- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Le szeretném cserélni a jelenlegi memóriáimat, max 12K-m van rá. Amit néztem: Kingmax DDR2 1066MHz 2*1GB (2*5640Ft), CSX 1066MHz 2*1GB (2*6000Ft), Geil Ultra v. Dragon 800MHz 2*1GB kit (12000Ft). Ti melyiket ajánljátok? Lesz észrevehető változás a mostani ramokhoz képest, vagy a különbség nem számottevő? Mi a fontosabb, a magasabb sebesség, vagy a kisebb időzítés? Előre is THX!
[ Szerkesztve ]
-
lac009
csendes tag
Hello, mindenki
segítség kéne:
ilyen téren nem vagyok gyakorlatban:
van egy ASUS A7N8X-VM/400 as lap rajta AMD Sempron 2600 (s 462) proc és
kingmax 512 (400mhz)es DDR1 memóma vettem bele pluszba kingmax 1Gb DDR1 (400 mhz) memót
és a gond:
induáskor a bios1.5G 333 mixed mhz rammot ír, a windosba az Everest SPD-t nézve "Memória sebesége PC3200 (200mhz) mind a két modulnál..Namost ezt nemértem:S miért 200mhz ? és a biosznak is 400 mhz kéne írnia nem ?
Az alaplap támogatná a 400mhz sebességet. Akkor hogy lehet beállítani ezt.?.
A régi gépem bioszában még volt memória időzítés és feszültség állítás.
Ezen pedig nem találtam :SSegítséget köszönnék és boldog nyulat
-
Lenry
félisten
válasz #65675776 #11357 üzenetére
ohne tuning? nem hogy tuning semmi se nincsen ezekben az irodai Asus lapokban.... otthon P4P800-VM lapon az összes processzorhoz kapcsolódó beállítás hogy ki illetve bekapcsolhatom a HyperThreadinget... ennyi... még FSB-t se állíthatok...
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
engusz
veterán
Ha a gyártó oldala nem nyilatkozik arról, hogy mekkora feszültségen kell üzemelnie a memóriáinak, valamint az alaplapon sem képes azt normálisan belőni, akkor mi a teendő?
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
Zájec
veterán
válasz engusz #11359 üzenetére
ezt hogy érted hogy "az alaplapod nem képes normálisan" belöni ?
te állitod be amennyire akarod, meg feszböl is annyit adsz amit akarsz,,
az alapbeállitás meg az SPD-ben van benne .. az 1066 kingmaxnál 1.8v , 800.cl5-be..
vagy ezt arra érted hogy a biosod alapból túl nagy fesszre lövi be a ramot..[ Szerkesztve ]
-
engusz
veterán
A szemét béta BIOS hol 1.95, hol 2.3V körülre lövi be. Mindig máshova. Ki a fene érti ezt? Az időzítések rendben vannak. Azt ki tudja olvasni az SPD-ből. Gondolom onnan nyerné ki a feszültség értékét is.
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
Zájec
veterán
-
Sk8erPeter
nagyúr
Tudná valaki értelmezni nekem ezt a Memtest86 által dobott hibaüzenetet?
RAM -> kuka?Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ezt a kérdést miért itt teszed fel? A "Nagy RAM-os topic" nem a tápegységekről szól. Arra itt van egy külön topic, pl: link
Itt tuti, hogy hozzáértő választ kapsz.Pubszon: miért csak alapon bírná el? Ha húzná, akkor vegyen 600 W-osat, vagy mi? (Minek?)
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
csokisbugyi
tag
hali
olvastam itt a forumon egy par hozza szolassal ezelott, hogy: ha a srac a ddr1 es ramjat felhuzza 400 mhzra, akkor lassul a rendszere.Nekem amint mar irtam az 1066 os ram, megy 800 mhzn.Akkor nekem is lassulna a rendszer, ha 1066 mhzn menne ?
bocsi a lama kerdesert... csak nem nagyon ertek en a ramokhozMSI Leopard 76, Ninebot G30 Tunned, Bambu X1CC
-
Sk8erPeter
nagyúr
Memtest86 hibaüzenetek: ez első teszt úgy, hogy két RAM-modul volt bent, ez pedig a második teszt, amikor már csak az egyik, gyanús modul volt bent. (Míg a NEM gyanúsnak tekintett modul nem is dobott hibát több mint 6 óra után sem.)
Azóta fordulnak elő a hibák, mióta áthelyeztem a RAM-ot, és egy kékhalál-üzenet után vettem csak észre, hogy nem pattintottam rendesen a helyére az egyik modult.
Most akkor a RAM-tól, vagy az alaplaptól kell búcsúznom? Mert ilyenkor gondolom kap egy ingadozó feszt, és ez tönkrevág valamit.Előre is köszi!!
Sk8erPeter
-
nagyúr
válasz csokisbugyi #11377 üzenetére
Esetleg próbáld ki.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-
Tom19
tag
Sziasztok!
Twinmos 1Gb-os 800Mhz-es moduljaim vannak(fekete bordával).
Milyen időzítéseket bír, és mekkora feszt melett?
Most 5-5-5-18 -on megy, a 15-öt nem veszi be, ugyanúgy 18-at ir.
-
Des1gnR
őstag
Nekem is ez volt hogy ugye alapon 15-ön van a biosba van és amikor megnéztem akor 18-at irt a CPU-Z... utána biosba visszamentem és ott már nem csak ugyhagytam hanem manuálisan beálítottam 15 re és utána jó lett
lehet hülyén fogalmaztam de ha nem érted kérdezz
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Produkció
senior tag
a corsair dominator ddr2-es 1066os ramjainál van olyan hogy c5d és c5df mit takar az F betű? hűtőbordát? mert kb 30%al drágább az F betű miatt
Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P
-
nagyúr
válasz Produkció #11387 üzenetére
Adják hozzá a ventit. F, mint fan. De, ha felmész a gyártó oldalára, akkor ott szépen le is van írva. A hűtőborda mindegyik Dominatorhoz jár.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Tom19
tag
-
Produkció
senior tag
válasz FehérHolló #11389 üzenetére
köszi neked is és az előtted szólónak is, elég lesz nekem a bordás, nem tuningolok annyira csak 1 keveset szoktam húzni....mellesleg a corsair élettartam garit ad igaz? ha jól emléxem...ami kb 10év vagy mennyi.
és akkor 1 idióta kérdés, jobb a corsair dominator xms2 mint a kingston hyperx? és mint a geil black dragon vagy mi a fene[ Szerkesztve ]
Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P
-
Zsoo21
aktív tag
Hy All.Olyan kérdésem lenne hogy 4 giga ramot még lekezel a win xp vagy vista kell neki?
Gigabyte-P35C-DS3@F5 rev. 2.0, Core2 Duo E8400@3GHZ , 4*1024MB DDR2 1066Mhz Kingmax, MSI 8800GT-T2D512E-OC,
-
-
ByB
addikt
Nezz írta - LINK - valaki találkozott már hasonló árakkal - DDR3 1333 MHz 2x2 GB - 52.000 Ft?
-
whited
addikt
4GB DDR2 SUPER TALENT 800Mhz, 2x256x64, CL5, Dual channel kit of 2 18000ft
Ez joféle ram mert nemigazán ismerem.Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- ADATA AM1P24HC4R1-BUNS 2x4GB 1Rx8 PC4-2400T-SA0-11 DDR4 2400 CL17 1.2V
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest