- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Számításokat is végző HBM memóriára szavazna a Samsung
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
Befejeztük a kukorica törést 5,1t hektárján ( ahhoz képest , hogy tavajelött szinte semmi nem volt ez sokkal jobb ) , nem is kezdek számolni csak nagyvonalakban , ha az én munkám nem számolom akkor egy minimális haszon maradt de nem több , ez változhat , ha az ár megy feljebb , mert raktáron tartjuk !!
-
H-Zol
senior tag
válasz totron #18303 üzenetére
Jövőre , sok gazda , és nagy gazdák is úgy visszaveszik a kukorica vetést , hogy csak annyit vetnek amennyire kötelezi őket az EU , vagy vetnek cirkot , de itt azt nem igen látni , nállatok több cirok táblát láttam az idén is !
Mi egyenlőre nem vesszük vissza , megyünk a megszokott ütemben ! -
H-Zol
senior tag
válasz Essejó #18310 üzenetére
Az édesanyámék utcáját Tó utcának hívják ( mára csak csúfolják ) , gyerekkoromban tele vízzel a tavak , kanálisok , kígyó, béka , vízi csirke , halak stb , a talaj víz 2-3 ásónyomnyira , most meg ezek az élőlények mind eltűntek , és már lassan a kutakban se nagyon van víz !!
Én itt nagyon rossz helyen élek mert itt a hármas határ itt lövik a felhőket a Magyarok , Szerbek és a Románok is , sokszor nézem ai időjárási radart és körbe esik bennünket de itt már olyan ritka az eső, mint a fehér holló, tegnap is minden fele esett ( Szeged 80 kilométer innen és ott a radar szerint , volt sok eső , itt egy szem sem, pedig a repce véresre nagyon kellene ) !! -
H-Zol
senior tag
válasz ncc1701 #18311 üzenetére
Már emlegetjük ami idáig volt , pont a minap beszélgettem egy régi ismerősömmel , hogy jó nyáron nem esik , meg meleg van de jön a tél , és már két tél elmúlt , hogy nem kellett elővenni a hólapátot ! Gyerekkoromban egész télen szánkóztunk , a mostani gyerekek már nem is tudják , hogy mi az a szánkó !
-
H-Zol
senior tag
Tegnap a pálinkát is ki főztem , de ott is csak a panasz , hogy ritka sz@r év , nem voltak a gyümölcsök édesek , leve semmi , és nagyon rosszul adtak ! Ki voltak akadva , hogy nekem 51 fokon indult , soknak 35-30 fokon , meg még gyengébb is volt , mondtam nekik , hogy én saját gyümölcsöt szedtem , és az mind érve lett beletéve , és a másik , hogy két évbe nemlocsoltam annyit a fákat mint az idén !
-
H-Zol
senior tag
válasz Bacusuz #18315 üzenetére
Remélem nem írok hüjeséget , de Szerintem ezek önporzok , nekem van Egres és málna is ismeretlen fajta 20+ éve itt lakom és ezek itt voltak , az egrest szaporitottam , tavasszal lehajtottam ágat, letemetem földel , meggyökeresedet és kihajtott , és így csináltam szép nagy bokrokat !!
-
H-Zol
senior tag
válasz Csabroncka #18325 üzenetére
Van egy viszonyla öreg 15 + éves Stanley szilvám , öt karagra hagytam anno , és ahogy írod azok rendszeresen fel vannak támasztva , az idén is roskadasig termett , van egy utánpótlás az most 4 éves és egy pár gyümölcs már volt rajta azt már központi tengelyre és agemeletekre alakítottam ( alakítom ) !
-
H-Zol
senior tag
válasz User_2 #18326 üzenetére
Nállam ha szárazság van akkor minden fát locsolok , ha nincs akkor a szilva sem kap és én nem vettem észre , hogy több vízre van szüksége , mint a többi fának , nincs levél , gyümölcs hullás , szép leves szilvák szoktak lenni rajtuk ! ez az idén a Stanley , már le érett !
ez most érik Stanleynak vettem de nem az , de nagyon jó édes szilva aránylag mindég dugig a fa , de viszont fele nagy mint a Stanley. -
H-Zol
senior tag
Nem gondolod jól , az ág nem a meclapon jön ki , hanem alolla egy rejtett rügyből, minden esélye megvan , hogy alolla akár több helyről is előfog törni !!
És ha így lessz akkor majd kiválasztod a megfelelő állásut , és a többit le metszed , de szerintem ez már csak tavasszal lessz ![ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Nem is tudom , hogy mit mondjak , fasza amikor a szomszéd tesz nállam rendet ! Két éve nekem is új szomszédom lett ( helybéli ) , öreg szomszéd meghalt , megvették és kacsalabon forgó palota lett az öreg ház hejett , angol pázsit, diszfák , bokrok , medence stb , egy nagy diófám ágai át lógtak hozzá , de nem jött át , hanem megkért , hogy ha nem nagy kérés azt ami átlóg azt vágjam le , és szépen levágtam !! De tavaly levél hulaskor jött egy hatalmas szélvihar és a levelek nagyrésze nálla kötött ki , de nem szólt semmit !
-
-
H-Zol
senior tag
válasz soldi3r #18369 üzenetére
, annál jobb nincs mint egy jó szomszéd , mellettem az új szomszéd egy hatalmas kő fallal vette körbe magát , de a régi szomszédokkal ( 3 ) sokat beszélgetek , sokszor jól el is telik az idő, és nem haladok ! Kettő az idős 78 és 84 évesek , de nagyon jó fejek , sok régi történetet mesélnek .
-
H-Zol
senior tag
válasz modflow #18387 üzenetére
Az lehet , mert tud a szemeringnél falcs levegőt szívni , könyvben szív ott levegőt , mint benzint !!
Ahogy a kolléga írta , egy csavarhúzóval , meg görbitett szöggel , úgy hogy ne karcokd meg vele a szemering helyét ( a blokkot ) , szépen ki kell húzni , feszíteni , és kell egy újat beütni , de azt ne fordítva !!
Ha először inditok egy motort , a gyertya helyén pár csepp benzint öntök be , rögtön robban ! -
H-Zol
senior tag
válasz soldi3r #18394 üzenetére
Ahogy írod a rugós rész befelé a felirat kifelé néz !
Régen ökörködtünk , egy szivacsot bemártottunk benzinbe , egy kis benzin beöntés a motor berobbant és karburátor nélkül , a csonkhoz közelítettük a benzines szivacsot , és járt a motor , szívta a szivacsról a benzint !! A kollégának is kéne legalább robbanni, ha a gyújtás rendben van ! -
-
H-Zol
senior tag
Én ezt [link] a fajta fagélt használom , egy fa metszése amikor kész , utánna be is kezelem , régi sebeket ki kell tisztítani az eleven részéig , és utána kell kezelni , 0 fok felett és száraz időben , mert ez vizes alapú !
Idős szomszéd , festékkel befesti , mert azt mondja , hogy régen is úgy csinálták[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz Csabroncka #18425 üzenetére
Fentebb írtam is , én ahogy egy fa metszésével végezek , utána mielőtt másik fának hozzá állok előtte amit kell lekenek !
Ismerősöm kever a fagélhez valami gombaölő port és úgy kezeli le !! -
H-Zol
senior tag
válasz Dorian #18420 üzenetére
Ugyan az a helyzet, több vastagabb ág letört a sok termés alatt , pedig két öreg 25-30 éves dió fák , de csak csüngenek , nem estek le !
Októberben mindenképpen meg fogom oldani a levágásukat , és még egy pár vékonyabb ágat le akarok vágni róluk , vettem egy magassági ágvágót ( itteni ajánlásra , de posztoltam is ) rendeltem is egy kilós Fagélt , mostmár csak időm legyen ! -
H-Zol
senior tag
válasz eldoble #18445 üzenetére
Nekem van , egy baja van csak , nem bírja ezt a mostani napsütést , ki pirosodik fél oldala a napos oldalán , és a fa fentebbi részein szabályosan szét reped érés előtt , de ültettem az idén Golden Gibsont [link] több oldalon is úgy olvastam , hogy jobban bírja ezt a mostani időjárást , meg egy ilyen elfelejtett Magyar almát is ültettem , és nagyon szépen fejlődött !
-
H-Zol
senior tag
válasz modflow #18464 üzenetére
Írtam többször is , hogy ne szedd megint szét , nem kellett volna , csak kiforditani a szimeringet , bele az új és kész 10 perc lett volna !! Ez az olcsó csapágy lehet gyári hibás , de ha beleesett egy kis kosz ( mert ugye nyitott ) már az is szoríthatja ,itt normálisan semmi ellenállásnak nem lenne szabad , hogy legyen ( motor bicikli kereket centiroznak kézzel , két nyitott csapágyon forog a kerék és egy mit tudom én egy szál cigaretta is kimozdítja ) !! A főtengely is ilyen könnyen kell hogy forogjon [link]
-
H-Zol
senior tag
válasz hiperFizikus #18538 üzenetére
Ez a hozzászólás hű a nevedhez !!
-
H-Zol
senior tag
válasz hiperFizikus #18561 üzenetére
Itt nem olyan nagy a választék , nekem eredeti kínai akus metszőollóm is van , de teszi a dolgát ( igaz egy szezont volt használva ) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz hiperFizikus #18568 üzenetére
De ha egyszer ki próbálod videózd már le , és oszd meg velünk , mint oktató film !!
-
H-Zol
senior tag
válasz hiperFizikus #18574 üzenetére
Nem kell , azt vágd össze kanállal , és olvasom a kolléga is egy fogaskerekek ág aprító melett döntőt !!
-
H-Zol
senior tag
válasz 7Sony7 #18572 üzenetére
Akkor már ketten vagyunk én is rá untam a metszőollóra , és itteni ajánlásra megvettem ezt , innen [link] , ott nincs kép de oviban is van ( kicsit drágább ) itt kép is van rolla [link]
Gama Garden GSS2800 el.csendes aprító 45mm/2800W !!
Egy hete megjött , de még nállatok van Magyarországon egy jóbaratomnál , ahogy lessz egy kis időm elmegyek érte , ezerrel megy a meló a földeken !! -
H-Zol
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest