- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DroneZ^
őstag
Mi a legköltségkímélőbb módja hogy az i7 920 C0-mat D0-ra cseréljem?
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
MPowerPH
félisten
Holnapra megnézem W -ben ez mit jelent nálam. 3.8GHz -hez az enyém 1.168v -t kér stabilan, míg 4GHz -hez 1.264v -t. Ennek fényében game alatt lemérem mennyi a fogyasztás növekedés, és még futtatok egy Blend -et. A való életben úgyse kap nagyobb terhelést.
DroneZ^: Szerintem nem érdemes ezzel foglalkoznod. 3.8GHz -t kipréselsz abból is lazán, az meg mindenre elég.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
vhunor
őstag
Nah, hogy ne csak a számat jártassam :
4 GHz @ 1.176V, 3200-as uncore, ramok 1600@cl8, qpi 1.32V, pll 1.82V. 2 óra 36 perc linx, 18 kör, eredetileg 25-öt akartam de semmi kedvem éjjel egyig várni, hogy végezzen. Valszeg megy ez lejjebb is, majd még próbálkozom.
AMúgy nem is olyan rossz ez a Kama Angle, amióta sikerült normálisan felraknom a saját backplate-jével (leszedve a gene gyári hátlapját), egész normális hőfokokat produkál. Itt persze kapott egy kis rásegítést, kb. 19-20 fokos szobában futott végig ez a teszt, normális esetben kb. 75-77 fokra melegednek a magok ezzel a hűtővel.
szerk.: hm, csak most vettem észre, hogy valami nagyon nem stimmel a gigaflopsokkal... ötlet? kezdő linxes vagyok , lehet én b*sztam el valamit. Ameddig futott ez a teszt, rá se néztem a gépre, azért csak most látom.
[ Szerkesztve ]
-
vhunor
őstag
válasz Sárpac #16556 üzenetére
De akkor nem kéne eldobnia? Tegnap használtam így egy napig és meg se nyikkant semmi alatt, azért gondoltam, hogy ma este kap egy linxet amíg el kell ugranom máshova...
szerk.: qrvaszáját akkor a linxnek . A prime legalább eldobált eddig ha valami gáz volt. Ötlet, hogy mit érdemes állítani? Jól kéne mennie ennek a procnak is, 24/7-ben hetek óta épp hogy, csak kap áramot 2,8 GHz-en (0,876V).
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz vhunor #16559 üzenetére
Itt nem a program hibázik... Mert akkor hibát jelene. A prociban van egy belső hibajavító mechanizmus, hogyha hibát észlel, akkor megpróbálja újra feldolgozni az adatot. Csak épp ez esetben kétszer, háromszor számolja végig ugyanazt, mire jó lesz... Amúgy olyankor van, mikor túl alacsony a fesz a rendes működéshez, de ahhoz elég, hogy "életben maradjon a proci", ne dobjon hibát, vagy induljon újra... Prime-al erre sose jönnél rá, hogy bibi van, és izzad a proci a hibajavítástól....
-
vhunor
őstag
Bszki, alapon is elég gyors ez a rendszer, a fenének se tűnik fel, ha valami nem 90 fps-sel megy csak 70-nel, mert közben veszettül hibajavít a drágám . Na mindegy, akkor sztornó az egész, majd valamikor még szórakozok vele, most haragszom rá .
szerk.: de azt legalább most már tudom, hogy rendesen alulfeszelve viszont megy rendesen, ez is valami
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
válasz vhunor #16554 üzenetére
Na igen ez elég érdekes mert ha kevés a fesz akkor a proci hibázik, de a Linx meg nem dobb ki hibát csak a GFlops értékekből lehet következtetni. Szerintem még egy két-három lépcsőnyi feszt kell adnod a procinak.
Valami ilyesminek kell lenni ezen az órajelen [link]Hope was the right choice, and it always will be.
-
katt777
félisten
válasz MPowerPH #16450 üzenetére
Írtam, hogy 1.48V-ot. ASRocknál ez messze nem piros, és ha jól rémlik, még az ASUS-ban sem volt az. Alapból egyébként kell neki 1.34V, bármiféle tuning nélkül, kivéve, ha mondjuk csak 1066MHz-en járatom a RAM-okat, akkor elég 1.2V is.
Inkább a RAM-feszeket nem szerencsés 1.65V- fölé engedni, bár ott is nyilván van valamennyi drop. Mindenesetre anno gond nélkül használtam 4 GHz-en a procit.
Sajnos fizikailag nem tudom mérni, mennyit kap valójában a VTT. A táblázatban, ha jól látom, VID-től függ, és az enyém valahol 0.10xx környékén volt anno egy régebbi RealTemp szerint, most nem tudom megnézni. Hol lehet?Sztem nem baj, hogy i7 topicban a hűtésükről is beszélünk, nagyon is ide illik.
A +1X szorzó sokat jelent sebességben, ha pl. a RAM-jaid nem nagyon húzhatók, nekem pl. így van meg a 3.4GHz 1620MHz-es RAM-okkal., amúgy 3.24 lenne csak, az meg nem tetszik.
Qru: Miért ne? Ha IES megy nálam, akkor 0.84-1.27V között szabályozza a procit a lap, utóbbival nem kis melegedést okozva a gyári hűtővel, fix 0.96V-on tehát mindenképpen spórolok. Hogy meddig viheted le, az procitól, laptól, és persze biostól is függhet; célszerű a CPU-Z által jelzett értékből kiindulni. Pl. mind2 lapomban 0.96V-on stabil a 2.8GHz, de az ASUS-ban 0.9685V-ot (ha jól emléxem), az ASRock-ban meg 0.975V-ot kell megadni ehhez a biosban.
HSM: Nálam RAM-sebességtől függ a szükséges VTT (és nyilván így az uncore is más). 1066-os RAM-okkal elég az 1.2V, de 2166 így az uncore, viszont 1600-ra belőve a RAM-okat, 3200-as Uncore-ral kell az 1.34V-on ("papíron", azaz biosban).
DroneZ^: 1. hsz-ban, honlapomon, ill. logoutomon olvashatsz még i7 tuningról, valamint szintén találhatsz egy elég terjedelmes táblázatot tesztelt tuningbeállításokkal. Ami a tuningot illeti, ha nem használsz irdatlan CPU-igényes alkalmazásokat (CAD, stb.), akkor célszerűbb az alap órajelet csökkentett feszültségekre belőni, úgy is brutális a proci.
Qru: Hát, kemény a lapod! Asztem, hogy az enyém 1.27V-ja sok. ASUS csak 1.25V-ig mert elmenni. Sztem nálad is kérdésesek a valós feszültségek, mert az 1.1V nálam a 3.4GHz-hez is elég, annyira gyöngus nem lehet egy i920.
DroneZ^: Mennyiért kapod? Dehogynem éri meg a HAF932, és ne feledd, hogy ez direkt szellőzésre van kitalálva, az ATCS840-ből erősen hiányzik az oldalsó hűtő, ami nem keveset jelent ám a hűtésnél! (Akár 5-8°C-ot is VGA, alaplap, CPU-hűtésben, ráadásul csöndes!) Én anno 29k-ért vettem, azóta alaposan megdrágult (de legalább kaptam érte ugyanennyit, amikor szükségből meg kellett válnom tőle).
tom_tol: Ezt tudta a Z600-am is alacsony (1100RPM) fordulatú hűtővel, + 3 23 cm házhűtő 800RPM-en, azaz halkan. A többi ár és ízlés kérdése, ti. hogy abból a pár megfelelő hűtőből melyiket preferálja az ember. Én a 10k alatti ára miatt maradok a Z600 mellett.
Zájec: tom_tol képmentésén ott vannak a HIGH, azaz a maximum hőértékek, szóval én ezt nem tekinteném csalásnak.
dime27: Ha megnézed, ezek delta értékek, azaz környezethez mért változások. Persze a Z600-at kihagyták, mindenesetre ha abból indulok ki, hogy az én gépemben, 4GHz-en az 20°C-kal jobban hűtött, mint az itt szereplő Hyper 212+, akkor a többi mehet a sunyiba. Nem hájpolni akarom a Z600-at, csak a saját tapasztalatomból indulok ki, jobban örültem volna, ha ott van. Egyébként nem ez az első teszt, amelyből valamiért ( ) kihagyják.
Én mindenesetre úgy látom, hogy a személyes tapasztalatok mind 75°C körüli max hőmérsékletekről szólnak a jó i7-hűtők esetében.Nem szorzót állíthatsz, hanem QPI-t. Előfordulhat, hogy azt és/vagy az uncore-t lejjebb véve simán megvan a 4GHz. Nézted a táblázatban látható beállításokkal?
Sárpac: Az a "baj", hogy a max RAM-teljesítmény 4GHz körül jön ki az enyémekből, mert elég gyengén bírják a tuningot. Tehát vagy 3.4GHz (esetleg CL9-ben 3.5), vagy 4-4.2GHz. Ebből anno a 4GHz volt meg stabilan, utóbbit, hűtő híján, nem tudtam még tesztelni, mivel az ASUS lapban el sem indult vele a cucc.
vhunor: Alapon (2.8GHz) 36.7GFlops-om van, 3.4GHz-en 44.5, 4GHz-en pedig 48.7.
Akkor ez most hogy van, hogy az előző DX Compute bm-kal 2x olyan gyors volt a CPU, most meg a GPU nem kicsit alázza az i7-et?
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
gV
őstag
válasz katt777 #16569 üzenetére
jelenleg igen, azért vedd figyelembe még mindig csak 0.xx verziónál tart lehet fog 1et ugrani a cpu pont is ah a gpu-é tette, meg fél mb-os progi lehet h semmire sem jó
ami sztem elhihető h a korábbi változatnál ez reálisabb, mert neh már ~2,5x legyen csak gyorsabb 1TFLPOS+ -os gpu a ~80GFLOPS-os cpu-tól, mikor rá írt kódot futtat -
Zájec
veterán
(#16548) Qru :: probáld kisebb órajelen finomhangolva.. 20*190 és 21*181 ..-n..
melyik lesz stabilabb kisebb Vcore-n...(#16549) BMW001 ::
"Miért erőltetitek annyira azt a 21 -est?" senki nem eröltet semmit , mi csupán tapasztalatokat osztunk meg...
"Nekem pl. semmi különbség nincs a két szorzo között." mivel még nem tesztelted ki...( vagy nem közölted mert a postjaidnál nem taléltam )
láttam nálad 3.8ghz 1.17v-al és 200x20-t 1.27v-al... nagyon sok az a 0.1v feszlépcsö... normál esetben 0.05v - 0.06v körül van... ez azért van mert a *20-nál többet kérhet ennyivel... ez persze nem általánositható, de a tapasztalatok alapján elég sok esetben fordul elö..."Az nem is a proci tudja, hanem a lap opciója." ezt szintén rosszul tudod, és baromságot mondasz megint....
a *21 szorzó ( másnéven Turbo boost ) ugyanúgy Intel feature mint a takarékossági funkciók a c1e & eist.... tehát a proci tudja , nem pedig a lap...
az megint más kérdés hogy laponként másképp müködik....birom amikor idejönnek a párhetes tulajok , és osztják az észt tapasztalatok nélkül
nem vagy te olyan régi core i7 tulaj.... ugye ?
bár nem vagy meglepö , mert korábban a wolfdale topikban is hasonlóan mutatkoztál be... meg is jegyeztem magamnak.... de ettöl függetlenül szakmai csevejre nyilt vagyok -
Cyberpunk
félisten
Nálam is ez a helyzet. Én egyáltalán nem is használok 20-as szorzót.
Én úgy vettem észre hogy azon a feszen amin simán megy 21x-es szorzón 20-ason már nem Na ezért nálam a 21x-es a nyerő. Persze mindenki azt használ amit akar felőlem 18x-os szorzóval is nyomulhat főleg ha BCLK vadászat a lényegHope was the right choice, and it always will be.
-
gV
őstag
-
MPowerPH
félisten
Na akkor...
Nem vagyok pár hetes tulaj, 3 hónapon túl vagyok már az i7 -el.
A Turbo mode pedig inteles feature, csak nem ebben a formában. Most akkor ki hogy ismeri az i7 szolgáltatásait? Eredetileg a Turbo mod mit csinált, és az alaplap gyártók mit hoztak ki belőle?! Erre akkor válaszoljál nekem, mert úgy látom hiába vagy régebben i7 tulaj, nem vagy tisztában dolgokkal.
Pont beszéltük, hogy ez a feszlépcső nem sok, van hogy 0.1v+ -os, sőt sok helyen így van, kicsit nézzél szét. 3.8GHz -ről 4GHz -re váltáskor egy átlagos i7 -es sokkal több feszt kér, mint 3.6GHz -ről 3.8GHz -re.A Wolf topicban meg az életben még talán egyszer ha láttalak, de mikor írtam én már az 5. Wolf procimat és 4. lapomat tapostam. Nekem ott nem kellett bemutatkoznom, én voltam az aki az újaknak segített, mert némelyik hozzá se tudott fogni az OC -hez.
Don't Tread On Me
-
-
vhunor
őstag
válasz Cyberpunk #16568 üzenetére
Az a fura, hogy 2,8 GHz-en (3200-as uncore, 1600@cl8 ramok) 0,88V is elég neki, ez biztosan stabil mert hetek óta így használom 24/7-re. Ez alapján gondoltam, hogy hoznia kell stabilan a 4 GHz-et 1,2V alatt.
katt777: igen, az általad említett gflops értékek stimmelnek, mint írtam is tegnap este, már csak akkor vettem észre a túl alacsony értékeket amikor már végigfutott az a szar.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
válasz vhunor #16578 üzenetére
Na ja. Sajnos nem igazán lehet ezt így kitotózni. Én is számolgattam már hogy ez így biztos jó lesz aztán a tesztek mást bizonyítottak. Sajnos kevés proci képes stabilan vinni a 4GHz-et 1,2V alatt. Az enyém sem ilyen, de nem izgat túlságosan.
Ki kell tesztelni nincs mit tenniHope was the right choice, and it always will be.
-
MPowerPH
félisten
válasz Racecam #16579 üzenetére
Nem, persze, hogy nem. Én nem is kívántam volna vitába szállni, csak nem szeretem az alaptalan,rosszmájú megjegyzéseket. Főleg ha egy olyan user mondja, aki semmit nem tett azért a topicért.
De nem is akarok ezen vitázni, megnézem tüzetesebben amit Zájec fórumtárs is mondott, kipróbálom a 21 -es szorzót kicsit részletesebben.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
HSM
félisten
válasz vhunor #16578 üzenetére
Ezt sose fogom megérteni, minek alapórajeles I7 920-hoz 1600@CL8-as ramokat erőltetni? Így aztán van értelme spórolni az órajellel, meg minimumfeszen járatni... Alapórajelen még egy 1066@CL6 untig elég neki, ha nagyon maximalista vagy, 1333@Cl7....
(#16581) BMW001: "Főleg ha egy olyan user mondja, aki semmit nem tett azért a topicért."
Szerintem pedig igenis tett... Az egy dolog, hogy az utóbbi pár hónapban nem volt túl aktív, de a korai I7 tulajok emlékeznek még rá. Rengeteg mindent linkelt, és nagyon sok tapasztalatot osztott meg, sokaknak segített.... Úgyhogy azért máskor jobban gondold meg, mivel vádolsz meg másokat... Nem azt mondom, hogy Zájec tökéletes, de sajnos a postjában igaza volt, akkor is, ha néha kicsit nyers is a stílusa...(#16579) Racecam: Pedig nem mindegy, hogy valaki már a 3. lapját tapossa ebben a platformon, kb. a 2. vagy 3. procijával, vagy egy friss, 3 hónapos tulaj, egy lappal, egy procival.... Szerinted melyiküknek van több tapasztalata? Naugye... Szerintem Te se egyből éreztél rá az első homokozólapátodra....
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Miért lenne hülyeség én is alapóra jelen járatom a procimat a memóriák meg 1600-on.
Persze ehhez az Uncoret 3200-ra kell állítani ami már tuningnak számít.
De nem kell mindenkinek 3xxxMHz-es órajel, viszont ha már 1600MHz-es rammokat vett akkor szeretné is azon járatni őket.Hope was the right choice, and it always will be.
-
gV
őstag
sztem a wolfdale topikra gondolt
Ezt sose fogom megérteni, minek alapórajeles I7 920-hoz 1600@CL8-as ramokat erőltetni? Így aztán van értelme spórolni az órajellel, meg minimumfeszen járatni... Alapórajelen még egy 1066@CL6 untig elég neki, ha nagyon maximalista vagy, 1333@Cl7....
egyetértek az uncore is tud fogyasztani amit Sárpac mérései is mutatták alapórajelhez min vcorehoz 2400 qpi 2133 uncore "dukál" és 1.5V-on járatott memoria, amivel nekem pont tudja a 1066 cl6-ot, cl5-öt sajna csak ideig-óráig utána eldobja
-
HSM
félisten
válasz Cyberpunk #16584 üzenetére
Ez olyan, mintha azt írnám, hogy 250Km/h a BMW-m végsebessége, akkor annyin is akarom őket járatni, állandó padlógázon, ha már nem Trabit vettem... (Elnézést a Trabant tulajoktól, a maga módján jó gép az is.)
Kicsit más szemszögből nézve pedig azért hülyeség, mert nincs olyan program, ami 2800Mhz-es proci mellé igényelne ekkora memória-sávszélességet.... 3,6-3,8Ghz-es proci körül van szükség ennyire a kiegyensúlyozott teljesítményhez... Gondolj már bele, gyárilag még a 950 is 1066mhz-es ramokat használ 3,2Ghz-es magokhoz....(#16585) gV: Ahogy modod... És bármilyen meglepő, de a 3db memóriamodulnak is van fogyasztása.... Jócskán több 1600@CL8 ~1,6V-on, mint 1066@CL6-CL7 1,5V-on...
(#16587) BMW001: Akkor sorry. A 20-as szorzó elvileg önmagában nem rossz, csak olyan szorzó/bclk kombinációkat okoz, amik magasabb belső zajjal járnak. [link]
Viszont az 100%, hogy a lapoknak a 200-as BCLK a legrázósabb, mert az elég sok belső órajelnek közel egész számú többszöröse, így sok zajt szed össze. (PCI 33Mhz, PCIe 100Mhz) Elvileg 190 alatt vagy 210 felett viszont már teljesen jó. Viszont mivel az emberek jobban szeretik a kerek számokat, szenvednek sokan a 200Mhz BCLK-ért...[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Nem az i7 -es topicra gondoltam.
Amúgy nekem ez az 5. i7 -es procim, pontosabban ez mellett volt még 4, amit kiteszteltem, hátha jobban megy, és akkor arra becserélem. De egyik se volt megfelelő, ami meg jobban ment, az piszkosul melegedett.Mindjárt megy egy teszt 21 -es szorzóval, kíváncsi leszek. Az ebből fakadó nagyobb stabilitás nem tudható be mondjuk az alacsonyabb BCLK -nak, vagy QPI -nek pl? Vagy egyszerűen a proci jobban reagálhat a 21 -es szorzóra?
Don't Tread On Me
-
Cyberpunk
félisten
Hát ja. Az igaz hogy nem kell ekkora sávszélesség ettől fügétlenül nekem semmiféle problémám nem származik belőle hogy 1600-on mennek a rammok 2,8GHz-es CPU óra jel mellett. Az a pár W amivel többet kajál így hidegen hagy.
De tovább boncolgatva az okfejtésedet lényegében i7-es procira sincs szűkség. Tegye fel a kezét aki kihasználja Pláne 3,8-4GHz-re húzva 24/7-ben. Persze ha valaki 24/7-ben renderel otthon akkor megértem hogy kell a kraft .. Legalább is játékra mint tudjuk még felesleges oda egy 3GHz körűl járatot wolfi is megteszi.
De még sem mondom azt hogy hülye aki ilyet vesz, mert nagyon jól tudom hogy itt sokaknak ez a hobbija. Mint nekem is.
Szóval így szépen levezetve én sem érzem magamat hülyének mert 1600-on mennek a ramjaim. Holott nagyon jól tudom hogy feleslegesen.Hope was the right choice, and it always will be.
-
HSM
félisten
Tökéletesen jól gondolod. 1600@Cl7 már untig elég 4-4,2ghz mellé is.
(#16591) Cyberpunk: Én játék alatt is éreztem különbséget, nem is keveset, mind a Q6600-amhoz képest (3,2Ghz-en szaladt) mind az alap 2,8Ghz-es I7-hez képest. GTA4, NFS, és barátai... Az NFS-nek magas órajel kell 1 magon, tehát wolfi okés, a GTA4-nek meg semmire nem elég a wolf... És elég sok cuccom van betömörítve rarokba, ott se mindegy, milyen sebességgel tömörít ki... Bár én videót kódolni nem szoktam... És még nekem is csak 1400@Cl7-en mennek a ramjaim, és 3675-ön a CPU, így semminek nem kell sok fesz, és hasít ezerrel... Viszont ha annyira hidegen hagy a fogyasztás, meg hobby, meg tudomisén, akkor a procid miért nem húzod fel, ha már benne van az erő? Nem hiszem el, hogy kibírod...
(#16594) Sárpac: Akkor pedig ennyi! Thx az infót.
[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
(#16575) BMW001 :: tudom, kerestem eredményeket a postjaid között...
de végül 21*190 nem találtam, csak azt hogy majd "kipróbálod"...
tudom mennyi ideje vagy tulaj és azt is hogy fél éve mit gondoltál a core i7-röl...:: [link] & [link] azt is megnéztem hogy én 2007 Dec-ben csatlakoztam a topikhoz és kb 500 h.sz-m van ott , te meg 2008 nyarán és kb 650 h.sz-d van..
megint téged idézlek :: "Főleg ha egy olyan user mondja, aki semmit nem tett azért a topicért." hogy én nem tettem semmit a wolfi topikban khmmm.. szerintem elég sokat pakoltam le az asztalra , mind a wolfi topikjában, mind a giga p45 topikjában... akár Gorneck oldalán is megtalálhatóak az eredmények, különbözö beállitásokkal és értékkel, elég sok ... és nem magamnak csináltam, hanem a köz érdekében, ha valaki akar hasonlót ,akkor csak beállitja az általam irt értékeket , és nem kell hosszú ideig , seggelnie, próbálgatni, hogy mi mennyi megy.... ezt már megtettem és közzétettem hogy igy segitsek..."A Turbo mode pedig inteles feature, csak nem ebben a formában."
ja hogy mostmár inteles feature , elöbb még ezt montad... : "Miért erőltetitek annyira azt a 21 -est? Az nem is a proci tudja, hanem a lap opciója."
na mindegy, értem mit akarsz mondani, csak nem jól irtad le...." Eredetileg a Turbo mod mit csinált, és az alaplap gyártók mit hoztak ki belőle?! Erre akkor válaszoljál nekem, mert úgy látom hiába vagy régebben i7 tulaj, nem vagy tisztában dolgokkal."
ez valóban nehéz kérdés , hogy az intel hogy tervezte, és ezt hogy szarták le az alaplapgyártók , és mit hoztak ki belöle... meg lett keverve rendesen, hireket hallotunk ezzel kapcsolatban,, az okát ne tölem kérdezd.. én csak egy user vagyok...
de hogy eredetileg mit is kéne csinálnia a turbo-modnak, szerintem a lejobb szemléltetö irás a Giga overclock guide-ja..
ez a paltform tényleg a szabadszorzóval lenne jó.... csak nekünk sajna tartanunk kell magunkat a 920 megkötéseihez....szerintem meg sok a 0.1v feszlépcsö,, probáld meg, hátha tudsz spórolni 0.03v-t...
"Nekem ott nem kellett bemutatkoznom, én voltam az aki az újaknak segített, mert némelyik hozzá se tudott fogni az OC -hez."
kár hogy az elsö fecskék közt nem voltál ott....
akkor nem volt segitség magunktól kellett rájönni a dolgokra..
de jó is lett volna ha Intel-bácsi fogja a kezemet és mondja mit mire álitsak...(#16576) Qru :: probáld ki
(#16577) Sárpac :: lehet, próbálgatni kell ,és minél több tapasztalatot közzétenni... utána tudunk általánositani...
Racecam :: a rendelkezésre álló tények és informáciok alapján nekem volt elöbb, több esetben is....
HSM ::
"Az egy dolog, hogy az utóbbi pár hónapban nem volt túl aktív,"
sajnos nem...ez annak tudható be hogy két sánta lapom is van.... ez a tény egy kicsit visszafogja a kedvemet a dolog iránt.... gondolom más is igy lenne vele... -
MPowerPH
félisten
Igen, mert a lapgyártók játszották ki jól ezt a lehetőséget, eredetileg az intel nem így akarta. Ha nem lenne benne a prociban, evidens lenne, hogy a lap sem tudja előhívni.
Nah, szerintem fejezzük be a vitát. Nekem semmi bajom Veled, nem is volt eddig se.Érdekes a dolog, mert linX alatt bármennyi feszre 4Ghz -n 44Gflops -al számol végig. Direkt belőttem 1.3V fölé a 4Ghz -t, hátha az a baj tényleg, de ott is csak ennyi. Most próbálgatom a 21 -es szorzot, de zavar, hogy teszt közben a cpu-z szerint 20 -as szorzoval megy a proci, aztán felugrik 21 -re, de kb. a kör feléig tartja, majd ismét 20 -as szorzora vált.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
ndave92
tag
Sziasztok
Olyat kérdeznék, hogy szerintetek elég-e egy Cooler Master Hyper N520 egy i7 920-nak, olyan 3,8 - 4Ghz körül? Ezt néztem ki magamnak, mivel elég jó a teljesítmény/ár aránya a többihez képest. Ha nem muszáj, akkor nem szeretnék ennél drágábbat venni.
Előre is köszi. -
HSM
félisten
válasz ndave92 #16599 üzenetére
Méretéből ítélve neccesen... Esetleg egy régifajta 212-t tudnék helyete ajánlani, a plussz nélkülit. Az 3800-on tuti elég, halkan. Használtan 6K körül megkapod, annál jobbat ilyen áron nem kapsz. 12K körül meg tudod szerintem te is, mik a jók.
(#16598) BMW001: Az uncore és a memóriasebesség is szerepet játszik a Gflops értékben... Ergó a VTT fesz se mindegy, sőt... Valamint a memók sebessége is játszik....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest