-
PROHARDVER!
Motorola DEFY - MÉLYVÍZ - Belépés csak úszóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
4trASS
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő ROM pakolgató vagyok, viszont a napokban már kiolvastam párszor az összes idevágó olvasmányt, mégis problémák merültek fel.
Egy haverom kb. 2 éve felpakolt egy miui romot a szükséges rootolás és egyebek után, ami egész jól működött, viszont volta jópár zavaró betegsége, ezért gondoltam frissítem valami jobban működőre és elkezdtem beleásni magamat a témába. Nem akarom húzni, felpakoltam már kb 4-5 verziót (pl v.4), amit találtam, de nagy részük gyakorlatilag el sem indult, pontosabban egy háttérképszerű képet mutatott és ennyi, vagy egy animációt jelzett csak ki a képernyő, semmire sem reagálva.
Bánatomban sikerült egy régebbi verziót visszatennem (2.6 körülit), ami legalább elindul és tudok telefonálni, viszont minden másra hibaüzenetet ad ki a rendszer.Mindent e leírás alapján csináltam: http://android-forum.hu/viewtopic.php?f=15&t=207
Igazából feltételezem ennyiből nehéz lesz megmondani a tutit, de mégis van-e bármilyen technikai akadály, hogy működjenek a miui romok? Valamit alapjában véve rosszul kellett csinálnom, mert különben csak menne
Viszont nem egy bonyolult dolog, szóval mégsem étem mi lehet...Előre is köszi a segítséget.
-
-
4trASS
csendes tag
Miui version: 2.4.6
Android version: 2.3.7
Az biztos h. defy-re van, mert onnan töltögettem le.
A root gondolom már előtte megvolt, mivel rajta volt egy régebbi miui. Ezt most próbálom egyeztetni a sráccal, aki anno feltette, hoyg pontosan, hogy volt.
A recoveryt nem frissítettem, de az jónak tűnt. Emiatt lehet, hogy az egész rendszer el sem indul?
Mert igazából az a fura, hogy nem az van, hogy rosszul működik (csak azzal ami most van rajta). hanem, hogy el sem indul, illetve bejön valami a képernyőre, aztán se kép se hang. Szóval azt nem tudom, hogy van-e olyan, hogy egyszerűen nem kompatibilisek, vagy vmi alapvető hiba lehet. Csak akkor meg a régi miért fut úgy ahogy?
Igazából ezt csináltam:
Navigate to Recovery>> Custom Recovery
- Wipe Cache Partition
- Go down to Advanced>> Wipe Dalvik Cache
- Install zip from sdcard.- Wipe Cache Partition
- Go down to Advanced>> Wipe Dalvik Cache
- Reboot system now -
-
-
4trASS
csendes tag
válasz 105kacsa #7511 üzenetére
Következő feladvány. Újretettem a gyárit, rootoltam, 2nd ini fel, rom fel, ugyanaz mint eddig...
Azt tettem fel, amit te linkeltél 4.2.2 -> reboot, reboot, reboot...
aztán próbálkoztam egy v. 4.19-cel, az már továbbment, viszont érdekes képek fogadtak, pedig a készenléti képernyőt már megpillanthattam.
2.4.6, tölt, reboot, tölt, reboot.
szóval jelenleg semmi, de legalább megtanultam rootolni meg ilyenek, igaz, hogy használni nem lehet a telót
ötlet?
-
4trASS
csendes tag
Szia,
valóban kicsit túlreagáltam, csak 3 napja szenvedek már vele és elég idegesítő
Most az a helyzet, hogy a 2.4.13 felment és működik rendesen. Ma backupoltam, feltettem a 4.2.2-t az megint bootloopol, ezért visszaállítottam ezt.
Az EuroSkankhoz tudsz adni egy stabil verziós linket?
Köszi a segítséget!
-
4trASS
csendes tag
válasz #35104512 #7532 üzenetére
Update:
Nem kezdtem gyáriról az egészet kiváncsiságból, de felment így is az általad linkelt ROM és működött rendesen. Viszont annyira nem tetszett a felület miui után. Poénból feltettem egy WajkUI 3.1.27-et, most ez is fut hibátlanul.
Lehet, hogy tényleg a proci értékek miatt javult meg, nem tudom. Szóval most már egyedül a 4.2.2 miui nem megy a telón jelen állás szerint
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 3D nyomtatás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest