- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
toyone
őstag
Ezek a lapok támogatják a Sandy Bridge és az Ivy Bridge processzorokat is.
Immár a MilitaryClass III-al vannak felszerelve. Amiről azt kell tudni hogy a stabilitás és a tuning terén kiváltképp jól teljesítenek majd.Rengeteg alaplap érkezik ezzel a chpisettel, szóval van miből válogatnunk.
Z77 Series
H77 Series
B75 Series
B75A-G43
Pontos specifikációk [link]
[ Szerkesztve ]
Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
toyone
őstag
Prohardver hír. [link]
-
toyone
őstag
Időközben találtam árat is.[link]
Nyitóárnak nem rossz.Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
FullGas
aktív tag
Nem tudom bizonytalan vagyok, ott tartok hogy meg is rendelném meg nem is.
Valahogy nem értem hogy kinek áll érdekében a bejelentett megjelenés előtt kiadni a lapjait.
Mert abba a hibába nem szeretnék bele esni hogy megveszem és utólag kiderül hogy valami gyári hibás lapok, amik miatt még működik a rendszer, de nem tökéletes... -
toyone
őstag
Érthető az aggodalmad. Probléma ugye a legelső szériás P67 lapoknál volt, garanciában ki is cserélték őket zokszó nélkül. Az járt rosszul aki anno kéz alól vette. Itt ez nem fordulhat elő.
De hivatalos forrásból tudom hogy a mai naptól elérhetőek. Hétfőn már láttam Z77 alaplapot.
-
FullGas
aktív tag
Szóval azt mondod nyugodtan megrendelhetem, és ha valami gáz lesz velük szépen kicserélik
Egyébként ez hogy történhet hogy idő előtt boltba kerülnek a termékek mert pl MSI honlapján még nincsenek is fennt LGA1155 mappában, csak tájékoztató jellegű hírek szerepelnek.
Amúgy ez érdekelne konkrétan:
MSI H77MA-G43 26200 Ft jó ajánlatnak tűnik.
[link] -
-
toyone
őstag
Már az Aqua-ban is van. [link]
-
FullGas
aktív tag
Meghoztam a döntést!
Megrendeltem az MSI H77MA-G43-at
Igazából sokat rágódtam rajta de láttam hogy több helyen is kapható sőt proharvder is írta hogy elérhetővé váltak, és Aqua is. 3 év gari van rá ha bármi hibája is lesz vissza viszem kicserélik és kész[ Szerkesztve ]
-
muci07
tag
Ezt nem értem! Ez valami új foglalat? Milyen CPU-khoz jó? Időtállób lesz valamivel? Mert most akarok venni egy i5 2500-at és még kéne alá valami lap... vagy inkább maradjak az ASUS P8H67 R3.0-nál?
-
toyone
őstag
A foglalat nem új, LGA1155 ez is. Időtállóbb lesz valamivel, ez váltja le az előző P67/ H67 / H61 / Z68 alaplapokat.
Belemegy a Sandy Bridge (az I5 2500-is az) és a majd megjelenő 22nm gyártástechnológiával készült Ivy Bridge is, ez később lesz elérhető.Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
FullGas
aktív tag
Elmentem a lapért
Hamarosan rakok néhány képet, lehet neki esek és berakom a gépbe -
sid.:Rc211v
őstag
A topik címében van egy kis hiba: Msi Z77 / H77 / B57 (LGA 1155) Alaplapok. B75 az nem ?
<R6 08'> Core™ i5-13600KF / Gainward RTX 4070 Panther / ACER™ PREDATOR XB271HU 165Hz //
-
toyone
őstag
-
FullGas
aktív tag
Amúgy nagyon meg vagyok vele elégedve eddig, a bios tök átlátható, egyszerű kezleni.
És mindent tud amire nekem szükségem van, ennyiért szerintem nagyon jó vétel volt -
rayoliviero
veterán
Vettem egy Asrock Extreme3 Gen3 alaplapot és sajnos nem ismeri fel a Sapphire HD6850-emet. Emiatt hétfőn viszem vissza és választanom kell egy új alaplapot. Ezt néztem ki egynek:
MSI Z77A-G45: a natív usb 3 és Military Class 3 az tetszeneVagy maradjak a régebbinél? MSI Z68A-GD55 (G3)
Amúgy i5 2500K menne bele. (Konfigom az adatomnál)
Szívem szerint az MSI Z77A-G45-t venném, de még nagyon új és nem nagyon van felhasználói tapasztalat róla. Most már olyat szeretnék, ami biztos (tudom 100%-ra sajnos nem lehet menni, mert mindegyiknél lehet hiba), hogy működni fog rendesen.
-
FullGas
aktív tag
válasz rayoliviero #31 üzenetére
Én is sokat rágódtam rajta hogy meg vegyem-e, de végül bevállaltam, és egyáltalán nem bántam meg. Én a helyedben biztos Z77-et vennék, olcsóbb nem hiszem hogy lesz, ha kijön a többi gyártó lapja akkor sem. Én a H77-em 26 ezer forintért vettem ennyiért a h67-ek mennek és azoknál jóval többet tud. Amúgy meg ott a 3 év gari ha bármi lenne vele.
Amúgy felraktad a legújabb ati drivert?
[ Szerkesztve ]
-
toyone
őstag
válasz rayoliviero #31 üzenetére
Kifejtenéd bővebben azt hogy: nem ismeri fel a Sapphire HD6850-emet.?
-
rayoliviero
veterán
Ezekben a hozzászólásokban írok bővebben a hibáról.
Neki is hasonló problémája volt az alaplappal, csak neki soha nem ismerte fel. Azóta beletett egy HD4850-et, azzal gondol nélkül működik.
FullGas: Itt a drivernek nincs köze hozzá, mert nem kap jelet a képernyő, de néha kap és tökéletesen működik minden. Ha kap jelet a képernyő, akkor már stabilan működik, játszani is játszottam vele. De utána egy újraindítás és már megint fekete a képenyő, de lehet nem, teljesen kiszámíthatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
toyone
őstag
válasz rayoliviero #35 üzenetére
Elsőre BIOS-hibának tűnik számomra. De személy szerint nem találkoztam még hasonlóval. A linkelt fórumokat még átnézem, de nagyon érdekes.
Z77-G45 és a Z68A-GD55 között van ezer forint különbség. Szóval ár alapján mindegy. a Z68 nak több fázisa van ami tuningnál pozitívum viszont a Z77 már az újabb Drmos-t és MilitaryClass III-t kapott. Így nagyjából ugyan az. Az újabbat venném.
-
rayoliviero
veterán
Ok, kösz. BIOS hibát emlegetnek a külföldi fórumokon is. Legújabb beta BIOS-al is próbáltam, de semmi, másnak sem segített.
Ok, akkor a Z77-G45-öt veszem. De ebből is van talán V1.0 és V1.2. Gondolom, amit veszek az 1.2. Az MSI oldalán amúgy a képekre kattintva 1.1 van írva a lapra.
-
rayoliviero
veterán
Meg is rendeltem az MSI Z77A-G45-öt, i5 2500K-t teszek bele.
Ma visszavittem a boltba az Asrock lapot, a Sapphire HD6850-el együtt, hogy kipróbálják. A boltban beletettek egy másik processzort az alaplapomba, beletették a videókártyámat is és állításuk szerint kb. 20-ból 20 alkalommal gond nélkül működött, adott képet.
Így azt mondták, hogy a processzorommal lehet a hiba, mégpedig a PCIe vezérlőjével. a próbánál a boltban voltam, de nem előttem csinálták. A processzorommal nem próbálták ki, mert nem oda szól a gari.
A régi gazdáját megkérdeztem a procinak, neki 2 videókártyával is hibátlanul ment a proci. És mondta, hogy a Pcie vezérlő a prociban, ugyanaz, ami az integráltat vezérli, valami ilyesmit mondott. Tehát a CPU-ba integrálttal sem lenne kép, ha a proci lenne rossz. Én ezért cseréltetem a lapot, mert szerintem az a rossz, hiába mondják. -
toyone
őstag
válasz rayoliviero #38 üzenetére
Gyanúsan sok tulajnál volt rossz a proci ugyan abban az alaplapban. Ha a bolt indokából indulok ki és az általad linkelt hasonló problémával foglalkozó topikokat nézem.
Pénzt visszaadták?
Kérjük majd a beszámolót a G45-ről.
-
bladd
tag
Sziasztok!
Az MSI Z77-GD45 és az Asus Z68-V/GEN3 között gondolkodom. Most teljesen egyforma áron van. Melyiket lenne érdemes megvenni. Az MSI lap Z77 chipset tudja a Virtu technológiát erre nem találtam sehol sem utalást? Tudom, hogy semmire nem jó még a Virtu, de később hátha javítanak rajta. Válaszokat köszönöm!
-
toyone
őstag
Ezt a meghibásodási félelmet nem értem. Nyilván egy új széria mindig rejthet valami gondot. Ha visszagondolok az elmúlt évek visszahívásaira akkor ha nagyon erőlködöm is kettő jut eszembe. Az egyik a P55-nél a Foxconn socket probléma volt, ami az extrém tuningosokon kívül másnak nem volt igazán rossz hír.Ez nem is igazán számít problémának a hétköznapi használóknak.
A másik pedig a P67 ( a kezdő LGA1155) platformnál volt. Ugye a Sata vezérlő hibája. Miután ez kiderül -kb 1 hónap- azonnal lekerült mindenhonnan és mentek vissza gariba, szó nélkül cserélte őket mindegyik gyártó. És az sem volt olyan nagy gond hogy mondjuk ne lehetett volna használni a gépet, mert át kellet dugni a Sata kábelt és kész.
Ezt most azért írtam le mert nem ez volt az első ilyen felmerülő aggodalom itt. Ha van gond kicserélik, 3 év garancia van rá.
-
rayoliviero
veterán
válasz rayoliviero #40 üzenetére
Megjött az MSI Z77A-G45 lapom, de ugyanúgy csak néha van kép, tehá az Asrock alaplap jó volt. Valószínű akkor tényleg a procim PCI-e vezérlője hibás. És megnéztem a neten a processzorban az IGP és a PCIe vezérlő máshol helyezkedik el. Tehát simán működhet a CPU-ba integrált videó, miközben a PCIe vezérlő rossz benne.
Amúgy az MSI alaplap nagyon frankó, hibátlanul működik.[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz rayoliviero #46 üzenetére
Betettem a PCIe középső foglalatba a videókártyát és ott működik, de CPU-Z szerint Link Width x8. Msi a honlapján mindhárom PCIe foglalatra x16-or ír. Elírás lenne? Mert Sata 3 csatlakozóból is 4 darabot írtak, közben csak kettő van.
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz rayoliviero #47 üzenetére
A középső foglalat X8, teljesen normális. Tedd a felső foglalatba és X16 lesz.
A honlap nem szolgál pontos infókkal, külön kell utánanézni. A lapos topikban írtam is neked a lap infójában." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
rayoliviero
veterán
válasz tranceplanet #49 üzenetére
Már a felsőben van és szerencsére működik azóta tökéletesen.
És ha venni akarok még egy 6850-et a meglévő mellé (CrossFire) akkor az probléma, hogy X8 a középső foglalat? Gyengébben fog úgy menni a két a kártya?"The G45 uses a simple 6-phase VRM to power the LGA1155 CPU"
Ez tuning szempontjából mit jelent, hogy meddig húzható kb. a proci vele?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest