-
PROHARDVER!
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
GrandeP
addikt
Lassúsági probléma megoldva....
Friss firmware ( mert egyébként sem piszkáltam már jó ideje), umts hálózat kiválasztva... így már egész használható lett....
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
Dyrtyho
őstag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy most ugye van egy 100Mb mobilnet a Sony Ericsson Live Walkamenem, de ha idő előtt elhasználom a 100Mb-mat, akkor a telefonkártyáról kezdi el leszedni a pénzt, vagy pedig a 100mb le nullázódik és elölről kezdi el számolni a mobilnetet ? Vagy ez most hogy van ? Előre is köszönöm a válaszokat
best regards, egy fórumozó blogger
-
darvinya
titán
válasz Dyrtyho #10702 üzenetére
Most klikk vagy online100MB előfizus vagy?
Mert ha igen, akkor semmi.
Hogy miért?
Mert nem működik a mérő.Nekem Online 100MB Praktikum-ra havi 990Ft-ért.
Most úgy kb. 3GB-nál járok.
A számlám nem változótt.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
tomp
félisten
Végig mentem mind3 metró vonalon. Folyamatosan maximális jelszint, adathálózat kimaradása nélkül. Nagyon jó! :-)
-
darvinya
titán
-
Dyrtyho
őstag
válasz darvinya #10713 üzenetére
Szóval akkor le fog nullázódni ha elérem a 100mb és levesz újabb 1000ft-ot a kártyámról, vagy pedig lassulni fog a netem, és a végén elkezdi adattúlforgalmazás címén leszedni a pénzt a kártyámról akárhányszor csak rámegyek a netre ?
best regards, egy fórumozó blogger
-
darvinya
titán
-
tomp
félisten
Mától megy hivatalosan a Hipernet a metróban. Az alagútba is DC-HSPA-t vittek le.
-
tomp
félisten
Aki olvassa a 4betűs informatikai hirmagazin twitterét, pár napja felfigyelhetett egy érdekes tweetre.
Többet nem mondok! :-) -
tomp
félisten
-
tomp
félisten
A lényeg:
Délben hívtak a telenortól, hogy nincs e kedvem részt venni az új hálózat tesztelésén.
Gondolom mindenki sejti, hogy nem a DC-HSPA-t kellene tesztelni. -
club1
veterán
Sajnos ez nem ilyen egyszerű. A 4G rendszer hatótávolsága még kisebb mint a HSPA+-é, ezért máshogy kell a cellákat elhelyezni. Ha a meglévő cellákon lövik be az új rendszert, akkor ez egy szedett-vedett/hulladék hálózat lesz. Arról nem is beszélve, hogy sávszélességgel is másképp kell ezt a rendszert ellátni, márpedig azzal most sincs elöntve a központi infrastruktúrában a P.
Más: Ma délben valamit állítottak itt nálunk Budatétényben a legközelebbi LAC-on, mert 10-15 dbm-rel jobb lett a térerő. Új cella nincs... -
tomp
félisten
Najó de tömören kb 1kattintás.
Persze be kell hangolni a hálózatot, be kell konfigurálni.Fogalmam sincs, hogy hogyan fog menni de szerintem nem véletlen, hogy pl nálam a Baross tér környékén 4állomás is megy. Ebből 2-t a ZTE programon telepítették. A lakást 3 le is fed. Szerintem már akkor figyelembe vették az LTE-t.
Amúgy 1800MHz-en nagyobb a lefedettség mint 2100-on nem?Vagy antennát cseréltek, vagy fordítottak rajta. Más miatt nem lehet 15dBm erősödés.
-
club1
veterán
válasz #89874944 #10731 üzenetére
Mert tök sík terepen 5-7 km-re egy LTE cellától semmi esélyed nincs, míg HSPA+ rendszereknél még 20-30% simán elérhető. Nagyvárosi környezetben pedig a technológia miatt eleve kicsire (100-300 méter) kell belőni a cellák hatósugarát, az UMTS rendszereket jóval nagyobb átfedéssel lehet telepíteni.
-
törölt tag
én azt kérdeztem hogy miért...te erre azzal válaszolsz hogy nincs esélyem na mindegy, akkor lelövöm a poént... az LTE szabványban 30km-es cellaméretig az adatsebesség enyhe csökkenése megengedett (100mbps-ből nem akkora gond...) azonban a mobilitási paramétereknek ugyanúgy kell teljesülniük mint az 5km-es cellában. A 100km-es cellák is elképzelhetőek, erre viszont nincs előírás.
Nem kell több nodeB, mint umts-ből, sőt, valójában kevesebb... -
törölt tag
svédeknél biztos van... de miért fontos ez?
LTE-ben egy 5mhz-es cellában 200 felhasználó szolgálható ki. A cella lehet 20mhz széles is, ez 800 felhasználót jelent. Az umts hol tud ilyet? tehát egyértelműen kevesebb cella kell lte-ből, mint umts-ből, kiszolgálást tekintve. A mobilitási paramétereit az előbb már felvázoltam, össze se lehet hasonlítani az umts-el, elég csak arra gondolni, hogy 350km/h-nál még fenn kell maradjon a kapcsolat, 50ms a maximális handover, 5ms a max késleltetés...A frekvenciát tekintve meg oda rakom az lte-t(meg az összes többit is) ahova akarom. Berakhatom 800mhz-re és akkor 5 cellából le van fedve MO
ha jól tudom a telenor 1800on próbálgatja, ez is jobb mint az umts 2100-a.hopp most nézem a brazilok próbálgatják 450en, az is biztos 5km-re lesz se...
[ Szerkesztve ]
-
vivi433
tag
Sziasztok van egy kérdésem remélem tud valaki segiteni van három elöfizum a telenornál plusz egy sotés flotta elöfizum az egyetetöl namost a 3 magán elöfizitesénem van elmaradás és letiltják a kimenö hivást. a kérdésem az lenne hogy ilyenkor a céges egyetemi telefonnak a kimenöje is tiltva lesz? vagy az más tészta mert erre nem kaptam sms t hogy letiltják a kimenö hivást elöre is köszönöm a válaszokat!
Nexus 4
-
tomp
félisten
Nagy a csend a beadott hipernet panaszom felől. :-(
Igaz javulgat már nem lassul 3Mbit alá de vannal még hibàk.
pl ma reggel 8-tól 2x állt meg a net. Kapcsolat volt de a sebesség 0/0kbps -
tomp
félisten
Alkotnak a fiúk!
1óra 20perce megpusztult a hipernet.
"Kapcsolódási hiba"
Átraktam az okostarifa simet a modembe de ugyan az. Hipernet sim a telóban nem tud fellépni a netre.
Okosnet telón megy.Mi a francot mókolnak ezek?
-
Landsmann
addikt
Én is teszteltem a rendszert. HSDPA módban a telefonon a hívás felépüléseután néhány másodperccel 3-5 másodpercre is tök süketség van. Nem hallok semmit. Csak a telefon hangfrekvenciás alapzaja jön. Kísérletképpen átraktam GSM-re, ott nincs ilyen. Körülbelül másfélo hétig volt GSM hálón a telefon. Most visszaraktam HSDPA-ra, kíváncsi vagyok jelentkezik-e a probléma. 1-2 hetes tesztelés után pedig átállítom 3G-re és úgy is megnézem mi a helyzet. Ha e két utóbbi közül valamelyiken jelentkezik a hang kimaradás, akkor hibabejlentést teszek. Durván fél éve tapasztalom ezeket a hang problémákat. Mikor elindult az új hálózat, akkor még nem, csak utána jöttek elő a bajok.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
darvinya
titán
Dupla
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest