- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz BloodRay #8050 üzenetére
Én tudom
Én használtam 1 és 2 giga rammal is (a 2 giga az egy 2 gigás 800 mhz-es kingmax modul de volt már benne 1 giga 667-es kingmax is az alaplapival együtt. Szárnyra nem kap a 2 gigától ez egyértelmű de nekem az volt az érzésem, hogy gyorsabban vált a programok között, van amit gyorsabban tölt be.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
-
BloodRay
veterán
Na ez pont ellenkezőleg van.
Azt, hogy a memória 800-as és nem 667-es kb annyiban venni észre, hogy jobban bírja a túlhajtást(mivel a 800-as nem hajtódik ekkor túl), egyébként nem sokmindent vennél észre.
Viszont a dupla akkora memória(főleg sok alkalmazáskor, illetve azok közötti váltáskor) igencsak észrevehetően pozitív hatással van."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Tom*80
csendes tag
válasz szabomihaly2 #8053 üzenetére
Inteles driver? Na én azt még nem raktam fel! Lehet ez a hiba? Ez az wind oldaláról letölhető xp driver vagy inteltől honlapról való? Ha egy linket tudnál adni azt megköszönném! Üdv!
-
_seth_
veterán
Oké feladom.... nem gyorsabb semmivel sem...
Mhz számít? Ne már.... mintha gyorsabban tudná hajtani ha 800-as... tuningolni lehet persze de a 667-est is de nem a mhz számít jelen esetben...
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
-
Shad0w
senior tag
Szerintem meg nem tudom, hogy gyorsabb lesz-e a windecske 2 GB rammal. Egyedül azt tudom, hogy általam használt operációs rendszerek és alkalmazások az elvárt paramétereken belül futnak 1 GB-al is. És ennyi nekem bőven elég. Aki pedig úgy gondolja (netalán tudja), hogy a programjai megkívánják a plusz ramot, az sztm tegyen bele bátran, lassabb nem lesz.
-
Vegha
senior tag
válasz BloodRay #8055 üzenetére
Az, hogy alkalmazások közötti váltáskor gyorsabban megy 2GB-tal nyilván abból adódik, hogy előtte is pagefile-ból dolgozott, ergo megérett már a memória bővítésre (kapacitás).
Túlhajtás témában nem tudok állást foglalni, sosem vetemedtem rá. Viszont a levezetésed alapján nem sok értelme lenne a memóriák sebesség növelésének. némiképp ellentmondásosnak érzem.[ Szerkesztve ]
-
Vegha
senior tag
válasz BloodRay #8055 üzenetére
amúgy szerintem Te a duálos rendszerre gondolsz, ahol látszólag a memória bővülés javít a rendszeren, de igazából ott sem a kapacitás dob rajta, hanem hogy szinkronban dolgozik 2 fizikai modul. az valóban érezhető sebességnövekedéssel jár. tudtommal a wind erre nem képes.
-
BloodRay
veterán
Komolyan mondom vicces, hogy itt sokan gyakorlatilag azt akarják nekem bizonygatni, hogy fölösleges a gépbe a plusz memória, ergo nincs különbség 1 és 2GB között felhasználás közben. Mindez vicces mert az asztaliban is 1GB után lett bővítve 2GB-ra XP alatt, meg a Windben is. És bizony igen is érezni, hiába akarják sokan bebeszélni maguknak, hogy felesleges.
