Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • P.H.

    senior tag

    SZVSZ mindkettőtök érvelése tartalmaz egy-egy apró hibás következtetést.

    akosf: Mint a fentiekből kiderül, az K10 tervezésekor megtartották maguknak azt a lehetőséget, hogy a CPU kisebb feszültség- és órajelértékekkel induljon, mint a névleges (emellett induláskor a teljes rendszerben egyetlen mag indul (Boot Strap Processor), a többi reset-jele egy ideig még él, amíg az indító mag el nem végez bizonyos tevékenységeket ~ el nem jut a BIOS bizonyos részéig). A folyamat úgy folytatódik, hogy először is megnézi a mag, hogy single-plane vagy dual-plane lapon van-e a rendszer, majd a további megismert információk alapján a végleges órajeltől kezdve, visszafelé haladva kiszámolja, hogy egy-egy P(erformance)-state-hez milyen elméleti Amper-mennyiség szükséges, és ha azokat a lap nem tudja szolgáltatni, egyszerűen letiltja azok későbbi beállítási lehetőségét (2.4.2.7 Processor-Systemboard Power Delivery Compatibility Check bekezdés a K10 BKDG-ben). Majd később kapcsol a megmaradt állapotok közül a legmagasabbra; előfordulhat, hogy a névlegesnél alacsonyabb órajelre. Ez a sima AM2-lapoktól is igényel(het) bizonyos kooperációs képességet. Tehát ez nem jelenti plusz teljesítmény elérését (hacsak úgy nem, hogy a folyamat 200 MHz-es external clock-ot vesz alapul a szorzókhoz, ha ezt emeled, akkor sem tilt le bizonyos állapotokat).

    dezz: SZVSZ a helyzet fordított. Az AMD az AM2-specifikációk átadásakor érzékeltette, hogy egyes későbbi Phenom processzorai komolyabb elvárásokat támasztanak e téren (vagy nem futnak a névleges órajelükön), ezért az definíciók feletti 'biztonsági tartalékokat' a gyártók komolyabban vették, ezért rendelkeznek jelentősebb tuningpotenciállal az AM2-be tervezett legnagyobb K8-ak is.

    [ Szerkesztve ]

    Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙

Új hozzászólás Aktív témák