz.
4. Lecserélni a 266 Mhz-eseket 333-asokra, és abból belerakni 4x1024-et vagy 4x2048-at.
(bár ez nem éri meg)A fő kérdés, az 1-2 közötti.
Mi lesz, ha lesz 266-os és 333-as ram is az alaplapon? Akkor gondolom lassabban fog menni a 333-as is nem? Vagy külön kezelni? Nem okoz gondot?
Ha van véletlen 266-os vagy 333-as Kingston ECC DRR-etek, az is érdekelne, mert venni fogok mindenképpen valamit...
Várnám az észrevételeiteket, tapasztalataitokat ilyen témában. RAM guruk megírhatnák, hogy mi a válasz az 1-2-3-4 kérdésemre.
Esetleg ilyen memóriákat vennék is KP-ért, és akár eladnám a régit, ha újat veszek, nem csak bővítek... de ez más kérdés...
Köszönöm,
Gordon▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
nebulo5
senior tag
válasz mindfreak #16891 üzenetére
2,4 V.-on nem láttam még Diablót 1200MHz-en futni, bár erőssen alaplap függő (dropp). De asus alaplapban, a nálam lévő Diablók igenis stabilan hasítottak 1200MHz-en 2,5 V.-on! És jó hűtéssel alig melegedtek. Itt: [link] valóban kevesebb a feszültség, de mint mondtam: alaplap függő lehet.
Üdv: nebulo
-
newgamer
aktív tag
Csak érdeklődnék, hogy a CSX ramok milyenek, tapasztalat, láttam őket akcióba, 1GB 800Mhz DDR2
-
kanmajom
tag
sziasztok!
giga ep-35 ds3+c2d e7200+ 2*1 + 1*2 gb kingmax 1066 ddr 2 memória, FSB 266 mhz. mitől lehet, h auto beállításokkal csak 800 mhz-en hajlandóak menni a ramok, pedig 1066-al kellene? ha felveszem biosban a emória szorzóját auto-ról 4*-re akkor meg b@szik bootolni.
Szeretne ingyen pókerezni? Nem kell mást tennie, csak regisztrálni, befizetni huszonöt dollárt és már kezdheti is!
-
kanmajom
tag
válasz sgergi #16912 üzenetére
eredetileg 2*1 giga volt a gépben, amit 2*2-re akartam cserélni, csak az egyik 2 gigás roszz volt, amit ma visszavittem az üzletbe, majd hozzák az újat (remélem ugyanaz a széria lesz, illetve lesz annyi esze az eladónak, hogy olyat hozzon) de addig marad ez a felállás. mennyi feszt adjak 0,1-0,2?
Szeretne ingyen pókerezni? Nem kell mást tennie, csak regisztrálni, befizetni huszonöt dollárt és már kezdheti is!
-
--Disztroj--
senior tag
válasz --Disztroj-- #16898 üzenetére
Valaki erre (#16898)?
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
lsc
nagyúr
válasz --Disztroj-- #16915 üzenetére
Lefagy vagy kékhalál ? Ha lefagy akkor inkább a proci nem bírja .
Az élet kegyetlen .
-
fgordon
senior tag
-
fgordon
senior tag
válasz sgergi #16914 üzenetére
Ez volt az aláírásod alatt:
''640kb ought to be enough for anyone.''
Bill Gates egy interjúban elmondta, hogy ezt BIZTOSAN nem ő mondta, de a többit igen, a többit elismeri. Keress rá a legutolsó még Microsoft-os interjúi között a neten..
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
Bator92
tag
Hello!
Windows Vista 32 bit-em és ASUS P5B-m van. 4x1GB Kingmax 1066Mhz-es ramot rakok bele, de a BIOS és az Everest csak 3006MB-ot lát (használ), pedig a Sajátgépben látja, hogy 4Giga van benne. Ha csak kettőt rakok bele külön külön, akkor minden jó, de így nem akar működni. Ja és 320 megás VGA-m van, tehát kellene az a 600 mega.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
fgordon
senior tag
Valaki erre (#16905) tud válaszolni ? (ECC, DDR-es kérdés)
-
--Disztroj--
senior tag
Lefagy, de mint írtam, visszavett ramokkal semmi baja, crysis, meg FC2 is gondtalanul fut,meg a prime is, szal ha ezek mennek akkor nem hiszem hogy instabil a proci....ha felrakom cl5 be 1000 v. cl4 800 akkor egy idő után kifagy.
-
fgordon
senior tag
válasz --Disztroj-- #16923 üzenetére
P5Q-E-ben 3,25 GB ram-ot lát a Windows XP 32 bit.
A válasz neked:
http://logout.hu/iras/a_windows_xp_32_bit_memoriakezelese.html
-
fgordon
senior tag
válasz Bator92 #16921 üzenetére
A válasz neked, előző hozzászólás rossz volt, bocs:
http://logout.hu/iras/a_windows_xp_32_bit_memoriakezelese.html
-
shteer
titán
pedig nagyon úgy néz ki h a fesz kevés...
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
lsc
nagyúr
Ram miatt általában kékhaláloznak, ezért én inkább a procira gyanakodnék . Esetleg a biosban valamelyik beállítás nem jó, a ramoknak a 2,1 V elég .
Az élet kegyetlen .
-
--Disztroj--
senior tag
Én értelek, de ha visszaosztva cl4 600on semmi gond, 800on meg 2.1 el is kampó, akkor nem tudok másra gondolni... mind1
shteer: egy a-data vitesta EE 800+ micron chipes ramnak több fesz kell az alapórajeléhez, mint a megadott 2.0-2.1 ???
más:
Régen nem voltak ajánlottak a 2gb-os modulok, mostanra ez változott, vagy még mindig jobb a 4x1gb a 2x2 helyett?
Bár lehet ezt más topicban kéne tudakolni, de meg tudja valaki nekem mondani, hogy a 64bites rendszereknek a több memória észlelésen kívül mi értelme van?
[ Szerkesztve ]
-
kanmajom
tag
válasz Bator92 #16921 üzenetére
x64 es vista (vagy xp) kell ha 3 gigánál több memóriád van és ebbe a vga memóriája is beleszámítandó. a 32 bites csak 3 gigával boldogul sajna.
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
válasz --Disztroj-- #16934 üzenetére
simán előfordulhat... nekem már túl régen volt EE+-om, hogy meg tudjam mondani mennyin mentek, micronok szeretik a magasabb feszeket
már inkább a 2x2 ajánlott
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
--Disztroj--
senior tag
válasz shteer #16936 üzenetére
hmm, akkor ha már feszelgetek,szted mennyi mhzre lehet számítani egy ilyen modultól? 1200 már necc cl5be? bár nagy reményeket nem fűzök hozzá az alapórajeles gondok után... mindenesetre mekkora a legmagasabb fesz amin még nem forrnak agyon? extra hűtés nélkül...emlékeid szerint?
A másik kérdésre köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
Akár az is lehet a lapodnak nem tetszenek a ramok, az abit ip35e-m is elég háklis volt . Igaz ha eddig ment akkor nem értem . A fenti lapban vitesta ee 1066-osok nem egyszer alapon indultak . Bioszod a legújabb, nem a videokártyát nem kezeli jól ? Azért nem mai lap .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
--Disztroj--
senior tag
A lap tuti nem szívózik, ugyanis annó az ab9 topicban nagyon ajánlották nekem ezeket a ramokat és Én79 kolléga 2.05v használta őket 4-4-4-12 800on...szal ezért vagyok most gondolkodóba...
szerk.: igaz videókártyát épp most váltottam, de emlékszem, hogy a régi karival is fagyott ugyanígy, csak akkor nem pörögtem a témán, mert a 7600gt alá nem kellett az izmosabb tuning... biosom nem a legújabb (nekem 20 az új a 23 és az is béta) de a legújabb csak a wolfdale futtatásához kell csak, Én79-nek meg régebbi biossal is ment a kívánt beállítás
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
válasz --Disztroj-- #16939 üzenetére
akkor érdekes... de előbb vagy 1066 cl5-be vagy 800 cl4-be kellene stabilizálni, után jöhetne az eoc
szerintem jónak tűnik..
-
Qru
MODERÁTOR
Igen, mára fordult a kocka, tuning szempontból jobb a 2x2GB mint a 4x1GB-os felállás.
"tehát alapon tegyem cl4be és utána húzzam föl a procit?
vagy alapon nézzem meg mit produkál cl4be?"Attól függ mire használod a gépet. Ha pl tömörítesz akkor CL4 mellet keresd a legmagasabb stabil órajelet, ha játékra, bench-re kell akkor CL5 mellett keresd a legmagasabb stabil órajelet.
Pl nálam winrar tömörítésben 975 MHz 4-4-3-8 jobb mint 1170 MHz 5-5-5-15, benchmark, játékok alá meg az utóbbi a jobb/gyorsabb beállítás.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Pubszon
veterán
válasz shteer #16902 üzenetére
Meg akartam, de ha beállítottam 1200Mhz-re, a gép szépen elindult és 1066-on járatta őket.
Kis ASUS bug.
Most meg, hogy 4 modul van, így már főleg nem erőltetem.
Amúgy 1000-en használom őket 5-5-5-15-be.Bator92:Nekem is 512-es VGA-m van, és mégis csak 3.25Gb-ot lát a win. Ez van, ezt kell szeretni.
[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
fgordon
senior tag
Sziasztok! Valaki erre (#16905) tud válaszolni ? (ECC, DDR-es kérdés..)
-
Mauzes
addikt
Üdv!
Miért van az, hogy a BIOS-ban beállítom a memória időzítéseit (auto-n 6-6-6-18, átnyomom a CL-t, a tRCD-t és a tRP-t 5-re, a tRAS-t pedig 15-re), majd el is mentem, de amikor megnézem mondjuk CPU-Z-vel vagy MemSet-tel, akkor azt írja, hogy 5-6-6-18?
-
fgordon
senior tag
válasz Dark KillerX #16893 üzenetére
Egy ismerősöm OCZ REAPER-rel járt pont úgy, hogy az 2x1024 1066-os csak 800-on volt stabil, neki a Kingmax volt a megoldás, ami 1150 Mhz-en is stabil neki... Ennyit az OCZ-ról...
Nekem is Kingmax-om van, 4x1024 MB, és most ép 1111 Mhz-en használom hónapok óta.
-
fgordon
senior tag
Sziasztok!
Mi a pontos különbség ezek a Kingston DDR ECC-s ramok között?
KVR266X72C25/1G 1GB 266MHz DDR ECC CL2.5 DIMM
KVR266X72RC25/1024 1GB 266MHz DDR ECC Registered CL2.5 DIMM, x4
KVR266X72RC25/1GD 1GB 266MHz DDR ECC Registered CL2.5 DIMM Dual Rank, x8
KVR266X72RC25L/1G 1GB 266MHz DDR ECC Registered CL2.5 DIMM Low Profile, x4Mi az, hogy Dual Rank?
Mi az, hogy Single Rank?
Mi az, hogy Low Profile?
Mit jelöl a 4x, 8x ? A memória chip-ek számát?Ezeknek a paramétereknek mik a jelentősségük, és miért vannak nagy árkülönbségek ezek között, ha ugyanolyan méretűek, típusúak, sebességűek?
Valaki valami link-et erről, akár angolul is?
Köszönöm
Ui.: (#16905) -ra még mindig várok választ. Elvileg ha gyorsabb ramot rakok lassabb mellé, a lassabb sebességé fog menni. De 100% stabil lesz? Azon kívül, hogy pénzkidobás, semmi más hátránya nincs, hogy 266 Mhz-es ram mellé 333-asat rakok esetleg?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz fgordon #16948 üzenetére
#16905: Nem semmilyen hátrány nem ér, stabil lesz. Kb olyan mintha lenne egy autód ami 200-al tud menni de te csak 130-al mennél vele max.
Dual Rank a kétoldalas modult jelöli (tahát a nyák mind a két oldalán vannak memória chip-ek). Értelem szerűen a Single Rank az egyoldalas modult jelöli.
Low Profile = belépőszintű
Igen a chipek számát, de összefügg az egyes chipek tárkapacitásával.
Pl: 1GB-os ez is: 16 M x 8x 8, (ez Single Rank) meg ez is: 32 M x 4 x 8 (ez meg Dual ugye).#nincsbennetarcsi
-
redstar16
tag
Üdv!
Olyan kérdésem van, hogy van-e bármilyen hátrányom ha nem 2x2Gb-os hanem 4x1GB-os modulokat rakok az alaplapomba?
P5Q-SE lap, Q6600 proci.T9400 World Record 2: http://bit.ly/bdryHP | Eladó cuccaim: http://bit.ly/3bpsfY | Megbízhatóságom: http://bit.ly/buSffu | Rule #1 of buying laptops: The best time to buy a laptop is always 6 months from now.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Lexus, Toyota topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI kábel TV
- alza vélemények - tapasztalatok