Azt még megértem, hogy van aki úgy érzi neki elég az 1GB, de hogy nincs pozitív hatása a plusz 1GB-nak az nem igaz."Viszont a levezetésed alapján nem sok értelme lenne a memóriák sebesség növelésének. némiképp ellentmondásosnak érzem." -> 667 és 800MHz között írtam, hogy nincs nagy különbség a netbookban, mivel nem használja csak 667-en alapórajelen a memóriát a gép. Remélem így érthetőbb... Szóval csak annak számíthat, hogy 800MHz-es aki tuningolni szeretné a processzort.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
zeroflag
csendes tag
válasz BloodRay #8069 üzenetére
Senki nem mondott olyat h minden esetben felesleges, csak azt hogy _altalanosan_ kijelenteni olyat h +1Gtol gyorsabb lesz hulyeseg. Persze vannak olyan userek akik felraknak minden sz*rt, a systemtrayuk mar hosszabb mint a taskbarjuk. Plusz nonstop fut vmi virusirto, mellette meg 2 trojan. Ezenkivul vmi csilivili tuzfal (akar ketto is - ilyet is hallottam mar). Na ekkor tenyleg gyorsabb lesz. Nyilvan meg lehetne ertelmes dolgokkal is tolteni azt a mem-et nem csak hulyesegekkel, de legtobben netbookot nem munkara hasznalnak csak netezesre.
-
dzsozefo
aktív tag
Nah megvettem a Windet u100 051 -es black meglepetésemre 2 év gari 2gb ramot kaptam bele! Mivel 1gb ramot irt az ipon
Lényeg, beüzemeltem és wifi mac address megadtam a routernek, de nagyon lassú a net rajta pl google bejön más oldal meg nem... hálozati kapcsolat diagnosztizálást írja?
Xp home
-
kliszi
senior tag
Szerintem az U100 és az U200 között semmi nagy különbség nincs ! A vga kártya sem olyan nagy durranás az U200 ban . Nekem U100 van nem rég vettem és szerintem tökéletes kis gép . Még a kedvenc játékaim is mennek szépen . Netezni és filmeket nézni is jo . Mindenkinek csak ajánlani tudom . Fifa 08 és 09 , NBA , NHL F1 Challenge és hasonló játékok szépen futnak az U100-on .
-
BloodRay
veterán
Azért a kijelzőik között elég nagy a különbség pl.
Processzora, vga-ja erősebb...
Na nem azt mondom, én sem cserélném le az U100-am.
Amire kell arra nekem elég.
U200 már nem netbookos árkategória lesz valószínűleg."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
-
dzsozefo
aktív tag
válasz BloodRay #8082 üzenetére
Hát én nem tudom srácok! Elkeseredtem... Van internet rajta meg megy meg minden de nem töltenek be a weboldalak, hihetetlen számomra. Gyári állapot sima xp wifivel keresek rá?! Rá is kapcsolódik meg minden. Valami betölt valami nem, inkább nem tölt be semmi.... Lehet, hogy szar?
-
BloodRay
veterán
válasz dzsozefo #8083 üzenetére
wifi drivered legyen fent, de az ahhoz tartozó segédprogramot(realtek vagy ralink) írtsd ki, hogy írmagja se maradjon. Esetleg nincs valami tűzfalprogram a gépeden elállítva?
[ Szerkesztve ]
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
dzsozefo
aktív tag
válasz BloodRay #8085 üzenetére
Ma vettem a gépet, bekapcsoltam feltelepitette magát. Router adminjában adtam beirtam a wan cimét a gépnek. Észlelte a routert és csatlakozott is rá. Bejött a google és setovább semmi más. Most msi ról irok, bedugtam a kábelt, azon műxik a net, wifin nem. Hogy is van ez? Másik notebookon megy a wifi... pff
Ez nem titkositott wifi hanem csak meg kell adni a wan cimet aztán lehet elérni...
Sajnos csak tölt tölt tölt.. és pingnél se hajlandó semmit tenni csak nem tud csatlakozni probléma
-
Gabor970
addikt
nincs a gépemben 2 giga, de az felesleges.....
ez jópofa hozzáállás :-)
Annyira vicces, mint az automata váltó az autóban. 10 emberből kilenc szerint hülyeség, de még nem volt automata kocsi a seggük alatt. Nekem meg három nap használat után tiszta volt, hogy sportkocsit leszámítva, soha többé kézi váltó.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Dodo46
csendes tag
mondtam... ki mire veszi a gépet... netezésre, szöveg szerkesztésre, filmnézésre, win xp re bőven elég az 1Gb ram,.... de ha bele lehetne tenni az u120 ba plusz ramot akkor én is beraknám mert ott porosodik a polcon egy 2gb 533mhz ram egy másik msi ből...
de ezzel az 1 gb rammal is rendesen megy minden amire én használom....... -
BloodRay
veterán
-
dzsozefo
aktív tag
Ralink - rt2700E letöltöttem felraktam.
Elmegyek kipróbálom máshol... addig is egy kép, hogy mennyit látok
[ Szerkesztve ]
-
-
Jetyke
tag
U200. Sztem tök drága lesz, vagyis nála sokal jobbat lehet (már) ugyanannyiért venni. Nemtom mér szakadnak el a netbook kategóriától. Az a 12-es gép annyiban lesz netbook, hogy tök gyenge lesz a hasonló méretű (akár házon belüli) szubnotikhoz képest. Oké, hogy ezis tök könnyű meg mittomén, de engem nem érdekel.
A végén 22"-es lapikat lehet majd kapni 900Mhz-es celeronnal meg 4Gb SSd-vel.szerk: volt bene egy negyedik "tök" is amit már túlzásnak találtam
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
Ha elolvasod a cikk végét is, láthatod, hogy pont arról van szó, hogy egy erösebb, szintén kisfogyasztású, könyü gépet alkottak. Ha méretre erösen közelít a 100-ashoz, engem is érdekelni fog, mert bizony az 1024X600 pókerezni nem ideális felbontás.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Jetyke
tag
válasz Gabor970 #8095 üzenetére
Erősebb?
Ezeknél a konfigoknál sztem mellőzzük a teljesítményről szóló vitát, még mindig nem videót szeretnék vágni az U100-omon. Erősebb igen, Pistike megveri Lacikát, de Józsi bácsi mindkettőt áthajítja a kerítésen. Ha még mindig nem érthető akkor fogalmazok úgy, hogy inkább veszek egy kétmagos 4 gram 12"-st 150-ért 320 Hdd-vel, minthogy ugyanakkorát ugyanannyiért de sokkal szarabbat.
A fogyasztásról meg annyit, hogy ahogy mindenki eltervezte, hogy majd vesz hozzá nagyobb akkut, azoknak kb a 20-30%-a tette meg. Többek között én is terveztem, de kiderült hogy így is bőven elég, szal minek.
Pókerezni meg 320x240-ben is gyönyörűen lehet. Én legalábbis nem ezért vennék 110 centis tévét. -
-
joebacsi
csendes tag
Sziasztok, nekem is van egy U100 hu051-em (160gigi hdd, 2gb ram, 6cellás aksi) péntek óta. Nagyon jó, nagyon tetszik, amire nekem kell, arra tökéletesen megfelel. Programokat telepítve, folyamatosan wifizve, netezve bírt 3 óra 50 percet, turbo battery (KERS ) használata nélkül.
Viszont úgy a harmadik kisütés után úgy néz ki elsz*ródott az akksija. Kb. 40-45 százaléknál hirtelen eldobja magát, kikapcsolja az egész gépet, semmi alacsony feszültség és hibernáció. Olyan mintha 3 cella elszállt volna a 6ból. (Így kb. 2 órát bír)
Emellett netezés közben kékhalál újraindulás nálam is volt párszor, mint bianca-nál. Kapot egy pendriveról butulós memtesztet, de egy végigfutás után sem volt hiba.Sajnos aksi miatt bolt sem tud mást csinálni, csak elküldeni az msi-nek, szóval úgy másfél-két hétig minimum lemondhatok róla
Eléggé csalódott vagyok, mert belőttem már mindent magamnak rajta, és munkaeszköz lenne.Járt valaki hasonló módon?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest