Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 8

    senior tag

    válasz lugosi #59298 üzenetére

    Ezek voltak a kérdések ezzel kapcsolatban eddig, utána beszúrom én is a saját amatőr válaszaimat:

    Még jó régen, a kezdetekkor, amikor jött be a divatba a mobilozás, akkor még volt ilyen dolog, hogy itt-meg ott nem igazán volt jó a térerő és arrébb kellett vinni a telefont, de most már a telekomhoz viszonyítva, a telenornál még mindig így van 2018-ban is?...

    Igen. Ez technológiai sajátosság. Analóg világban élünk, ahol digitális szolgáltatás analóg jelekkel továbbítva csak erős kompromisszumokkal lehetséget, még 2018-ban is. Sőt, minden szolgáltatónál így van, elég csak egy gyengébben lefedett területre tévedned mondjuk egy dimbes-dombos erdőben, neadjisten beltérbe. Vagy mondjuk csak átmenni Ausztriába...

    A kérdésem az lenne, hogy ez azért van mert, 1. ezen a helyen kevésbé van jelen a telenor, mint a telekom, vagy 2. a telenornak nem olyan minőségi a technikája, mint a telekomnak?

    1. más a lefedettsége adott térbeli helyen adott időpontban adott frekvencián (= kb "kevésbé van jelen")
    2. Mivel hasonló technológiai színvonalon van itthon mindhárom szolgáltató, ezért ebben az értelemben nincs szoros összefüggés a technika minőségével, de korreláció persze lehet. Legvalószínűbb a hálózatmenedzsment (szoftveres és hardveres egyaránt), adott helyre adott időpontban adott frekvencián ennyi erőforrást csoportosítanak.

    Akkor csak szimplán, egyszerűen azt még megtudod mondani, hogy a telekomnál miért van fixen a 4 pálcika (csak nagyon ritkán ugrál 3-4 között) és telenornál miért ugrál 2-3 vagy 3-4 között többször?

    Mert azon a térbeli ponton abban az időpontban azon a frekvencián más a két szolgáltató lefedettsége, lásd előző válasz.

    Ha nem konkrét szolgáltatást nézünk (pl HD hang), hanem a szolgáltatás általános minőségét és térerő viszonyát, akkor általában elmondható, hogy korrelálnak, a nagyobb térerő jobb minőségű szolgáltatást eredményez, mert több a tartalék a rendszerben a milliónyi változó tényező mellett, amik a jelerősséget befolyásolhatják (időjárási viszonyok, naptevékenység, éppen hogy fordulsz a telefonnal, milyen zavaró eszközök vannak a környéken, milyen sebességgel mozogsz stb stb).

    Lehet vitatkozni, ha valamit nagyon elírtam.

    50.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2 évig ingyen. Raiffeisen 55-60.000Ft, Curve €5 ajánlókód elérhető. Revolut regisztrációhoz 8.000Ft tőlem. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. Privát üzenetben küldöm

Új hozzászólás Aktív témák