Hirdetés
Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
Hát a 18-70 nagyon nem portréobjektív. Szerintem portrézni DX formátumon 50-85mm közötti legalább F/2,8-as, de méginkább jobb fényerejű objektívvel lehet legjobban, bár bizonyára használnak ennél hoszabb objektívet is a célra.
Igazából legolcsóban, portréra egy 50mm F/1,8-assal jönnél ki, bár nem lenne autofókuszod. Hozzáteszem a portréfotózás nem is hiszem, hogy az autofókuszról szól, szóval erre a célra szerintem ezt nyugodtan lehet mellőzni, és akkor ez az obi megvan elég olcsóból: [link]Ezen kívül az 50mm F/1,4-es és 85mm F/1,8-as Nikkor az, amit ajánalni tudnék - szintén manuál fókusszal tudnál dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
drkbl
őstag
Itt van leszűrve néhány 70/4,5-ös kép a 18-70-essel: [link]
Itt pedig pár 55/5,6-os a 18-55-el: [link]Mint látható, 55/5,6 állásban nem sokan küldtek be portrét Ha nem felel meg a 18-55, akkor a 18-70-et ajánlanám, mert az említett AF hiányon túl probléma az is, hogy gyors objektívek esetében nem a valós képet látod a keresőben, nehézkes eltalálni a megfelelő fókuszt, hogy a lényeg a mélységélesség-tartományon beül legyen. [link]
-
j.bravo
addikt
A portré sokmindent jelenthet
A legelterjedtebb nézet szerint, illetve a "klasszikus" portéhoz valóban kistele illik (kb. 75-től kb. 150mm-ig, de ezek a határok ízléstől, a körülményektől és egyebektől is függően rugalmasak!) A nagy fényerő sose hátrány, itt sem. Azonban ha nagyon tág blendével fotózol, simán lehet hogy az illető orra éles, de a füle már nemHa nem portréfotózásból akarsz megélni már most, akkor kezdetnek, szerintem egy 55-200 már használható (a Nikkor AF-S 55-200-zal autófókuszod is lenne a d40-en). Szegény családomról és barátaimról az 55-200-zal egy jó nagy adag portrét csináltam már, és ha értenék is hozzá, elég sok jó is lenne közte (így is akadt pár )
Hardverapró - eladó fehér iPhone 12 mini 256GB
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest