Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    Topikgazda

    válasz ginola #8836 üzenetére

    Konkrét követ nem tudok, régen vettem már, nem vagyok képben.
    Legolcsóbb talán a kaszakő, ez durva, élszög váltáshoz, durva sérülés kiszedéséhez. Finom simogatással nálam evőkés fenésére is tökéletes. Kenőmájas, párizsi héján csak siklik a kés, párat kell húzni és viszi mint a vajat.
    Utána kell egy finomabb, mondjuk 400-as. Ez is még elég karcos élet csinál, durvább konyhai munkára már jó, pl. sötőtök, farhát stb.
    A puha zöldségekhez, gyümölcsökhöz kell egy finomabb, 800-1200. Ez még mindig elég mikrobarázdás él lesz, pont jó ahhoz, hogy a sima feszes héjba bele tudjon harapni.
    Konyhai késhez nem ajánlom a borotva élet, fölöslegesen éles, hamar romlik, egyes esetekben csak siklik, nem tud harapni.
    Szóval egy 400/800-1200 dupla követ kell keresni, hogy ezek közül melyik a jó, azt hátha valaki megírja. Kínaiban pl. link.
    Ne legyen túl kicsi, 6 cm x 20 cm körüli már jó.
    Vannak a kerámia kövek, ezekről semmit nem tudok, nálam a kerámiával az a gond, hogy hamar telítődik fekete fémporral, és onnantól csak simogat, nem fen.
    Gyémántporos lapok is vannak, próbát lehet tenni vele, pl. link. Kicsit megoldatlan az elhelyezése a kétkezes fenéshez, inkább hasonlít a használata a Fallkniven DC4-hez. Itt eszkábált hozzá egy tartót. De egyik kézben tartva a másikkal fenve használható, nem kell víz vagy olaj, gyors fenéshez használat előtt jó.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák