- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Videós, mozgóképes topik
- Még mindig új Ryzeneket kap a Socket AM4
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpal
nagyúr
-
Racecam
nagyúr
Majdnem ugyanazt linkeltem, de akkor még egy: [link]
A fogyasztása lényegesen jobb a Xeon-nak és szerintem emiatt jobban is hűthető léggel, pláne tuningolva.DigitXT: ahogy az árakat néztem, én is biztosan eladtam volna, de helyette most is x5660-at, vagy x5670-et vennék.
[ Szerkesztve ]
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
HSM
félisten
válasz Dareius #41744 üzenetére
A BF4 felől azért vannak kétségeim. Nekem egy 7870XT (Tahiti magos) volt a 4Ghz-es X5660 mellett, és BF4-ben 48-64-es pályákon így sem volt fix 100%-on a GPU. High grafika, 2X-es MSAA-val, FHD. Namost egy 1070 2-3X olyan erős... Kizártnak tartom ott a folyamatos 100% GPU-t.
Persze, nem írtad, 4K-ban lehet OK. Így is tut jól fut, csak a kihajtásban nem vagyok olyan biztos. Pláne, hogy ahogy néztem, csak 4 magig skálázódik. Ki is kapcsoltam a HT-t, mert csak rontottaz élményen.(#41745) kpal: Nincs kétségem efelől. Pláne, ha a DX12 végre jobb többszálú működést is hoz, akkor a 6 mag 12 szál procik komoly erőre fognak kapni, amit ma még nem lehet kihasználni játékokban.
A 980-990 extrmeknek sok értelmük nincs, kicsit egyszerűbb tuningolni, meg minden lapban mennek, de ennyi a difi. Akinek megy a lapjában a Xeon, ott nincs értelme Extremet venni.
(#41751) kpal: Nekem azért bejön ez a 6 mag. Marad jóval több tartalék főleg HT nélkül, illetve jóval takarékosabbak, mint a régebi 45nm-es négymagosok. 34K volt amit vettem, bőven megérte. De X5650-et már 20K körül is ki lehet fogni itt az aprón, na az aztán a best buy ár/értékre.
(#41752) Racecam: Nekem egy 970 volt, az is 6-magos. Eladtam, és bőven maradt az árából kp-m is az X5660 árán felül.
Ezeket az asztalikat magasabb áron is el lehet adni, mert ezek minden lapban pöccre mennek, meg nem kell tuningolni annyira őket a magas órajelhez. De nekem ezek nem voltak szempontok.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Függ a konkrét játéktól, és hogy Full HD-ban érdekel-e bármi 60 fps fölött?
Mertugyebár lehet, hogy a VGA tudna adott játékban 90-100-at, de a proci
miatt ez csak 80-90 lenne, aztán kiderül, hogy ez senkit nem érdekel, mert
Vsyncet használsz, és fix 60 fps-sel játszol. Nem "hajtja ki". De nem is kell.Ui: most egy 780Ti-m van, csak lusta vagyok átírni az adatlapomat.
-
Ganz-[HUN]
addikt
csáó
6 magos Westemere procik mennyire drágák, és mennyit szabad értük adni?
Kösz!Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
HSM
félisten
válasz Ganz-[HUN] #41755 üzenetére
20-40K között már kapni.
(#41756) kpal: Egyszerűbb tuning, de 2-3X-os áron? Lol..
-
DigitXT
nagyúr
Persze... 144Hz-hez ugye 144 fps dukál, azt meg, ha
nem tudja kiköhögni a VGA, akkor mindegy is a proci.Mindenesetre én nem váltanék 144Hz-es TN-paneles
egérmozira a 40"-os TV-ről: előbb vennék 4K-s TV-t...
Kár, hogy a 780Ti-n sincs HDMI2.0, cserélhetném azt
is lefele, LOL. Amúgy egyik 580 még megvan. -
HSM
félisten
válasz Ganz-[HUN] #41760 üzenetére
Ne szórakozzunk már, kicsit megcibálva többszálon ott rohan egy húzott 6700K Skylake nyomában ötöd áron...
Én épp ezen lepődtem meg, 20K ha kifogod egy X5650, ami kb. semmi, és 4Ghz-re seperc alatt felhúzva elég durva többszálú erő figyel benne.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Ganz-[HUN] #41762 üzenetére
Ezt nem teljesen értem,mire gondolsz... Miért kéne neki tuningram meg új táp? Egyáltalán nem olyan torkos, mint az elődje, hiába hat mag, nem vészes még 4Ghz körül sem. Most nem vagyok otthon, hogy számokat mondjak, de számomra meglepően takarékos. A legdurvább, amit kirángattam belőle, az 460W volt konnektor felől, ehhez Furmark ment a Tahitis húzott 7870XT-n 1050/1500Mhz-en, + Prime95 8 szálon, + 2 szál HCI memtest.
Ami a "tuningramot" illeti, sima mezei 1600-as ramokkal lehet 4Ghz-en járatni az X5650-et, 200-as BCLK-val. Teljesen jó. De ha ez nem állna rendelkezésre, emlékeim szerint van egy kisebb szorzó, amivel 1200-on mennének, azt meg aztán a legutolsó hulladék ram is tudja.
Nekem is csak 1544MHz CL8-on megy a ram 4,05Ghz-en, és így pl. 933 pont Cinebench R15-ben: [link].
Szerintem elég korrekt, és semmi sincs nagyon megcibálva.
Ez pontosan annyi, amit tuning nélkül ad egy 6700K.[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Ganz-[HUN] #41762 üzenetére
Semmi szükség tuning ramra. Nekem volt. Szépen mentek 1800MHz+t gyári időzítéssel (cl7), de kb ennyi. Életük nagy részét 1600MHz cl6-n töltötték.
Elég egy 1333Mhz-s krumpli is oda. A ram szorzóval kel játszani. Max megnézed, hogy mit mennek, mert még a mezítlábas Kingston ramokban is van tartalék. 1400-1500MHz-t kiköhögnek magukból alapfeszen. (Csak ne Kingmax chipes Kingmax ramot vegyél...)
Tápot max akkor cserélj, ha a 90-95W tdp-s xeon sokkal többet fogyaszt a mostani procidnál...., vagy jóval több, mint 6-8 éves. (Olyat, hogy kódegány, lc-póver lenne a gépben fel se tételezek...)#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
kenand
veterán
válasz Ganz-[HUN] #41760 üzenetére
Ha nem akarsz sokat procira költeni....
L-es 6 maos 13K körül is kifogható, ugyan nem fog 4 gHz-n menni,max valamivel 3GHz felett.
3.6- Ghz-ig húzható 4 magos E5620 meg majdnem ingyen van (2500FT alatt)
Később ha megtetszik és beválik vehetsz majd drágábbat.. -
Dareius
tag
Ja én nem azt erőltetem hogy 100% sőt azt nem is lehet mondani relevánsan, hogy minden kártya legjobb pc összeállításban 100%-on van használva mert ha a játék nem igényli akkor nem is lesz nekem ez a tapasztalatom. Meg SP-ben néztem 10 percig, mert mással szeretek mostanában játszani és a minimum 60 fps gondtalanul megvan FULL HD-n és ez a fő számomra. Ha kell 4K-is letudom tesztelni a TV-n.
De csak akkor ha valakit érdekel, de egy 1080-as is kevés 4K-ar Gsync vagy freesync monitorok, csökkentik a Kevés fps problémát valamilyen szinten.
Az esetek nagy %-ában a rossz kihasználtságért a játék motorja a ludas, ilyen szempontból az SWtor a kedvenc példám bármennyire is szeretem azt a játékot, egy katasztrófa.
Én csak azt akarom mondani, bizonyítani, hogy ezek a vasak a mai napig megállják a helyüket elég rendesen, persze húzva. Lehet rosszul jött át tőlem a dolog mert néha elég hülyén fogalmazok. Meg hogy lehet mellé erős VGA-at berakni mert azért rendesen kihasználja.
Tehát én azt akarom mondani akinek hasonló gépe van, vagy aprópénzért hozzájut játékra még mindig tökéletes az én nézőpontom szerint, mert aki 2-10 fps + ért elkölt +400k az gáz, ha meg meg engedheti magának az más tészta, de M.O. Átlagbérét tekintve elég szűk ez a szegmens.Basszus, de hosszú lett.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz mpierre #41764 üzenetére
Low profile ram van bennw a hűtő miatt, kingston, de a chippekről nem mondok semmit. Kéne a gépbe még egy hd5850 vagy olyasmi. De a 6 magos is cumizik simán 130w-ot mint a w5535 nem?
[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
mpierre
veterán
válasz Ganz-[HUN] #41768 üzenetére
A xeon w35xx sorozat 130W-s, a Xeon 56xx sorozat 80- 130W közötti tdp-jű. Vagyis még a gép fogyasztása is javulna 20-30W-t, ha épp nem 4,4-4,6GHz-n pörgeted az x56xx-t.
Már a nyavaja se emlékszik a tápra, de ebből asszem volt fsp belsős is. Hogy ez az-e? Nem tudom.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
HSM
félisten
válasz Ganz-[HUN] #41770 üzenetére
Fogyasztásban tuti nyernél is a Xeonnal.
Viszont szerintem 4GB ram és egy ~5850 mellé felesleges, oda bőven elég a Xeon W3550-ed, amit az aláírásodban látok. A 4GB mellé tuti beraknék még egy akármilyen 1333-as mezítlábas modult, hogy meglegyen a 6GB, és Tri-channel. 4GB nekem még netezős gépbe is kevés volt....
(#41767) Dareius: Értem. Igazából ide akartam kilyukadni, szval nem feltétlen hajtja ki teljesen, de elég jól igen.
[ Szerkesztve ]
-
core i7
addikt
Sziasztok evga x58 Biosnál letudná írni valami szakértő részletesen ,hogy kell kikapcsolni az XMP-t?
-
Dave567
addikt
Sziasztok
Jelenleg I7 950 3.07 ghz processorom van, szeretnék az i7-nél maradni egyenlőre, és az 1366-os foglalatnál, mert nincs kedvem gépet venni megint, jó ez nekem egy darabig.
Milyen processort tudtok ajánlani ami jobb a meglévőnél?
-
Dave567
addikt
Köszönöm Srácok a választ.
(#41778) HSM: Játszani szoktam általában. De inkább régi játékokkal.
(#41779) gV: Gondolkoztam rajta, de ASUS p6T SE alaplapom van, azzal ki lehet hozni a 4ghz-et a XENON-al?
A 975 a simából mennyivel lenne rosszabb a xenonnál? -
-
HSM
félisten
válasz Ganz-[HUN] #41783 üzenetére
Annyira nem, pici, kevés hőcsővel. Azzal én olyan 3,5-3,7Ghz környékét tartom reális célnak jó hőfokokkal.
-
kenand
veterán
válasz Ganz-[HUN] #41783 üzenetére
Használtan a hw aprón vannak jó hűtők, olyat érdemes keresni használtan aminek nem műagyag rögzítése van így nem csak 1-2 fel/leszerelést bír ki (Többek között Cooler master EVO 212, de ez csak egy példa )
Ezek is jónak tűnnek a hw apron (Zero Infinity Free Flow+ Extreme Performance // Zero Infinity Shiva) -
-
Ganz-[HUN]
addikt
Köszi, de most nem vagyok hajlandó a PC-re áldozni, egy Model M-en kívül.
3k-ért találtam.Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
HSM
félisten
válasz Ganz-[HUN] #41787 üzenetére
Jó, hát akkor harcra fel, abból kell kihozni a maximumot... Ha egy 4,2Ghz-es tuning nem is lesz vele, azért van vele hova húzni. Csak nyilván okosan kell, ne süljön meg.
[ Szerkesztve ]
-
-
kenand
veterán
Az új a direkt heatpipe miatt hatékonyabb, mint amit a nem túl nagy bordából kinézne az ember (és jobb, mint az elődje), én nem használom a 6 magosakat 4 GHz felet, nekem tökéletes. Én nem azt mondom, hogy csúcs hűtő, de használtan jó ár/érték arányban meg lehet venni és korlátlanul újraszerelhető, jár hozzá 2. venti rögzítő is.
Tény vannak sokkal jobbak (és drágábbak) is. és szerencsével ki lehet fogni jobbat is jó áron.[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
Nemsokára beindul a gép. Ha hazaértem a nyaralásból veszek egy 8GB-s modult és majd teszek mellé 2x4-t vagy 2x8-t. 2400MHz-s Savage-t néztem ki, az talán fog menni 2GHz CL10-t. Így könnyebb lesz 1 modullal megnézni azt is, hogy mi a CPU vége 7/24-re /980X/
Reménykedem egy X5670 szintben, az körülbelül 4700-t ment. BF3 alatt pedig 5GHz-t 6 szálon.A hűtő már fent van:
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Dareius
tag
válasz ricshard444 #41798 üzenetére
Az szép ha megy 5 GHZ én 4,4-en használom az x5670-emet, feljeb mondjuk nem próbáltam a vdrop miatt miveg UD5-öm van. De ha megírnád miként met 5 ghz mennyi volt az átlag és max hő fok megköszöném. meg csak 1,6 os ramokkal. 6*4 GB.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest