- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Üdv!
Szüleimnek van egy 1-másfél éves maine coon fiú, ivartalanított cicájuk. Csirke meg marha húst főztek neki apróra szeletelve, mellé brokkoli meg tök asszem párolva majd pépesre darabolva lett neki csinálva. Egyszerre megcsináltak egy nagy adagot mindegyikből amit kb. 100gr-os adagokra elosztva a fagyasztóba tették. Tavasszal úgy ette még, hogy reggel-este kapott, ugye ki kellett venni, hogy felengedjen, majd mikróba 10-15 másodperc, hogy langyos legyen mielőtt megkapja. Tavasszal semmi gond nem volt, reggelre megette az esti adagot, estére a reggelit és váltogatva kapta. Nyáron már viszont szinte semmit nem evett belőle, csak tápot ami valami Real Nature nevű.
Emellett valami tubusos vitamint is kap 2 naponta. Gond az ha csak tápot eszik? Bár nemrég kíváncsiságból kapott egy tasak félixet, azt megette. Azért főztek neki házilag kaját mivel a tasakos eledelekben nincs tápanyag, de ha a tápot megeszi és kap tubusos vitamint akkor milyen tápanyag kell még? Kaphatna valami kitekat vagy ilyesmi macska kaját is. Félek, hogy a tápot is így meg fogja unni, előző macskájuk is ilyen volt de arra nem főztek viszont az is inkább a tápot ette, a tasakos macska kaját meg nagyon válogatva.
Szóval mit lehet tenni? Én mondtam szüleimnek, hogy ne főzzenek rá hanem kapjon valami tasakos macskakaját és kész. Jól mondtam? Kertes házban van a macska de nem tud kimenni a kerítésen mivel magas fal kerítés, sehonnan nem tud ráugrani, más macskák se járnak be. Kérlek segítsetek mert az idegeimre megy a macska a válogatós táplálkozásával!
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Dhampir
félisten
válasz Narxis #14301 üzenetére
A macska válogat, ha megteheti. Mint sok esetben látni lehet, tanyai tartásban egyszerűbb az étkeztetése, a házi koszton kívül a többit kipótolja magának. Csak az alultáplált utcamacskák kajálnak meg mindent, de kényelmesebb körülmények között igényesebbekké válnak, ők sem hülyék.
-
Petyyyyy
addikt
válasz Narxis #14301 üzenetére
Úgy van, ahogy Dhampir fórumtárs írja.
Minél éhesebb a macska, annál kevésbé válogat. Van az a pont, mikor már a húst sem eszi meg, annyira teli van a pocak. Szóval nem szükséges túlaggódni a dolgot, a lényeg, hogy legyen változatos amit eszik - még ha csak száraz tápon belül is.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
nagyúr
Ez szomorú. Na ezért se lesz nekem macskám. Majd ha milliomos leszek akkor válogathat. Egyébként élhet felőlem tápon, biztos, hogy olcsóbban jön ki főleg időben, energiában mint a házilag készített marha, csirkehús külön zöldséggel amiket aztán műanyag edényekbe kell kimérni és lefagyasztani. Neki akartak jót szüleim, hogy nem bolti macskakonzervet kap, de ha nem akkor nem.
Hoztam neki most egy tasak whiskas-t, 90%, hogy meg fogja enni mert még nem is kapott ilyet. Gondolom ha meg ilyeneket kapna akkor ezt se enné egy idő után.
Van egy ilyen macskakaja teszt: Link Nem tom mennyire korrekt.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
rétisün
veterán
-
Dhampir
félisten
válasz rétisün #14305 üzenetére
A vesének nem használ. Viszont a halhús önmagában is tartalmaz foszfort, csak az adag nem mindegy.
Ettől félek én is, mert jó darabig rosszul evett, de egy Felix Fantastic után megjavult az étvágya (de az is lehetséges, hogy csak "periódusváltás" történt, és éppen kijutott a hullámvölgyből).
A cicák vesebetegségéről:
-
nagyúr
válasz schawo #14309 üzenetére
Ezért kapott egy GimCat Multi-Vitamin Paste Extra nevű tubusos vitamint. Abban van taurin. Illetve kapja minden 2. nap mert szereti, lenyalogatja az ujjunkról. Amikor meg nem azt kapja akkor szőrgombolyagra kap valami tubusos cuccot, azt is szereti lenyalogatni.
-
Nimrod
addikt
válasz Narxis #14310 üzenetére
Allatorvostol kerj etvagyfokozot, paszta szokott lenni es eleg a kisebb kiszerelesben is. Trukkozni kell, nem biztos, hogy szeretni fogja. Mi peldaul a kedvenc szarazara tettuk, vagy aszpikos alutasakosba lett elkeverve.
Tapasztalatbol Whiskas-t nem vennek, draga is amugy. DM, Rossmann vagy Lidl sajat markas konzerv valt be nalunk, ezek valtogatva, hogy ne unjak meg. Melle fajta tap (Royal Maine Coon vagy Purizon, Purina One, stb.), de az legyen kint neki kb. egesz nap. Maine coon szereti beosztani es rajarogatni tobbszor is.
-
nagyúr
válasz Nimrod #14311 üzenetére
Kösz, én is ezeket a konzerveket venném neki de szüleimnek nem tetszik, hogy ez csak 4-5% húst tartalmaznak. Majd meglátjuk, a whiskas-t megette 1-2 óra alatt.
-
Zé777
tag
válasz Narxis #14312 üzenetére
A Real Nature konzervei 94-97% húst tartalmaznak. Próbáljátok ki ezeket, olyan illata van, hogy még te is megkívánod. Láttam, hogy a tápját adtátok, szerintem ezt is szeretné...
-
nagyúr
Nem eszi, pont azt vették neki pár napja, de emlékszem korábban se ette. Hozzá se nyúlt, a whiskas-t meg megette. Olyan lehet a whiskas és társai mint az embereknél a mcdonalds meg a burger king. Egyszerűen finomabb lehet neki mint a több húst de kevesebb egyéb dolgot tartalmazó konzerv.
Mondjuk az ilyen pástétom jellegűt az előző macskájuk se ette pedig azt meg ilyen bolti konzervekkel etették, leginkább a félix-et ette mert abban sok szaft volt, csak az házi macska volt, nem maine coone. Nem volt semmi baja annak se emiatt csak az még kerítés hiányában el tudott kóborolni aztán egyszer csak nem jött haza. Úgyhogy nem értem mit feszülnek rajta.
-
Petyyyyy
addikt
Nem akarok elkeseríteni senkit, de ma babgulyás volt pogácsával. Pogácsa is ízlett a macskának meg a babgulyás is. Igaz nem kapott sokat csak egy kis kóstolót.
-
Petyyyyy
addikt
válasz radi8tor #14317 üzenetére
Megeshet.
Ugye macskaszalámin, tejen meg konzerves macskakaján él alapvetően, de utóbbit nem kapja minden nap. Néha olajos hal is jut a tálba (szőrcsomó), de mégis jön az asztal mellé. Néha csak azért, hogy a lábamra üljön, nem is éhes. Fehér répát pl mindig ő eszi meg a levesemből, én nem szeretem.
-
nagyúr
Szüleim azt mondják azért nem ehet sok tápot a macska mert vesebetegsége lesz? wtf? Ilyen létezik? Azt tudom, hogy táp miatt többet isznak és emiatt többet pisilnek és ezért húgycső fertőzés vagy micsoda előfordulHAT. Legalábbis ezt olvastam állatorvostól de ilyen vesebetegségről amit táp okozhat még nem hallottam.
-
guftabi96
addikt
Hogy tudnám leszoktatni arról a cicánkat, hogy ne akarjon folyton játszani velem/velünk?
Az nem zavar, ha kint talál valamit, amivel el tud játszani (általában ezt meg is oldja, minden jöhet, ami zörög, csörög ), viszont az annyira nem kellemes, hogy kb a legváratlanabb pillanatban kieresztett karommal elkezdi pofozni a lábam, kezem stb
Tavaly, amikor befogadtuk (valószínűleg tavaly kora tavasszal született), akkor pont, hogy nagyon nyugis volt, simán eltelt úgy egy óra, hogy kint a hintaágyban feküdt mellettem, én neteztem a telefonomon, és közben simogattam a hasát végig. Ma ezt kivitelezni nem lehet, mert kb rögtön azt hiszi, hogy játék van, és bele is kezd a nagy harcba.
Ilyenkor szoktam odaadni neki a papucsomat, azzal elvan egy darabig.
Nem tudom mi lenne rá a megfelelő módszer, hogy erről leszoktassam.
Persze, szoktunk vele játszani, olyankor ugye nem is ér váratlanul, hogy odakap#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
válasz Nimrod #14326 üzenetére
Inkább ez érdekelne, hogy hogy tudom a leghatásosabban jelezni neki.
Általában ilyenkor határozottan, hangosan rászólok, meg óvatosan kicsit "ráütök" a mancsára.
Nyilván a ráütés nem igazi üzés.
Bántani nyilván nem akarom.
Leszoktatni erről viszont annál inkább.#KeepFightingMichael
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Nimrod
addikt
Megjött az új rémület, a korláton való sétálás.
Nagyon remélem, hogy nem csinál belőle rendszert, meg hogy a többinek se jusson eszébe szintén kipróbálni.
-
titán
Vagy ha esik, összeszeded.
Volt ismerős, akinek a macskája rutinból (legalább négy alkalommal) hullott ki a nyolcadikról. Sosem lett semmi komoly baja. Pár napig kerülte a korlátot, meg fájt kicsit a lába egy-egy akció után. Persze nem lehet minden macska ilyen ügyes és szerencsés. Meg ha nincs meg a kellő magasság, nem tudják kikormányozni magukat. De harmadiktól fölfelé már jó esély van.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
rétisün
veterán
válasz schawo #14335 üzenetére
tesóméknál pont a harmadikról ugrott (esett?) ki kétszer is, el is törte a lábát....
múlt hét kedden eltűnt a cicánk, Borsodi Bandi, mint másnap kiderült, elütötte az autó.....
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
köszi mindkettőtöknek
azt hiszem egy darabig most megelégszünk a pulival, újabb macsek nem kell egyelőre, úgyis csak az jutna eszünkbe róla, szegény Bandi hogy végezte....sajnos egy kandúrnál (még ha 'töketlen' is) ez benne van a pakliban, csak ez így 2,5 évesen kicsit korán jött szegénynek.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Petyyyyy
addikt
válasz rétisün #14336 üzenetére
Óóó, nagyon sajnálom.
Egy ideig én sem akartam macskát, mikor egyik nap elment és nem jött haza többet. De aztán kb fél év múlva még is lett. Persze kezdeti tagadás, hogy nem kell az ide meg stb. Most meg BFF-ek vagyunk.
-
ariel96
aktív tag
Sziasztok!
Én a cicáimnak köszönhetem, hogy leszoktam a koca bagózásról. Nagyon jó volt, hogy ők vártak rám otthon - nyugalom, béke, szeretet költözött velük az otthonomba.
2008 tavaszán a szomszéd társasházban 6 cica született, akkor döntöttem úgy hogy 2 cicát magamhoz veszek. Kombinált és macskaleukémia elleni oltást kaptak, ívartalanítattam őket, kaptak rendszeresen probiotikumot, hogy erős legyen az immunrendszerük. Sajnos FIV fertőzéssel születtek, és nyirokcsomó daganat miatt nem éltek hosszú életet (műtétek, kemoterápia).
Szeretettel és hálával gondolok rájuk. Sajnálom, hogy nem tölthettünk hosszabb időt együtt.
[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
válasz Nimrod #14332 üzenetére
Nálunk régóta téma Igaz a galérián.
Érdekes, mert már esett le párszor a galériáról, kb 2 méter magas, de amikor azt játsszuk, hogy mintha megpróbálnám lelökni, úgy sír mély hangon, mintha szó szerint nyúznám Sose felejtem el, pont láttam amikor esett le, hát azt a kétségbeesett pofát amit vágott, miközben próbált kapaszkodni
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz blasko92 #14343 üzenetére
A galériáról már az enyém is hullott alá. Kicsit sántikált pár óráig. De az már esett le tetőről, fa tetejéről, ütötte el autó, és volt halálos betegsége, amit csak az időben érkezett orvosi ellátás oldott meg. Ha ezeket számolom, még mindig van 4 élete. Közben a nyolc év alatt az egy alomból való testvére még mindig 9 x ❤.
evDirect villanyautós töltőhálózat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hikvision kameravezérlő egység 1 TB HDD-vel féláron!!!
- Három db SONOFF Zigbee okos relé/kapcsoló eladó
- Eladó 3 szobás lakás Bp. 11. kerületben Őrmezőn!
- Xiaomi Kami Doorbell wifi csengő arcfelismeréssel - foxpost az árban!
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker) Legrand/Google/Shelly/IKEA/Tuya
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest