Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz DigitXT #42010 üzenetére

    Mint írtam, 4-5db 920-ast is végigteszteltem, mind hasonlóan melegedett/fogyasztott. Persze, tuningban nem ugyanott lett végük.

    (#42011) DigitXT: Elég vicces, hogy ennyire hülyének nézed a másikat. :U

    Ráadásul elmentünk nagyon rossz irányba... Nekem csak az volt fura, hogy a tuningolatlan 990X-nél hátrányként írtad le, hogyha meghúzod, akkor fogyaszt, míg a 4,2Ghz-es 920-asnál ez nem zavar. Aztán belöksz egy képet, amin ha jól látom, 1,45V-on, 4400-on a hatmagos már megeszi a 200W-ot. :C Hát, lol, mit vártál ilyen horror feszen? Nem akarlak zargatni, de a 920-asomon ehhez elég volt 4300Mhz és durván 1,35V. :U

    És leírom mégegyszer, SEMMI bajom nem volt azzal, hogy nem húztad! :C Durva, hogy még mindig nem vágod... Azt nem értettem, miért ezt hozod fel a 990X-ed hátrányaként, hogy húzva fogyasztott, amikor minden proci jól meghúzva csak úgy nyeli az áramot! :Y És az volt nekem fölöttébb fura, hogy míg a 990X-nél ezt külön kiemelted, a 920-nál elő sem került, miközben a lényegesen energiatakarékosabban használható proci éppen a 990X.... Remélem, így harmadszorra már megérted, mibe "kötöttem bele".
    A dT nem egészen értem, hogy jön ide, nyilván mivel a Gulftown a kisebb processzor, így a hője is kisebb területen adódik le, tehát nagyobb lesz a dT, akármekkora hűtő alatt, azonos fogyasztáson.

    Amúgy röhej, hogy neked egy 4Ghz-hez szivattyút kellett volna tuningolni, amikor röhögve meghűti úgy egy olcsó lég is, halkan... 3 óra Prime alatt is max 76 fok a legmelegebb magom... És igazából még ennyi feszt sem kér... [link] Közben 1500rpm-en "üvölt" a Matterhornom hűtője. Normál használatban meg 500-1000rpm, és 50-60 fok nagyságrendű procihőfok a jellemző... Ezt a kényelmi faktort meg sem közelítette anno a 4Ghz-es 920-asom, lényegesen több áramot fűtött el.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák