-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Burt1793 #24954 üzenetére
Mert a telefonodból kispórolták azt az elektronikát, amitől jó hangot lehet elérni (vagy a nagy részét legalábbis), ebből pedig nem. Telefonba általában kis fogyasztűs (és gyengébb hangú) mobil DAC kerül, az erősítőről nem is beszélve. Egyik high-end lejátszó sm megy túl sokáig, a 12 óra még egész jónak mondható ebben a szegmensben. Egy AK240 csak 8 órát bír, aztán milyen drága már Amúgy tökre nem vaskos, nagyon kis kompakt lejátszó.
De ha az üzemidő fontos, akkor mondjuk Cowon D2 Plust néznék esetleg, vagy talán valami Sonyt. Régebbi Sony Walkman szériában van nem érintőképernyős is, bár azok úgy emlékszem jellemzően nem bővíthetőek, és 64GB is csak a japán változatokban szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
capulet75
addikt
Sziasztok. Véleményt szeretnék kérni 2 lejátszóról. Az első a Colorfly C3 a második a Soundaudio RoCoo-P. Ha esetleg vanna ezekkel tapasztalatok, azt szívesen venném.
Más: kicsit visszaolvastam és beszéltetek egy esetleges 1es hszről amiben egy összehasonlító lista lenne. Szvsz remek ötlet.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
Bodz
nagyúr
válasz capulet75 #24956 üzenetére
C3-rol tobben is irtunk reszletesen ide. A Hisound meg zajos (background hiss) ahogy olvasom mashol, tobben is panaszkodtak ra. Esetleg nezegetheted az ihifi770c-t, allitolag olyan a hangja, mint a sima 770-nek (szinten itt olvashatsz rola), csak eppen joval olcsobb.
-
Bobrooney
senior tag
Ma kicsit jobban cincáltam ezt a Fiio X1-et az AKG K551-emmel.
A Sonyhoz képest biztosan mondom, hogy előrelépés volt, részletesebb, a hangszerek jobban kijönnek, a fülest eladtam amit adtak hozzá, mert annyira nem nyűgözött le és az agybadugósat sem szeretem, így 22 ezer volt az X1, vissza nem küldöm, egy darabig elleszek vele az tuti. -
Burt1793
veterán
válasz #16820480 #24955 üzenetére
Oké, de messze nem vagyok ennyire audiofil. Inkább a hosszabb üzemidő (persze a 12 már elég), de a kompaktabb méret és a kisebb ár lenne a lényeg. Általában 320 kb/s-os mp3-akat hallgatok, mert sajna nincs hely a mobilomon (2000 szám van rajta) és mert nincs is észrevehető különbség telefonról hallgatva.
Ráadásul egy ilyen 150k-s cucchoz (látom, te árulsz egy 135-ért) valami ultrajó füles is kéne kb ugyanennyiért, nem? Ja és semmiképpen nem szeretnék fejhallgatót utcára. Az is biztos, hogy itthon az mp3 lejátszót nem használnám soha. -
Burt1793
veterán
válasz kemcso #24961 üzenetére
Egy sony xba3-am (kb 1 éves) és egy sennheiser cx 400 precisionom van (2+ éves), új fülest tuti nem szeretnék, mert van még itthon még egy sennheiser parlagon. A lejátszó legyen jó ár/érték arányú, az érték nálam a jó (de nem ilyen hiperszuper) hangzás, jó kezelhetőség, jó aksiidő (ez a 12 óra már elég tud lenni) és a kis méret jelenti. Van egy ipod nano-m, na az pl jó méret. Viccelek, annál lehet nagyobb, kb egy ipod classic méretre gondolok, minden dimenzióban. Az amúgy nem ajánlott? Vagy miért nem gyártják már? Tehát ilyen 50-60 ezer forintos árra gondolok, de ha ezen a szinten csak szarok vannak, akkor alatta/felette. Csak utcán használom. Az se hátrány (sőt), ha kibírja, ha a biciklis pólóm (hátán van egy zseb) nem teszi tönkre.
Van valami oldal, ami ilyen lejátszókkal foglalkozik és ténylegesen teszteli a dolgokat?
-
törölt tag
válasz Burt1793 #24962 üzenetére
Ilyen árban ott a DX50 is például, az ugyan kicsit nagyobb, de egy jó hangú lejátszó. Amúgy én egy Westone W30-cal használom az AK100-at, meg irodában egy AKG K545-tel, ezekkel kellemesen szól (bár a fejesből még lehet többet kihozni).
Az ipodok nem túl jó hangúak, azt a szintet egy Sansa is hozza nagyjából.Milyen oldalra gondolsz, meg mit tesztelnek rajtuk? Meghallgatni érdemes. Pédlául ha jössz a februári füles találkozóra, ott lesz elég sok dolog (AK100, AK120(?), AK240, DX90, DX50, X3, X1, Sony A15, talán Cowon D2x...). Meghallgatod őket mondjuk a füleseddel, ami azért nem számít elvileg rossznak, és amilyek jobban bejön, azt választod.
-
kemcso
Ármester
Az sony xba3 meghálálná a jó forrást, az egy 3 BA-s füles
Aminek jó hangja is van, az a ibasso DX50, az is nagyobb mint az AK ( csak 8gb-s, és 1db SD kártyahely van). Ha kicsit árban az AK felé mész, akkor ott a DX90 is és a Fiio X5, de ez utóbbi nagy. Nagyon
A kis Fiio-kat (X1, X3) sztem a Sony mellett felejtsd el.
Apple cuccok nem igazán a hangminőségről híresek, azért nem ajánlottak.Van még az ihifi770, Cowon D2+... De ezeket én nem hallottam.
-
capulet75
addikt
Csak érdeklődöm, néha beesik egy egy ilyen lejátszó (pofátlanul) jó áron. Egyenlőre a Zen Sleek-hez probálok drivert varázsolni mert win7 alá nincs. Egy szám van rajta, az nagyon szépen szól, de teleraknám már...
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
Burt1793
veterán
válasz kemcso #24964 üzenetére
Szóval ezek a cuccok egy snapdragon 800as hangkeltőjénél (ilyen van a L930-amban) sokkal jobbak? Elég jól szólnak így is a fülesek amúgy, nekem legalább is tetszik a hangzás.
(#24963) sheratan: Igen, olyan oldalra gondoltam, amin szerepelnek ezek a lejátszók és írnak róluk pár sort.
Köszi a meghívást, ha jó lesz az időpont jövök. -
törölt tag
válasz Burt1793 #24966 üzenetére
A DX50 szerintem már sokkal jobban szól egy telefonnál. Az L930 nem nagy durranás ilyen téren. Az AK100 megint egy kategóriával feljebb van hangban, de egy kategóriával drágább is. Illeve ott van még nagy kérdőjelként egyelőre a Pono, de az is azért már 400 dollár, plusz vám és áfa.
Az ilyen oldalból elég sok van, ahol írogatnak lejátszókról, de az a baj, hogy a hang tipikusan olyan, amit nem lehet objektíven nézni (hallgatni ), mindenkinek más a füle, más az ízlése. Az jó, ha találsz valakit, akinek hasonló ízlése van, mint neked, mert akkor az ő ajánlása és tapasztalata alapján tudsz nézelődni. Nekem például kemcso ilyen, kb 80-90%-ban egyezik az ízlésünk hangtecnika terén (és zenében is elég nagy átfedés van), így ha ő hall valamit, akkor a véleménye alapján el tudom helyezni már a saját koordináta rendszeremben, illetve én is tudok neki ajánlani viszonylag hatékonyan cuccokat.
-
.DLL
veterán
Az AK100 meglepően pici, képekről nem jön le, de szerintem tökéletes mindennapi hordozásra.
Én amúgy egy Sansa Clip Zipet használok út közben, ami mégkisebb, bár az akksiideje ennek is max 10 óra, cserébe nagyon pici, és jól kezelhető, a gombok kitapinthatóak és jó a nyomáspontjuk. Ha tudod hol jársz a menüben akár szemkontaktus nélkül is el lehet navigálni. (na jó ez mondjuk ritka igény)
De ott van még a Sony NWZ-A10 és 15 is, azok is kicsik 30 órát bírnak.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Burt1793
veterán
Kicsit csúnyácska, jó olcsó, szar a kijelző, de amúgy nem rossz. Legalább is találtam egy logoutos írást róla és ott dicsérte az írója. Igazából a minőség, amit tud, szerintem elég (a 930 nekem kb megfelel, csak folyton leáll a lejátszó és nem fér rá csak 15 giga zene, mert kell a hely másnak. 32 gbos kártyám van, és így az összesen 32-34 gigányi hely elég is lehet akár, de persze nem ártana a 64 gb-nyi hely. Sajna az árukereső nem tud boltot, ahol most forgalmazzák. Ez egy régi darab?
Sajnos a 930 lejátszója lassú (az xbox music), a zene 10 számként leáll számváltás közben és túl nagy sportolás közbeni hurcolászáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
-
PR0JECTNR56
addikt
Jujj, azért itt igencsak szabad kezet kaptak a formatervezésért felelős arcok. Őszintén szólva, a "kevésbé ismert", hazai kínálatban nem található kínai lejátszók közül, még mindig az Xuelin iHifi 770/770C a legszimpatikusabb mind forma, mind funkcionalitás terén (a Colorfly C3 is szép és jó is, csak az apró kijelző a Cowon után elég komoly trauma lenne, az iHifi kompromisszumai még vállalhatóak számomra).
[ Szerkesztve ]
-
-
PR0JECTNR56
addikt
-
AGE-T
őstag
válasz PR0JECTNR56 #24977 üzenetére
J3 még mindig meg van. Már vagy 10 éves, és vagy 40 órát tud egyfolytában szólni. "Állat" az a cucc! És nagyon fun a hangja is, nekem tetszik. Több Cowon cuccom is volt, ezért is érdekel most ennyire P1.
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
Bodz
nagyúr
válasz PR0JECTNR56 #24977 üzenetére
Valahogy így, igen.
(#24979) capulet75: Drukkolok!
(#24980) .DLL: Ezt lopom, lusta vagyok ennyit pötyögni... Íme a különbségek.
[ Szerkesztve ]
-
BÜDÖSLÁB
tag
Sziasztok!
Nekem Cowon S9-em van, de úgy érzem megérett a cserére. Esztétikai problémáit leszámítva ( kitört bekapcsoló gomb, karcos előlap) nincsen semmi gondja. Kérdeztem az Ati1979-et arról, hogy mennyit érhet, de azt mondta kb egy 10-est, ennyiért meg inkább bedobom a Dunába : K
Nem volt még szerencsém kipróbálni egyik készüléket sem, szóval látatlanban ezek jöhetnek szóba:
-Sansa Clip plus:
Az ára a többiekéhez képest kimagaslóan alacsony. Olvastam a fórumát itt a prohardver-en, és a dicséret, ami körbe veszi engem meggyőzött. Tetszik az "igénytelensége" hogy 1 soros kijelzője van, pofonegyszerű manuális kezelhetősége. Az üzemideje is eléggé szimpatikus. Kezeli a 64GB-os MicroSD kártyát. Extreme digital: 14 rongy.
-Colorfly C3:
Itt is főként az ár/érték arány dominál.
[link]
Ha jól számolgatom, akkor a postaköltséggel együtt ez mindössze 62 font lenne, kb 26 rugó. Itt sem a csilivili kijelzőre helyezték a hangsúlyt, hanem az egyszerűségre.
-Fioo x1:
Ránézésre Ipod classic klón. Itt már az anyagminőség egy nagyobb kijelzővel párosult. Elég megosztó a készülék, szóval elég bizonytalan vagyok. Ár: 28 ezer.A kevesebb több- Ludwig Mies Van Der Rohe
-
Ati1979
veterán
válasz BÜDÖSLÁB #24983 üzenetére
Lehet, hogy annál egy kicsit többet ér. Látni kellene milyen állapotban van. Az az igazság, hogy a használt player-eknek az ára nagyon alacsony. Az én sony walkmanom is kb. 30-35k-t érhet. Két éve csúcsmodell volt alig használt elég jó állapotban van. Ha sérült lenne, akkor szerintem akkor 15-20k körül lehetne eladni.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz BÜDÖSLÁB #24983 üzenetére
csekkold le a clip zipet is, az a clip+ továbbfejlesztése, árban alig több (logout-omon találsz róla egy írást illetve ha gondolod BP-n meg tudom mutatni hogy szól).
vagy ha nem riadsz vissza egy kis moddolástól, az ipod video-ból (classic 5g/5.5g) is nagyon jót ki lehet hozni, csak ott nehéz olyat találni ami jó állapotban van, illetve az összköltsége valszeg magasabb lenne a projektnek.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
BÜDÖSLÁB
tag
Köszönöm, de nem akarok 30 ezertől többet kiadni. Mindennapos használatra kell a lejátszó, ami napi minimum 1 órát szólna.Ezeknek a játékosoknak nincsen videólejátszó funkciója, ezért is válogattam ki őket.
Egy dolgot tudjon, szépen muzsikáljon.
(olvasom a cikket...)[ Szerkesztve ]
A kevesebb több- Ludwig Mies Van Der Rohe
-
-
Chuck Norris
senior tag
válasz capulet75 #24956 üzenetére
Nekem egy RoCoo-BA -van, az biztos, hogy az előző sony-omhoz és bármilyen telefonhoz amit hallottam idáig nagy előrelépés. Két hibát fedeztem fel benne: Néha megreccen, van amikor órákig semmi aztán következő bekapcsolásnál egy számon belül akár többször is, valamint minden újraindításnál a play mode visszaáll normalba.
Háttérzaj semmi, a tíz órás üzemidőt simán viszi és kisebb mint két gyufásdoboz. -
capulet75
addikt
Sony-k közül melyik a jó? Úgy értem ami vagy nagyon pro, vagy ár/hangminőség tekintetében jó vétel.
-
assemble
addikt
Ha valakit erdekel: ponoplayer-hez a 64GB-os sandisk microsdxc kartya elvileg csak azoknak jar, akik januar vegeig elorendelik...
-
BÜDÖSLÁB
tag
válasz Chuck Norris #24989 üzenetére
Lehet még ezt kapni valahol?
-
eddieke666
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani max. 20000 Ft-ig hordozható mp3 lejátszót?
Napi 3-4 órát lenne használatban,illetve az árához képest jó hangzással kellene rendelkezzen.
Zenei stílusba metal illetve punk zenét hallgatnék rajta.
Háttértárból elég a 4 Gb,de a bővíthető lenne az még jobb lenne.
Online rendelném,ezért az ajánlatokat elérhetőségi linkel kérném ha megoldható.
A segítséget előre is köszönöm.Üdvözlettel E.
-
.DLL
veterán
válasz eddieke666 #24993 üzenetére
SanDisk Sansa Clip+ esetleg Clip Sport
(úgy látom a Clip Zip-et mintha már nem gyártanák és a Sport vette át a helyét )(P.H.)
-
FireKeeper
nagyúr
elvileg még gyártják a zipet is, legalábbis a gyártói honlapon ott van. első blikkre a sport csak annyival jobb hogy nagyobb a kijelzője, bár kérdéses hogy az emiatt lecsökkent méretű gombokat mennyire lehet jól használni. nekem viszonylag kicsi kezeim vannak, és így még pont jó a kezelés, de nálam nagyobb mancsokkal rendelkező embereknek már problémás lehet akár a zip is, nem hogy a sport. plusz a nagyobb kijelző jelenthet rövidebb üzemidőt.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
.DLL
veterán
válasz FireKeeper #24995 üzenetére
Azért feltételeztem ezt, mert a Zip újabb, színes kijelzős (tehát trendibb) mégsem látom a magyar piacon, ellenben + még kapható (persze az is jó, csak FM rádió jobb a Zip-ben, ha ez valakinek szempont).
A Sport egyébként szőröstül-bőröstül megnőtt, nem csak a kijelző: [kép][ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
FireKeeper
nagyúr
jah, ami képet én találtam a neten ott ugyanakkorának mutatták őket...
lehet az is hogy azért nincs mert igény sincs rá, azért MO elég kicsi piac, plusz a legtöbb ember már nem gondolkodik MP3-ban ha telefonról is "ugyanúgy" tud zenét hallgatni.
-
BÜDÖSLÁB
tag
Érezhetően elnyomták a mindent tudó telefonok a lejátszókat. A mai trend az az, hogy a teló mindent kivált, minek veszel még egy kütyüt tök felesleges, kettőt cipelsz egyszerre, te normális vagy, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest