- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
Orlin
addikt
Nálunk még vannak golyók.Pont most hoztuk be az utcáról.Ott bunyózott valami másik vagy 4-5 hónappal idősebb kandúrral.Tiszta szőr a pofája.Meg kapott is rendesen szegény.Tavaly nyárvégi kandúr macska.Most kezd felnőni és jön a tavasz.Szóval lesznek még gondok vele.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Astroboy
őstag
Ha nem akarsz egy félszemű, állandóan csapzott és koszos verekedőgépet, aki sokszor napokra eltűnik, és otthon is bűzével körbejelöli a lakásod, akkor szerintem műttesd meg a legényt.
Ez a fiú cicáknál egyrészt egyszerűbb és gyorsabb műtét, mint a leányoknál, másrészt olcsóbb is.Utána semmi jelölgetés semmi kóborlás vagy verekedés....szóval nyugodtabb cicát kapsz herélés után.
Gondold meg -
rétisün
veterán
válasz Astroboy #14954 üzenetére
"Utána semmi jelölgetés semmi kóborlás vagy verekedés"
azért ezt cicája válogatja. a miénk is 'ki volt golyózva' aztán mégis olyan helyen ütöte el az autó, amire sose gondoltunk volna, hogy olyan messzire elmegy
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
wertigo1984
őstag
Sziasztok!
Reg irtam mar a Fiukrol, azota tortentek valtozasok. Rossz is es oromteli is.
Bemutattam korabban a 3 rosszcsontot , Irtam hogy a feher (Merlin) oreg cicus kicsit beteges de velunk van meg. Multhet penteken vittuk allatorvoshoz, mert a vizelete kicsit pirosas volt es nem nagyon evett-ivott. Megvizsgalta, kapott 2 szurit (az egyik B vitaminos komplex, a masikat nem tudom de valami feher tejszeru volt). Mondta a doki, hogy vasarnap vigyuk vissza es megismetli. A heten kezdett erore kapni, rohangalas, eves, ivas, sok alvas es bujas, majd csutortok este abszolut nem fogadta el az esti kajat, es a jutifalatokat sem, amiert maskor veszekszik es kikonyorgi. Semmit nem ivott, csak gubbasztott es nezett maga ele, este nem is jott kozenk a szokasos ribanckodasaval. Tegnap reggel mar a cica orrabol csopogott a viz, es sebes volt, pedig nem harcolt a tobbivel, azt meghalljuk es eszrevesszuk, Parom egesz heten otthov van, en 4 napot voltam veluk. Semmit nem evett reggel sem, es nem is ivott, reggel hivtuk a dokit, cica a hordozoban es nyomas. Doki megvizsgalta, mert lazat is (39 volt, ez normalis cicaknal), es eszrevettuk a vizsgaloasztalon, hogy verzik. A cica ''kukija'' verzett es nem tudni hogy mitol. Doki vert vett tole, laborvizsgalat, megint kapott szurikat. Hazavittuk, 5 fele nedvestapot adtunk neki, kedvenc jutifalatjat sem ette, semmit, csak osszekuporodott es nezett maga ele egesz nap. Neha elaludt. Estere a nyers csirkemellet megette aztan aludt tovabb. 7fon Parom viszi vissza dokihoz, addigra remeljuk hogy a laboreredmenyt megkapjuk, ha nem nagyon eszik a 2 nap alatt, akkor infuziot kap.
Ugyhogy most aggodas van rendesen nalunk.Oromteli viszont, hogy megjott a 4. gyermekunk is, 2 eves ivartalanitott maine coon szemelyeben. Kepeket hamarosan mutatok nektek rola, Odyn (baromi hosszu a teljes tenyeszneve) a neve, fajtagyoztes-kiallitasgyoztes cicmok, egy het kellett az osszeszokashoz, vegtelenul turelmes es jambor cica, amig a tobbiek fujtak ra, o higgadt eleganciaval elfordult.
[ Szerkesztve ]
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
wertigo1984
őstag
válasz wertigo1984 #14957 üzenetére
Update: megjott a tegnapi vervetel laboreredmenye, magas a feherversejt.
Jo a maj.
Viszont ma Parom a tolunk gyalog 2 percre levo allatorvoshoz levitte Merlint, mert reggelre reszketett, es ujfennt semmit nem evett es ivott.
Infuzio, seduxen szuri, rontgen. A mancsaban bennehagytak a kanocot vagy mit, mert holnap este is menni kell infuziora. Szerencsere ezt nem babralja a cica, majd kicsit lazabbra kell kotni, ha latjuk hogy megdagad a mancsa.
A rontgen kepen latszik a daganat, es valoszinu ez nyomja a vegbelnel neki, latszik ahogy osszeszukul a belcsatorna. Hazamentek es Merlin evett vegre normalis adagot, aztan aludt. Jelenleg Parom van otthon veluk, es ami erdekes hogy most a 3 ifjonc macsek mintha ereznek, hogy az oreg Merlin most nem jol van, es nem igazan jatszanak meg egymassal sem. Vele alszanak es mellette vannak.(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
Dhampir
félisten
válasz wertigo1984 #14958 üzenetére
Reméljük, hogy meg fog gyógyulni.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Kandúr kismacsek ivartalanítására Székesfehérváron tud valaki megbízható ,jó helyet?Tavaly Augusztus-Szeptemberi jövevény és mint írtam fentebb mostanában eléggé megélénkült.Ma is elverték szegényt...
FEHÉRVÁRI ÁLLATORVOS
Állatgyógyászati Központ.Itt néztem most akciós 7900Dr. Steigerwald Ferenc-et ajánlják sokan.Ott még megkérdezem mennyi lenne.
Alpha-Vet-et kérdeztem mert hirdetik Facebookon éppen.Írták hívjam fel őket.
Azt olvasgattam nincs varrat szedés és az egész 20 perc folyamat,de úgy egészében kb 2 óra altatásokkal együtt.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
blu79
addikt
válasz Chesterfield #14962 üzenetére
A tescoba van most akcióba a whiskas. 2000 fellett vasarolsz whiskast es megkapod ezt. Kerámia nem műanyag . Csak 100ft leptem tul a 2000ret. Amúgy 2000 lenne csak a tál ha megveszed... legalább is blokkon így szerepel. De nem a pénztarnal adják hanem meg kell keresni a tálat. . Nagyon jó egyébként... nem gondoltam volna hogy keramiatalat adnak...
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
ariel96
aktív tag
válasz wertigo1984 #14958 üzenetére
Szia!
Akkor a magas fehérvérsejtszám nem gyulladás miatt van?
Nyirokcsomó daganata van? Az én két cicámnak is az volt. Műtétek, kemo - egy vagyonba került. -
bul07
nagyúr
válasz saelin #14967 üzenetére
auchan-ba is van (8-ig szóló reklám újságba van, így nem hogy utána is lesz e)
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Jinxb1rd
addikt
Jah, csak a Whiskas rohadt drága kaja. Inkább veszek külön kerámiatálat. amit egyébként nem kell, mert van neki.
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
15-én korán reggel megyek Erdélybe és vasárnap délután jövök haza. Szerintetek ha reggel kiöntök neki egy doboz konzervet meg alaposan feltöltöm szárazátáppal a tálját, akkor kifogja bírni addig?
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Akkor csak feltépem a dobozt azt csá
We are only Stardust...
-
saelin
veterán
válasz Jinxb1rd #14981 üzenetére
Két nagy tál nedves és egy tál száraz rágcsát oda. Éhen halni nem fog, de számítsatok rá, hogy morcos lesz és összeszarja az alomját / környékét.
Víz viszont 2 tál, mert ha éhes lesz akkor többet iszik (legalábbis a miénk így tesz). Esetleg plusz egy tál tej, ha nem fosos cicákról beszélünk."It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
félisten
-
kribe
őstag
My soul was removed, to make room for all this sarcasm.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Kandúr macska szokott nyávogni párzási időszakban?Mint írtam fentebb fiatal kandúrunk van és igaz eddig már nagyon sok macskánk volt,de mind lány cica.Pasi téren nem vagyunk tapasztaltak.Most elvan,de néha csak úgy nyávog picit hasonlóan mint a lány macskák szoktak.
Köszi.
-
kribe
őstag
Ha arra gondolsz hogy úgy nyávog-e mint a lányok amikor meg vannak bolondulva párzási időszakban akkor a válasz nem. Ha egy lány cica éppen búgatós a közelében akkor persze nyávog neki és szeretné megismerni közelről, illetve agresszív (és hangos) lehet más kandúrokkal szemben.
My soul was removed, to make room for all this sarcasm.
-
Astroboy
őstag
válasz Plazmacucci #14984 üzenetére
Enyém csak tejet iszik, persze házit ami olyan 4-5% zsírtartalmú. Ha késik a "fehér arany" szállítója, akkor jön a képbe a bolti 3,5%-os - persze nem UHT hanem sima tej..
Szóval nálunk nem gond a bolti, amíg jó zsírosAmúgy tök jó dolog, hogy a dokik és a "macskológusok" a tejivás mellőzését preferálják, csak ezt elfelejtették megbeszélni a macskámmal
-
félisten
-
¤Envy¤
aktív tag
Nekünk 2 van, néha hozzájutnak egy kis bolti tejhez, semmi bajuk, sosincs hasmenésük. (Mivel bent van mindkettő, észrevenném...)
-
Astroboy
őstag
Igen a macskák nagy része valóban PHosik a tejtől, én is tapasztaltam.
Azonban eddig is csodálkoztam a tanyasi ismerősöm macskáinak tej-toleranciáján. Értsd ez alatt a folyamatos tejivást. Mivel teheneik vannak, így a siccek víz helyett is egész nap a jó zsíros tejet isszák - és makk egészségesek mind - ahogy a gazdáik is természetesen.
És érzésem szerint Itt jön a képbe a zsírtartalom.
Valami oka csak van annak, hogy még az én tejimádó macsekom sem néz rá a bolti vizezett 0.1%-2.8% sz@rokra, míg a házi tej puszta illatáért is megőrül születése óta.Ha a vizet utálja de a házi tejet ennyire imádja, ráadásul nem is hajtja meg egyáltalán, akkor hadd igya na
-
Astroboy
őstag
válasz Jinxb1rd #14995 üzenetére
Azt én se. Egy szóval sem írtam, hogy kell.
Az enyém - velem együtt - imádja ésnem hajtsa kinem árt neki...akkor miért ne?
Ahogy 200 éves tanult Dhampir kollégánk előtted megjegyezte, ha már tej, akkor viszont csak teljes értékűt, házit.
- biztos Ő is azt issza vér helyett a macskájával -
lkksioskdl3
aktív tag
válasz Astroboy #14989 üzenetére
A legtöbb cica laktóz érzékeny, mert nincs szükségük tejre csak amíg szopós babák és a szervezet offolja a laktóz enzimet. Onnantól felesleges, miután abbahagyták a szopit és húsevők lettek.
Embereknél azért nem mindenki laktózérzékeny, mert folyamatosan használjuk a laktáz enzimet és anyatejről átváltunk tehéntejre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest