- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor9991
őstag
Én ugyanígy jártam, korlátlan mobilnetes adatkártyámnak (csak adat, hang szolgáltatás nélkül) felhasználható keretére jöttek heti ezresért valami tartalomszolgáltató sms-ei.
A megoldás valóban az emeltdíjas szolgáltatások tiltása volt.
Így nem kellett nyomozni, hol sikerült bekapcsoltatni. -
mephi666
nagyúr
válasz #22622464 #59748 üzenetére
nálunk a levelem nem is a postaládában volt, hanem a lépcsőházban feltűzve a hirdetőtáblára lehet nem is a postás hozta ki, hanem annyi ilyen levél van, hogy valami emberük dobálta be a lépcsőházakba? rajtunk kívül még akkor 49998 ilyen ex-ügyfél lehet, aki a napokban hasonlót kapott (már ha igaz az 50ezres szám)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
törölt tag
Ha egy Google Fiókhoz meg van adva a telefonszámom, amivel appot vásárolok általában, akkor abban az esetben is arról az egyenlegről vonják le a pénzt, ha egy másik telefonról és egy másik egyenlegről vásárolok?
Mindkét kártya Telenoros.
Előre is köszi
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Viktor0610 #59754 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Megpróbálom a vásárlást, ha meg rossz számról vonta le, akkor úgy is vissza lehet kérni az árát, ha jól tudom.
Szerk.: Sikeres volt a vásárlás, arról a kártyáról vonta le a pénzt, ami az adott készülékben volt benne.
[ Szerkesztve ]
-
Gergely_
újonc
Üdv!
Nemrég vettem egy Samsung Galaxy S9+ telefont, Telenoros szolgáltatói készülék.
Az lenne a kérdésem, hogy a Telenor hálózata támogatja-e az RCS szabványt? A telefonomon nem látom opcióként, bár új Androidos vagyok, szóval lehet user error. Találtam egy cikket 2017 februárból, ami azt írta, hogy itt is be fogják vezetni, de azóta semmi infó.Köszönöm!
-
pguy
csendes tag
válasz Viktor0610 #59747 üzenetére
Pont az a fura, hogy az elküldöttek között sem volt semmi. Sőt, megerősítő SMS sem jött. Főleg ez a Fortumo nevű piactér a nagyon gyanús. Mik egyáltalán a telefonszámaik? Sehol semmi róluk. Az pedig szerintem 2018-ban külön nevetséges lenne, hogy hetente új linkekről töltsön le a felhasználó alkalmazásokat.
-
MODERÁTOR
-
Depression
veterán
válasz #22622464 #59748 üzenetére
Végrehajtókkal nagyon óvatosan bánni!
Hozzám jöttek állítólag személyesen (Westel GSM), otthon voltunk pont aznap, de az érkezésükről csak egy papírt találtunk a postaládában, és olyan ügyesen csinálták, hogy Szikszóról jöttek Miskolcra, és felszámoltak 5k Ft költséget (az akkori fizetés negyedét).Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Depression #59759 üzenetére
Arra azért figyeljetek hogy az intrum justitia nem végrehajtó, nem illetik meg a bírósági végrehajtókat megillető jogok. Ugyanúgy egy magáncég mint aminek a tartozásait megvették.
-
törölt tag
válasz Depression #59759 üzenetére
Azért az eredményt is leírhattad volna.
Nekem a upc próbálkozott ilyennel, amikor lemondtam, és állítólag eljöttek az eszközért...
Én meg megmondtam, h hazudnak, és végül nyertem is, mert nem hagytam magam. Pedig nem volt tanúm se, mert egyedül voltam otthon. De nehogy má...Jut eszembe
Amikor pár éve otthagytma a telenort, nekem is volt elvileg vmi tartozás, max 2000, vártam, h írnak, de nem jelentkeztek. Szal elvileg lehet, h nekem is írtak most a régi címre?
Na, oda aztán írhatnak[ Szerkesztve ]
-
lm83
őstag
Egykor kaptam SMS t hogy meg jött a telefon a szervizből, azóta még ötször megkaptam...
Van valami bekattanás a rendszerben?
Most mire holnap mennek érte,még biztos majd százszor el küldi...Ja most jött közben mégegyszer...
-
devil-k
nagyúr
válasz Viktor0610 #59718 üzenetére
és lugosi!
Köszönöm az infókat, a mai nap kötöttem egy Hello Data Start-ot. Dual SIM-ként használom, max. visszamegy a feladónak, ha nem tetszika dolog.
- mozi bolondéria -
-
agabe
addikt
Imassege aktivalasa mukodik masnal ? Telenorhoz hordozott szam es miota eddig uj keszulekben probalom hasznalni eddig csak ropke 8 sms erekezett " Ωy " tartalommal 10nap alatt, de a telefonszam aktivalasa allandoan sikertelen.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #59767 üzenetére
Én elégedett vagyok a Whatsappal és az van mindkét platformra.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
bul07
nagyúr
válasz Somatom #59769 üzenetére
Én meg fogom és felhívom akivel beszélni akarok, na meg jó öreg sms töménytelen mennyiségben
Van hogy munkatársak kicsit pihiznek(munkaidőbe alszanak) ekkor megbombázom őket sms-el csak úgy csipog a telefonjuk, szidnak is rendesen
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
-
bul07
nagyúr
válasz Somatom #59771 üzenetére
Miért kellene pötyögni
Be is lehet diktálni
És küldés gomb( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz Somatom #59773 üzenetére
Mondjuk igen hang az más, mint egy írott üzenet
Mondjuk nálam azért játszik jobban a sms, mert nappal többségében alszok és nem érnek el, ha sms-be leírják akkor biztos megkapom(le se lehet tagadni), viber meg társai nem az igazi néha elfejtem bekapcsolni az internetet a telefonon
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
lugosi
MODERÁTOR
“ha sms-be leírják akkor biztos megkapom(le se lehet tagadni)”
Erre pont jobb egy whatsapp pl. Jelzi azt is hogy megkaptad, azt is hogy elolvastad, sokkal több a visszajelzés mint SMS esetén.
Amúgy egy megkapott SMS-t szerintem simán le lehet tagadni. Egy kipipált elolvasott whatsapp üzenetet annyira nem.[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz lugosi #59775 üzenetére
Na igen de ha nincs bekapcsolva a internet az nem jön meg
SMS megjön max annyit lehet mondani hogy nem vette észre az ember, és üzenet megérkezés visszajelzés is van ha megérkezik, kikapcsolt telefon érv se jó( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
zseko
veterán
válasz lugosi #59775 üzenetére
Na nálam pont a whatsapp volt a legszarabb. Exem azt használja, így anno megbeszéltük hogy felteszem én is, de hiába voltunk ugye kölcsönösen egymás telefonkönyvében benne, a progi tett rá magasról. Hozzáadni sem tudtam, mert szinte csak olyan számokat ajánlott fel 'vedd fel ismerősnek' címszóval, akiknek csak vezetékes száma volt elmentve... (mint pl. hivatal...) És alig látott másfél tucat telefonszámot, miközben 200 felett van az elmentett kontaktok száma.
HR24.hu
-
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Viktor0610 #59779 üzenetére
Pedig van olyan előfizetésem amin nem korlátlan a mobilnet. Sőt, az a fő előfizetésem. De pont a whatsapp, imessage és még pár szolgáltatás miatt állandóan aktív. El se tudom képzelni a mindennapjaimat nélküle.
-
bul07
nagyúr
válasz lugosi #59778 üzenetére
Én is kiszoktam kapcsolni
Méghozzá azért hogy az e-mailek meg minden ilyen dolog ne jöjjön meg ne csipogjon feleslegesen a telefon, mert nem tudok tőle nyugodtan pihenni
Én nem vagyok olyan fontos hogy mondjuk egy bejövő email vagy viber üzenet létfontosságú legyen, ha nagy a baj hívjanak fel, némítani nem szoktam a telefont csak ha alszokSose értettem azokat akik nem tudnak egy percre se leakadni a telefonról, ha jön egy értesítés már veszik ellő ha meg nem tudják valami miatt mocorognak ficceregnek hú nem olvasta el abban a pillanatban hogy Rozi felrakott egy képet meg ilyen létfontosságú dolgok
Minta ők milyen fontos üzenetet várnának, vagy nem is tudomÖcsém még számítógépen se szeret emailt kapni írni nemhogy telefonon
Én sok mindenkit ismerek hogy van "okostelefonja" de max csak facebokra használja azt is csak wifiről
Sőt tudok olyan kis főnököt ez ZRT-be hogy nem tudja használni az internetet a telefonján nincs is email címe, és több tíz embernek parancsolMai világban mindenki hú de fontosnak tartja magát közbe meg dehogy
Most hogy nekem van korlátlan Telenoros nettem mindenki ezt használja ha kint vagyok
Tavaly még vodás adatkorlátos netem volt és nem egyszer kénytelen voltam bekapcsolni hogy a e-mailek között megtudja nézni EKR számot a kamionoknak, ha nem teszem kocsiba kellet volna ülnie és bemenni az irodába megnézni[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz lugosi #59778 üzenetére
Mert pl. 500 mega a havi limitje (amibe bele is fer!), de gyonyoruen meg tudjak szopatni az olyanok, amikor a google apps frissiti onmagat, es hopp, repult 50 megabyte, mert neki nem jo wifirol, netet lat, van frissebb, es frissit egybol esz nelkul, vagy amikor a google maps-nek az a default settingje, hogy hogy az offline terkepeket a 30 nap elteltevel automatikusan frissiti, es persze mobilnetrol is, no meg kerdes nelkul, ez utobbi pl. 80 megabyte-ba fajt nekem a multkor (igen, igen, megnezhettem volna a beallitasokat, de sajnos az en logikam szerint egy offline terkepnel az a normalis mukodes, hogy megkerdezi az a szar, hogy akarom-e frissiteni, de legalabb a mobilneten kereztuli frissites semmikepp sem default (oda mar nem is mereszkedem, hogy esetleg programoznak egy minimalis agyat bele, es eszreveszi magatol, hogy leutaztam az utat, mar tartozkodtam az offfline terkep teruleten, majd onnan visszatertem, ergo mar semmi szuksegem a lementett offline terkepre, igy nem all neki halalfoloslegesen lefrissiteni azt)).
-
csanady97
tag
Sziasztok!
Holnap utazom Olaszországba és érdeklődnék, hogy hogyan működik akkor ez a roaming? Telefonon kell valamit átállítani?
-
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Nekem a munkám miatt fontos az e-mailes elérhetőség, emiatt se kapcsolnám ki a mobilnetet, de az azonnali üzenetküldés (imessage, whatsapp) miatt még kevésbé nem. Ezen tartjuk a kapcsolatot a családdal, baráti körrel, közös programok szervezése, hirtelen ötletek, menjünk ide, csináljuk azt stb. Ezen ír a család, hogy mit kérek a boltból bevásárláskor, elég vicces lenne ha másnap nézném meg a kérdést, vagy ha a tegnap esti mozi kérdését a társaságnak másnap reggel válaszolnám meg, hogy remélem jó volt a film amiből kimaradtam.
Sok ügyfelemnek kell véleményezni kimenő anyagokat e-mailben, ebbe a legtöbb esetben belefér a másnap, de sok esetben nem. Mobilneten keresztül használjuk a családban a Barátok appot, ki mikor indul el haza, mikor ér haza, hol tart stb., ezt állandó telefonhívásokkal tök nem praktikus összehangolni, meg az egyéb kommunikációkat se. Ey 4-5 fős csoportbeszélgetést kiváltani telefonálgatással, hogy valaki felhívja a többi 4-et, kinek mikor jó a program, 3-nak nem jó a tervezett, akkor visszahívja a maradék 2-t, abból az egyiknek az újonnan javasolt időpont nem jó... Kb el is telne a nap míg hívogatva leszervezhető lenne valami. Igen 1-2 évtizeddel korábban is megoldották az emberek ezeket a dolgokat, mert akkor senkinek nem voltak meg ezek a lehetőségek. Ma viszont megvannak, így aki kimarad, lemarad.
Azoknak az embereknek, akiknek a mobilnet tényleg annyit jelent, hogy a fb-ra valaki kiposztolt valamit, annak tényleg nincs is szüksége rá. Nekem pl. nincs fb a telefonomon, mert nem érdekel. A kommunikáció ma már viszont sokkal inkább internet-alapú a magánéletben és a munkában is. Ezért írtam azt, hogy nem értem a mobilnet kikapcsolását. Egy idő után ha munka ügyben nem érnek el emailben, akkor keresni fognak olyat, akit elérnek. Persze ha valakinek olyan a munkája, hogy nincs szüksége netre, akkor az más, ugyanígy az is, ha a családja, baráti társasága inkább offline típus. Csak szerintem ma már ebből van kevesebb. -
lugosi
MODERÁTOR
Nekem havi 500 mega már egyszerűen nem elég. Sőt, ahogy elnézem, annak se, akiről írsz. Ezt vagy belátja, vagy nem. Lehet, hogy 5-6 éve elég volt 500 mega, ma már nem. Vagy tudomásul veszi az ember, vagy szenved, letiltogat, kikapcsolgat.
Mert ha letiltasz valamit, akkor valamit kikapcsolsz, hogy az adott szolgáltatás ne használja a netet, ha pedig a komplett mobilnetet lövöd le, akkor pedig azt az idősávot határolod be, amennyi ideig az alkalmazások használhatják a netet. Mindkét esetben a használati szokásaidat igazítod hozzá a mobilnethez. Mennyivel egyszerűbb lenne előfizetni 1 giga mobilnetre és 21. századi módon használni egy okostelefont. -
asdf_
veterán
válasz lugosi #59786 üzenetére
TLDR: kb. mindenhol van wifi elérésem, nem kell több
Ha melóhelyen vagyok, van wifi, ha ügyfélnél, akkor is (mert én csináltam nekik ), autóban nem tudok netezni, mert vezetek (de a waze menni szokott altalában), itthon van wifi, így kb. a munkába menet meg jövet esik ki, de az meg pont nem érdekel (hazafelé amúgy tableten olvasok wifin előre megnyitott oldalakat, a vonaton is van wifi, jellemzően működik is, ha nem, és kell net, akkor meg telefonról osztok neki). Minimálisan érzem kompromisszumosnak, 300 mega fölé pedig szökőévente megyek, decemberben lejár a szerződésünk, nyilván több net lesz majd, de nem azért mert kérem/szükségem van rá, hanem gondolom már nem lesz kisebb
-
Somatom
veterán
válasz lugosi #59786 üzenetére
A roaming használatomat szoktam mérni, mert az ugyebár korlátozott. Egy hét fórumozás, végig (napi 15 óra) bekapcsolt CamSAM, Whatsapp (a médiaüzenetek automatikus letöltése külön kikapcsolható), Gmail. Ez volt most 148MB. Szóval, a szöveges formátumú kapcsolattartás kijön havi 500MB -ból kikapcsolgatás nélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lugosi #59785 üzenetére
Én pl alapvetően neten szervezem a munkát, emailben keresnek meg, de mobilnetem ennek ellenére alapvetően nincsen. Most éppen igen, a nyári 10 gigával, de amúgy mki be van tanítva, h nem ülök folyton net előtt, ha vmi annyira sürgősen akar, akkor hívjon fel. Simán elmegyek boltba v sétálni v aludni v bmit telő nélkül, ha éppen úgy akarom.
És nemigen szoktam munkáról v programról lemaradni emiatt. Akinek fontos vagyok el tud érni, aki meg nem akar elérni, az nekem nem fontos akkor, ennyi
És igen, lemorzsolódott 1-2 ismerős, aki rákapott a fb-ra, mert attól kezdve beérte annyival a személyes találkozások helyett, de ezekért sírni minek?...Anno bunkofonnak hívtak, de sztem ma már 100x jobban illik rá... Nehogy már ez szabja meg az életemet...
És nem, nem akarok mindig elérhető lenni. Isten ments... -
Depression
veterán
válasz #73820095 #59789 üzenetére
Én sem szeretnék, de ahhoz előbb nyugdíjba kell vonulni.
Bekapcsolt nettel nekem a fordulónapon küldik, hogy már le is lassítottak. 2-300MB lehet az előfizetésemben.
A céges T-mobilos kártyán is van azt hiszem 5GB, de arra átkapcsolva kiderül, hogy a telenoros net még lassítva is jobb. Szóval annyira nem értem itt a sározókat. Persze nekem a mobil net, az tényleg mobil net, és nem torrentezek rajta, hogy számítana a maximális sebesség.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
agabe
addikt
válasz Somatom #59766 üzenetére
Jo hat elirtam sorry message helyett massege
Vegul megoldas telo gyari visszaallitasa es ujra bellitasa volt most mar ugy, hogy a sim kartya a telefonban volt (korabban ios alatt mashogy nem is lehetett, de mar megy siman wifivel is ha nincs bent simkartya...csak ugy a tapasztalt uzenetkuldes regisztracios problema all elo)
(#59769) Somatom:
whatsappot is hasznalom es vibert is, nomeg fb messenger-t. Ki melyiken szeret kommunikalni... nekem mindegy, de miutan van aki imessagen szokott irogatni nem art ha mukodik az is(#59770) bul07:
sms-el az a baj, hogy pl. kepet nem tudsz vele kuldeni (meg egyeb file-t sem)mig a tobbi uzenetkuldovel meg siman.Net ugyis folyton be van kapcsolva, meg nemsokara (jo mobilnet penetracios helyeken) szerintem inkabb netes alkalmazasokon fognak beszelni is az emberek nem gsm-en.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
"Ki melyiken szeret kommunikalni"
Nem érdekel, hogy ki, melyiken szeret kommunikálni. Nem FB -ozok, a Viber pedig egy erőszakos mocsok, úgyhogy száműztem minden eszközömről. A divatot nem követni kell, hanem diktálni. Aki neten akar velem kommunikálni, az használjon Whatsappot és pont.
-
agabe
addikt
válasz Somatom #59792 üzenetére
FB messengerhez nem kell facebookozni (kulon app), en is hetekig nem nezek fel magara a facebookra, mert nem erdekel. Vibernel nem tapasztaltam (vagy nem tudom mit kell figyelni)...mit csinal ami nem jo ?
Persze nem kell mindent hasznalni (igy is van ami itthon nem is elterjedt ezert nem is emlitettem) , meg eleg akar egy is azt nem vitatom ahogy pl. te is hasznalod...csakhat nem vagyunk egyformak[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz darvinya #59795 üzenetére
Korábban kezdtem használni és igen, aggódtam, amikor a FB megvásárolta. De, úgy tűnik, hogy volt eszük, mert egyoldalú az átjárhatóság. Legalábbis én nem tapasztalok semmilyen változást, és egyáltalán nem próbálnak a FB felé terelni. A fejlesztéseik pedig példamutatóak. Gondolok itt pl. az Androidos adatmentő módszerükre. Jól tudjuk, hogy mennyire gáz Androidon az alkalmazások mentése/visszaállítása. Költözéskor nagyon meglepett, hogy a Whatsapp ezt milyen profin oldotta meg.
[ Szerkesztve ]
-
SkyS1gn
félisten
A rohadt app senkinek sem működik hónapok óta?
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
MODERÁTOR
-
SkyS1gn
félisten
válasz Viktor0610 #59798 üzenetére
Volt már minden, de csak "gyere vissza késöbb, most nem tudunk beengedni" fogad. Akkor lehet az Android P, de ilyet nem láttam csak azt hogy el sem indul vagy kifagy egy app... de nem hogy egy belsős hibaüzenettel jelzi hogy "nem kompatibilis".
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Politika
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 4
- BestBuy topik
- Autós topik