Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mezga82

    csendes tag

    Sziasztok!

    Ide is leírom nyűgömet, hátha tud valaki segíteni.
    -------------------------------------------------------------------------------------

    A napokban megtalált levélben egy észak-olaszországi városka rendőrkapitánysága, hogy "bűncselekményt" követtem el a településükön tavaly február 27-én azzal a rendszámú autóval, ami valóban az enyém.
    Itt a vád:

    Ami "vicces" ebben a történetben, hogy soha nem voltam még ott sem gyalog, sem autóval, sőt 2014 óta ezzel az autóval nem léptük át a magyar határt. Kölcsönadva és eltulajdonítva sem volt az autó. A párom és a családom tudja ezt igazolni. Közel 120 euro kifizetésére köteleznek anélkül, hogy bármilyen fénykép vagy egyéb igazolná a vádat.

    Fentiekre hivatkozva azonnal fellebbezést fogalmaztam meg, valamint írtam a BRFK-nak, a kerületi rendőrkapitányságnak, az ORFK központi panaszirodájának, valamint az olasz nagykövetségnek is. Ezt követően pedig ismét az ottani rkf-nak és másolatba beraktam a hazai szerveket.

    Kérdéseim:
    Ezen kívül tehetek még szerintetek bármit? Egyelőre sehonnan nem kaptam választ (hétvége volt ugyebár).
    A magyar hatóság tudja igazolni azt, hogy nem történt ezzel a rendszámmal határátlépés 2014 óta?
    Bárminemű bizonyíték hiányában kötelezhet az olasz rendőrség pénzbírságra (nálunk is mindent legalább fotóval kell igazolni)?

    Megírtam nekik, hogy garantáltan nem lehet bizonyítékuk erre, mert itthon tartózkodtam Magyarországon, ahogy az autó is. Nem vagyok hajlandó kifizetni az összeget.

    Előre is köszönöm, ha valaki érdemben tud segíteni vagy legalább megerősíteni, hogy helyesen jártam el a fellebbezés ügyében! :R

Új hozzászólás Aktív témák