Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz csatahajós #20542 üzenetére

    a két slide nincs ellentmondásban egymással.
    A Ryzen2-ről szóló slide 5.1Ghz@95(-125)W TDP, a TR 5.5Ghz pedig ugye 180W TDP-vel érné el.

    HP node esetén még akár hihető is lenne. Gondoljunk bele, hogy a 32 PDSOI is HP node volt, amin Piledriver készült és 125W => 220W fogyasztásnövekedés mellett ott is elértek +5-700MHz-et. Tehát ellentétben egy Low Power node-dal egy HP node esetén a karakterisztika így viselkedik.

    Ezzel együtt: hiszem, ha látom.

    Arra a kérdésre, hogy kinek az érdeke: nos szerintem ez nem gerilla marketing. Az nem állhat érdekében az AMD-nek, hogy elárassza a médiát olyan anyaggal, amit aztán nem tud teljesíteni. Teljesen mindegy etekintetben az, hogy megmagyarázható-e azzal, hogy hát ez majd a 7nm-es Zen2 paraméterei voltak, a közönség akkor is csalódott lesz, ami rontja a ryzennel nehezen újraépített renomét
    Overpromise and underdeliver => csalódottság
    underpromise and overdeliver => szenzáció, ováció

    Egy pillanatra tegyük fel, hogy igaz... akkor se igazán látnám értelmét a saját kezű kampánynak. A coffee lake nem sikerült rosszul, legalábbis a médiában, ha a cél a coffee lake vásárlásának megakadályozása lenne, akkor ezzel a húzással a saját eladásaikat is ronthatják: Miért venne bárki is ma relatív olcsón kapható 1600X-nál drágább AM4 procit, amikor mindjárt jönnek a 30-80%-kal gyorsabb változatok? Szerintem az AMD részéről a szándékosság kizárható.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák