- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
belinho
senior tag
válasz BlessedElroy #950 üzenetére
OC Genie mod-ban mást is piszkál, így lehet hogy ott kevesebb fesszel is beéri!
Vagy rosszabb esetben degradálódott a procid, így ugyanahhoz az órajelhez már több fesz kell.
Standard mod-ban is van lehetőség a finomhangolásra, hogy mit kell állítgatni, a neten van róla sok info! -
Male
nagyúr
Sziasztok!
A B75MA-E33 lapról mi a vélemény? Nem nagyon volt MSI lapom... a fogyasztás minimalizálás a cél... ezen a téren milyen a konkurensekhez képest?
Illetve ami még fontos lenne: az integrált gigabites LAN hogy teljesít? Jó kábelekkel, megfelelő túloldallal hozza a 100MB/s-et file másolásnál, vagy inkább az a típus, ami 60 fölé nem nagyon megy, és agyon terheli a procit? (volt egy így viselkedő realtekes lapom már) -
sunci_02
aktív tag
Sziasztok!
Boldog tulaja lettem egy MSI Z77a-G45 deszkának, eddig minden rendben nagy váltás volt nekem a lentebb leírt konfighoz képest.
A kérdésem az lenne, hol tudom megnézni a CPU hőmérsékletét WIN7 alatt? BIOSban látom de a win alatt nem jöttem rá hol kell...
-
cyberkind
félisten
Valaki leírná hogy kell bios-t frissíteni az msi z77 mpower-en ?
-
atish15
aktív tag
-
batt
aktív tag
- Update IVB CPU Micro Code.
- Update ME firmware version to v.8.1.40.1416.
- Support LSI 9270-8i RAID card.
- Improved memory compatibility.Nem tudom mi ez a A meg B jelölés a két új biosnál! A=alfa B=béta elég zavaró! Jó lenne ha tényleg béta vagy alfa bios azt külön jeleznék!
Asus Rog Flow X13 @XG Mobile RTX 3070*^*Asus FX505GM
-
cyberkind
félisten
Van valakinek arra tippje hogy miért fagy ki a bios-ban amikor frissíteni szeretnék ?
E módszer szerint csinálom, és a 4. pont az amikor enter-t nyomok és kifagy semmit se csinál ! -
belinho
senior tag
Fel van rakva minden driver, tökéletes minden!
Viszont a pendrive támogatás az hiányos, főleg a régi pendrive-ok terén!
Öcsémnek a pendrive-ját nem ismerte fel, igaz nem mai darab, valamint nekem is van 512mb-os samsung flash memory bedugom és nem történik semmi.
Van még pár újabb pendrive a családban, azokkal nincs baj, sőt másik gépben a kis samsung is tökéletesen megy, ahgy az öcsémé is.
Valamelyik bios-nál volt, hogy update usb module, de ez sem oldotta meg, szóval ez már nem igen lesz támogatva. -
Amartus
senior tag
Most frissítettem az Intel ME drivert a 8.1.30.1349 verzióra. Mégis az eszközkezelőben nem jelenik meg a verziószám. Mitől lehet ez az eltérés?
A global oldalon van új bios és frissíti az Intel ME firmware-t , ezért gondoltam, hogy megnézem a jelenlegi verziókat és frissítem a driver-t, de az új bios-t nem raktam fel.
bios-ban Intel ME: 8.1.20.1336
eszk-ben .: 8.1.10.1275Istenem, tele van csillagokkal...
-
kisferi
tag
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni. MSI Z87 Mpower alaplap hátúlján a Wifi/bluetooth modul felett kikapcsolás után egy kék lámpa (LED) világít. Ez mi lehet? Ki lehet kapcsolni? Előre is köszönöm a segítséget.
-
Dan86
csendes tag
Sziasztok,
EBBEN kérnék egy kis segítséget, ha valakinek van bármi javaslata, szívesen fogadom.
Köszönöm!
" Dan86 felhasználónak 36 pozitív és 0 negativ értékelése van a régi értékelési rendszer alapján fórumon! "
-
Dan86
csendes tag
Köszi a tippet, erre én is gondoltam, csak egyelőre nincs másik VGA, amivel tesztelhetném.
Amúgy a lapon lévő mind a kettő PCI-E sloton ezt csinálja, úgyhogy nem hinném, hogy hardveres hiba lenne. Vagy ha az, akkor a VGA-val van gond, de akkor meg miért ad képet az oprendszer indulásával ?
Esetleg inkompatibilitásra gyanakszom, vagy valami BIOS sz@rságra, majd kiderül." Dan86 felhasználónak 36 pozitív és 0 negativ értékelése van a régi értékelési rendszer alapján fórumon! "
-
Dan86
csendes tag
A legfrissebb, azt már néztem, fejből nem jut szembe a verzió.
Az miért baj, ha be van kacsolva a processzorba integrált VGA?
Eddig sem kapcsoltam ki a korábbi ASRock Z77 Pro3 lapon, és ott nem volt ilyen gond.
Az lehet, hogy ott automatikusan kikapcsolta, ha érzékelt dedikált VGA-t, itt viszont nem, és ezért nem ad képet eleinte?
Amúgy, hol lehet pontosan kikapcsolni az integrált VGA-t a lap BIOS-ban a G45-nél?Köszönöm!
" Dan86 felhasználónak 36 pozitív és 0 negativ értékelése van a régi értékelési rendszer alapján fórumon! "
-
belinho
senior tag
Korábban volt már ilyen probléma a géppel, vagy csak a szétszedés után jelentkezett?
Nekem automatikusan letiltja, ha VGA-t észlel. Annyit próbálj meg, hogy kari kivesz, aztán bios-ból tiltsd le az integráltat, aztán tedd vissza a karit, hátha megoldódik.
Most nem otthon vagyok, így nem tudom megnézni, de ha jól emlékszem valami integrated graphics configuration menüpont alatt van, ott lehet beállítani, hogy mennyi memóriát használhat meg ilyenek.
-
Dan86
csendes tag
Egész pontosan az első összerakás után már előjött.
Szerintem a RAM-mal is van valami, mert az előző gépnél is szarakodott, de csak ott is az elején.
A második összerakás után már alaplapról jól ment, illetve VGA-ról is, de csak a win betöltése után.
Azokat az IGP beállításokat én is megtaláltam, de olyan opciót nem, ahonnan kikapcsolhatnám az integrált VGA-t.A letiltogatós részt még megpróbálom, pontosabban először megtalálni.
Köszi!
-
vass1024
tag
Hello!
Az Msi analog tápellátása miben érezteti a negativ hatását a digitálissal szemben? Mondjuk pl GD65 estén tuning melett?Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
-
belinho
senior tag
válasz vass1024 #986 üzenetére
Semmiben!
A tuning a procitól függ, és nem az alaplaptól.
Lehet akármilyen über deszkád egy gyenge proci mellett, akkor sem fog többet menni!
Viszont egy jó proci egy aránylag gyengébb lapban is jól tud muzsikálni.
Teljesen korrekt lap a GD65, ivy esetén úgyis a melegedés fog korlátot szabni a tuningnak.
De az adatlapodon levő z68+i7 2600-ról én nem váltanék. -
MrPetya19
addikt
Hi
A Z77-g45 hűtőbordája mennyire lóg le a lapról?
Ez ugye már jó egy 3570k húzásához?[ Szerkesztve ]
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
monosz
őstag
válasz MrPetya19 #988 üzenetére
Szia!
A kérdésed elejét nem nagyon értem,de valamikor az év elején építettem ilyen lappal konfigot,egy 3770K-val karöltve.Nagyon jó kis lap.
Nagyon szépen ballag 4,2Ghz-n a proci,a lap csak a megszokott módon melegszik.(ha erre vagy kíváncsi)
A kérdésed második felére a válasz,Igen.De a "húzás" mértéke,inkább a cpu-n múlik,mint a lapon.A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
monosz
őstag
válasz MrPetya19 #990 üzenetére
Simán kézzel fogható,tartósan.Azaz,bőven nincs 60 fok.
Egyébként,a képek nem a "valóságot" tükrözik,nem lógnak,nem lóghatnak ki.
Én használok Mpower-t,és Gd 55 ös lapot is,hasonló bordák vannak ezeken is.Totál síkban van a lap szélétől,de talán egy picit beljebb is van.(1-2 mm)Jah,és ezek a hőfokok,30-40 perc Linx után,húzott procival értendők.Jól szellőző házikóban.
[ Szerkesztve ]
A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
Amartus
senior tag
Nekem Z77A-GD65, gondolom ennek normál testvére és ebben sem lehet éltre kelteni a hálókártyát. Olyat szokott csinálni, mikor időnként ránézek, hogy 20-30 percig mükszik, aztán konyec. Első időkben még ennyi sem. Azóta volt pár bios és IMEI frissítés.
Mivel minden más jó, és egyszer már cseréltem gariban a lapot, ezért vettem egy gigás Tp-Linket, Osztjónapot.Istenem, tele van csillagokkal...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest