- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen alaplapot vegyek?
Aktív témák
-
Kiss67
senior tag
Sziasztok. Már rég nem írtam ide semmit. Ezért hát most leírom az észrevételemet. Általában elég sokan használunk zalmann7000 -es hűtőt, bár azt hiszem szinte minden cooler szét fujja a levegőt a lapon, a procitól minden irányba. Ezért azt vettem eszre véletlenül hogy a processzorhoz közelebb lévő ram modul kb olyan meleg mint a proc vagy mint a házban levő levegő inkább. Föleg ha olyan hűtőbordás memók vannak mint nekem vagy másnak is. Következésképpen a távolabbik ram modul teljesen talkarásban van az elsö miatt. Ezért nálam mintegy 20 fokkal melegebb mint az első. Szerintem ez biztos hogy gondot okozhat a rendszerben, és lehet ettől van néha meg nem magyarázható jelenség is.PL.: programhibák, értelmetlen kifagyások, stb. Ezér én most nagyon átalakítom a gép belső szellőzését. Remélem sokatoknak újat mondtam. Köszönöm. Sziasztok.
Ha valaki kérésre sem ad meg mobilszámot, nem lehet később komoly üzleti kapcsolat ! * Ézs. 43:10 -- 70/3389484
-
Kiss67
senior tag
Apropó. Nézte valaki az új biost a 25-öst? Milyen , érdemes feltenni vagy hagyjam a 23 ast?
Ha valaki kérésre sem ad meg mobilszámot, nem lehet később komoly üzleti kapcsolat ! * Ézs. 43:10 -- 70/3389484
-
ZsP
csendes tag
válasz gege71.hu #999 üzenetére
Hi gege71.hu!
Na mivel én nem érteni proccesszor, és mivel látva hogy a Prescottban 1Mb cache van, a Northwoodban meg csak 512k ebből gondolván döntöttem a Prescott mellett!
De nyugodtan meg lehet győzni arról hogy ez nem jelent semmit! És hogy miért is jobb a Nortwood mint a Prescott! Érveket plzzz, mer télleg nem értek hozzá!
Thx! -
ZsP
csendes tag
válasz t-shirt #1001 üzenetére
Hi t-shirt!
Abszolute nem érdekel a tuning, nem akaron a 2,8-as procit 3,8-on járatni, sőt egyáltalán nem akarok semmit se tuningolgatni, de(!!!) pár ismerősöm dolgozik szervizben vagy közelében és ők mondták (pont mai info) hogy az IS7 -tel nagyon sok a probléma, cserélik vissza, meghibásodnak, stb...
Na akkor most mi van? mi a igaság???
A Prescott Vs. Northwood téma 1el feljebb!
[Szerkesztve] -
t-shirt
veterán
azt nem tudom hogy az elromlások hogy oszlanak meg IS7 / IC7 lehet roszabb minőségü az IS7 passz,
a proci ügyben egy kis olvasnivaló
Bővebben: link
jobb a northwood, kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik, így se egyszerű feladat normális hőmérsékleten tartani -
sz.j
nagyúr
Ha jól értem, azt írod, hogy abszolut nem érdekel a tuning csak egy stabil lapot szeretnél, amin a LAN is rajta van! Ráadásul olcsón! Tapasztalatból mondom, hogy kevés olyan stabil lap van mint az Abit AI7 (még az IC7-Max3 is az). A feszültségei stabilak, a memória fesze 3,2V-ig nővelhető, tehát még tuningra is kiváló, van rajta LAN, van hozzá egy uGuru progi, amivel nagyon sok mindent lehet csinálni Win alól, stb.
Az ára a vásárlás helyétől függően kb. 22-26.000Ft körül van, és két év jótállás van rá! (Az IS7-nél jobb!)Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
Hát a biztonságos működéhez nem mindig elég a 300W-os táp, pláne ha valimi gagyi név nélküli táp. Ami nagyon jó és nem túl drága pl. az Aopen AO350W-os tápja. Halk és megbízható.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Armstrong
csendes tag
Van egy Prescott procim és egy IC7-em, és nem tudom, hogy kell-e bios-t fríssítenem, mert néhol azt mondták, hogy kell.
Verziószám:i875P-W83627H-6A79BA19C-22
Pls help! -
Kiss67
senior tag
Estleg valaki #1001???
-
tkesy
őstag
válasz Armstrong #1011 üzenetére
Megnéztem, Bővebben: link és a 21-estől felfelé már ismeri a Prescott-ot az IC7.
Neked 22-es van benne, tehát mennie kell. Ha semmi gondod nincs vele, vagy nem vagy járatos a BIOS frissítésben, akkor hagyd úgy ahogy van...
Ellenkező esetben viszont javasolt a flash-elés, mert sok mindent javítottak a 23-as, 24-es és a 25-ös számú BIOS-okban....>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
-
ZsP
csendes tag
Hi All!
Hát kösz a segítséget mindenkinek, 2 dolgot biztosan elértem ezzel a pár hozzászólással, mégpedig hogy nem Prescottot hanem Northwoodot veszek, és 100% hogy nem IS7-et! )
De a lap választás még mindig nem oldodott meg, AI7 Vs. IC7, bár valószínűbb az IC7, de majd ezt még eldöntöm!
Kösz még1x for allz!
ZsP -
gege71.hu
addikt
Na Folytattam a Kingmax Hardcore ramjaim tesztelését..íme:
220 FSB volt a maximum amivel még felállt a windóz Streetracerben 2-6-3-3-mal:
(hozzáteszem a procimnak is 220 a plafon tehát 3.2@3520)
Everest Home memória olvasás/írás:
220 FSB,2-6-3-3, Streetracer
5809/2543
218 FSB, 2-6-3-3, Streetracer:
5836/2566
215FSB, 2-6-3-3, Streetracer:
5681/2503,
itt már a sandra is bírta:
5300/5332 (memory bandwidth, int/float)
Na tehát az első olyan FSB érték amin már stabil a windóz a 215 FSB, a Streetracerrel. Az értékek viszont szvsz egész jók még 215-ön is.
220-on és 218-on az aidát még bírta a memó sandrába már belefagyott.
összehasonlításul méd 1x a múltkori eredmények, hogy ne kelljen visszalapozgatni:
-ALAP 200 FSB By SPD a memó ami így 3-8-4-4 volt az IC7 megállapítása szerint. GA Auto, alatta is minden AUTO.
Everest mem olvasás: 4669, írás: 1724
Sisoft Sandra: 4777(int)/4798(float)
-ALAP + GA turbo szintén 3-8-4-4
5139/1753 (everest olv/ír)
4928/4917 (sandra int/float memory bandwidth)
-ALAP + manual 2,5-6-3-3 GA Auto
5089/1746
4922/4913
-220 FSB (cpu@ 3,525) by SPD (3-8-4-4) GA Auto
5214/1924
5244/5263
-220 FSB manual 2,5-7-3-3 GA Turbo
5651/1947
5418/5413
legutóbbi még 1x azzal a kül-lel, hogy 2,5-6-3-3
5651/1924
5411/5399
Alap 200 FSB
Manual: 2-6-3-3
GA: Streetracer
eredmények:
Everest olvasás/írás: 5276/2339
Sandra int/float: 4965/4958
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
válasz Gorneck #1023 üzenetére
Én 263-ig tudom emelni az FSB-t, itt a procim adja meg magát.
(Máskülönben vehetnél már végre egy szupi memó párt. Pl. CorsairTwinx1024-3200XL 2-2-2-5 ! )
[Szerkesztve]Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
-
-
Uzmany
őstag
Köszönöm. Akkor alapon, a memória agresszívabb beállításainak köszönhetően az IC7 a nyerő a P4C800-al szemben. Viszont azt szeretném még akkor tudni, hogy hasonló helyzetben hogy alakulnak az eredmények IC7 vs. IC7-MAX3 között? (ha esetleg van köztük eltérés)
® visions created with passion
-
gro0ms
aktív tag
Az ABIT IC7 kihasználja ezt a RAMot?
512MB 500MHz TWINMOS-TWISTER CL2.5iMacem van. Na akkor most mi lesz?
-
csumiii
csendes tag
sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy miért van az ha felrakom a legujab 25 biost akkor nem hajlando boot-olni a gép,cak akkor ha berakom az xp lemezt és hagyom hagy menjen és nem nyomok semmi gombot és akkor bejön az xp. a19 es biosal még nem csinálja ,de a 20 tol a 25 ig mindegyikel. kérdésem van benne egy raid kártya az csinálhatja -e , ha nem akkor mi???Acer Aspire 8920 Xbox360 RuLeZ!!!
Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Tőzsde és gazdaság
- Bitcoin topic
- További aktív témák...
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- ASRock h510 pro btc+
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest