- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slowman
aktív tag
válasz philoxenia #2600 üzenetére
Jah gondoltam, hogy nem kell minden cserénél. Csak már f8-nál van egy két maszat, felette meg por jellegű "ismeretlen objektum". Azért gondoltam ha már úgy is leszedem akkor megtisztítom azzal a lendülettel.
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Slowman #2601 üzenetére
Van a menüben egyolyan opció, ami direkt erre való, ha megnézed a használati utasítást, meg fogod találni. Nagyon rég nem takarítottam a gépem, így szégyen, de nem tudom most fejből, hogy melyik ez az opció.
No, megnéztem.A K10D-n a set-up menüben van olyan, hogy sensor cleaning. Abba bemész, és azt fogja írni, hogy mirror up, to clean ccd. Turn the power off to end. Ha a mirror upra nyomsz, felcsapja a tükröt és addig le sem ereszti, amíg ki nem kapcsolod a gépet.
A tisztítás lépései:
1, megkeresed a legpormentesebb szobát a lakásban, mondjuk a wc-t, vagy konyhát.
2, leszeded az objektívet a gépről
3, bekapcsolod a gépet, megkeresed ezt a menüt és azt mondod neki, hogy mirror up
4, a körtefecskendőt finoman benyomod a bajonetten keresztül a gép belsejébe, ügyelve arra, hogy véletlen se érjen hozzá az érzékelőhöz, majd pár fújást adsz neki
5, kikapcsolod a gépet, ezzel visszaáll a tükör a normális helyzetébe
6, felcsavarod rá az objektívet[ Szerkesztve ]
-
Slowman
aktív tag
válasz Szten Márs #2602 üzenetére
Köszönöm! Ez volt a tippem nekem is de gondoltam biztos ami fix.
Még egyszer kösz! -
SeatZola
őstag
Félig off: Van esetleg valakinek feleslegessé vált Baki Péter: Fényképészet c. könyve? Szeretnék egyet venni...
Zoli
-
hcs57
őstag
válasz Szten Márs #2602 üzenetére
Kimaradt a 4. és az 5. pont közül:
Körtefecskendőt kihúz...
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Slowman
aktív tag
válasz Drótszamár #2607 üzenetére
Gondolom azért mondod, hogy megvetetni valakivel mert eredetileg nem erre a célra gyártják...kicsit kényesebb a használati terület . Engem különösebben ez nem zavar. Hátha szerzek egy jó napot a gyógyszertáras néninek sőt barátnőmmel megyek be had csámcsogjanak valamin.
Azt nem kérdeztem meg, hogy még is mekkorát kell venni ha egyáltalán van ebből méret. De úgy emlékszem, hogy volt itt már ez kérdés csak már nem találtam meg azt a hsz-t.[ Szerkesztve ]
-
Slowman
aktív tag
Kipróbáltam az új obit, bár csak itthon, egyenlőre jól vizsgázott. Csak az volt a furcsa, hogy mikor feltettem csak pörgette az autófókuszt, nem állított élességet. Aztán kikapcsoltam levettem újra visszatettem megint pörgette. Kikapcsoltam a gépet utána olyan volt mintha megakadt volna csak így kattogott a motor. Aztán egyszer csak megjavult a próbálgatás közbe, azóta jól végzi dolgát. Nem tudom mitől csinálhatta.
Megvettem a körtefecskendőt is. Kicsit húzta szemöldökét a néni . Szerintem azt gondolta:"nah ezt a dumát sem hallottam még...".[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Slowman #2610 üzenetére
Ha nem kattanásig tekered az obit nem kerül a helyére az AF-tengely és csak helyben teker, ezzel főleg analóg gépekre gyártott obiknál lehet találkozni, ahol még lehetőség volt az obiról állítani a rekeszt így ott határozottan be kellett ütközésig tekerni, de digi obiknál is előfordul ilyesmi.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
SeatZola
őstag
Valakinek nincs eladó Pentax 16-45 F4?
Zoli
-
somé
őstag
Tech-No-Logical World.
-
jeni
félisten
[ Szerkesztve ]
-
somé
őstag
-
jeni
félisten
Üdv.
EBAY-n vásárolt valaki?
Regisztráltam de a német nyelv tudásom nulla és egy megerősitő kódot kér,ha jól forditottam akkor postán küldik?Valaki csinálta már? -
Zozzant
addikt
Nem leszel egyszerű helyzetben ha nincs minimális nyelvtudás, van valahol egy ebay topic keress rá. Ebay.fr - ebay.co.uk - ebay.de közül melyikből van minimális nyelvtudásod? Mindegyikre be tudsz lépni az elkészült azonosítóddal. De postán semmit sem küldenek, email-t kell visszaigazolni, illetve paypal-on pedig a kártyádhoz rendelt számlán megjelent tranzakció megjegyzés rovatban lévő kódot kell visszaküldeni.
A linket már írták is[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
jeni
félisten
Köszi Zozzant segítségével már licitáltam sikeresen
[ Szerkesztve ]
-
Slowman
aktív tag
nem tudom, h mekkora hiba az ha véletlenül bekapcsolt állapotba cserélek obit. tegnap nagyon sietve cseréltem és elfelejtettem, h még be van kapcsolva...
-
bal13
csendes tag
válasz Slowman #2626 üzenetére
Én is bekapcsolva szoktam felejteni...
Manuál obiknál lehet para, ahol ugye bekapcsoláskor kell megadni hogy az SR mekkora gyutávra korrigáljon. Egyszer egy 400-as obi után feltettem az 50-est és csodálkoztam hogy miért van szétesve az összes képem (na nem mintha 400-nál érne valamit ez a szenzortologatás, de akkor beállítottam) -
ottkar
addikt
A gyújtótávolság beállításnál tévedsz ha azt hiszed hogy a beállított értékre mozdul el a CCD függetlenül attól hogy a gép mennyire billen. A valós elmozdulást mindíg a gíroszkóp elmozdulása adja. Nekem volt optikai stabilizátorom is és azt tapasztaltam hogy egyáltalán nem annyival rosszabb a CCD-s mint ahogy sokan állítják. És az alaptétel hogy az első stabilizátor a kéz kell legyen mindíg úgy kell a gépet fogni mintha semmi segédeszköz nem lenne.
-
bal13
csendes tag
Persze hogy a giroszkóp adja a valós elmozdulást hiszen azért van benne
Viszont ahhoz hogy mennyit korrigáljon tudnia kell a valós fókusztávolságot is, hiszen nem ugyanannyit kell korrigálnia 18mm-re mint 300-ra. Biztos vannak még egyéb bemeneti paraméterei is a korrekciónak, de a kettő legfontosabb az szerintem a giroszkóp mérési adatai (mennyire remeg a gép) és a gyutáv...Amúgy meg az ideális eset hogy SR off és a recipokszabálynak élünk
-
Gubro
senior tag
Ma a Duna Plaza Saturn-ban láttam Samsung GX20-at (ami ugye a Pentax K20d közeli rokona) kitben 18-55-ös obival 169.900,- ért. Mellette a Pentax K20d kit szintén 18-55-ös obival 194.900,- volt. érdekes árképzés...
Egyébként a 169.900,- szvsz nem rossz ár.[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz philoxenia #2636 üzenetére
Van dinamika-bővítés funkciója, igen, bár (nyílván) nem D-lightingnek hívják.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #2637 üzenetére
Ja...
K10D-be ez nem elérhető valamilyen módon? -
Szten Márs
nagyúr
válasz philoxenia #2638 üzenetére
Dehogynem, photoshop segítségével
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #2639 üzenetére
Meg állvány+ bracketing....
-
Szten Márs
nagyúr
válasz philoxenia #2640 üzenetére
Az sem rossz. Mindenesetre a lényege az előző hsz-emnek: kis utómunkával teljesen le lehet utánozni a D-ligtinget, ez ne legyen senkinek visszatartó erő semmilyen géptől.
-
Gubro
senior tag
válasz philoxenia #2636 üzenetére
Bocsánat, elírtam, D-range mód...
Mindenesetre az az ár szerintem elég jó.
[ Szerkesztve ]
-
Gubro
senior tag
válasz philoxenia #2643 üzenetére
Tényleg nem kötekedés, de ezek csak vázak, kitobival nem ennyi (még akkor is, ha kitobit pár ezresért lehet lőni - konkrétan egy huszassal drágábbak a kitek).
[ Szerkesztve ]
-
Gubro
senior tag
válasz philoxenia #2645 üzenetére
Pont azt nézegettem én is, sajátos a Samsung árképzése.
Gyanítom, hogy a Saturn beragadt a készlettel, és most ennyiért ki akarják szórni, szóval lehet, hogy érdemes rárepülni. -
SeatZola
őstag
Szerintetek mit tegyek/vegyek? Most viszik el a 1,5 éves 50-200 KIT obimat 26k-ért. 31-ért van 2 hónapos Tamron 70-300 vagy inkább 30k-ért egy zsírúj 50-200 KIT obit a garancia miatt?
Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest