Aktív témák
-
Joke21
aktív tag
válasz domerator #24844 üzenetére
Egyébként az alternatív megoldás, ha nem akarod nandroid backupból felrakni:
Feltelepíted sbf-el, rootolod, 2ndinit-t felrakod.
Kibontod ext2explorerrel a cg39.smg-t. Abból is elég a app könyvtátar. Kitörlöd ami nem kell, belerakod ami kell, írsz egy scriptet, amivel recoveryből tudod törölni a system/app könyvtárat és kész is az install.zip. Igazából ennyi, nem bonyolult. Ha esetleg akarsz még egy két dolgot beállítani, pl alap procibeállítás, azt is meg lehet oldani.
Nekem nem tetszett a sea, így hiába volt minden kész, inkább eldobtam.
Szerk: Itt van nandroid backup a szükséges fixed sbf-ekkel. A végeredmény ugyan az, mint a gyári sea. Én egyébként linux alatt bontottam ki az img fájlokat, de van rá windowsos megoldás is, valahol olvastam róla.
[ Szerkesztve ]
-
-
Stauffenberg
nagyúr
Most azokat kérdezem akik bármilyen MIUI vagy WIUI verziót használnak (esetleg egész pontosan WIUI 2.1.6.).
Nektek meddig bírja az akku átlagos használat mellett? Átlagos alatt értem, hogy egész nap megy a WiFi és a 3G mobilnet, szinkronizáció, üzenetek vándorolnak ki és be... naptárba írogatsz, Facebookozol, képeket küldözgetsz Twitteren, stb... szóval használod ahogy egy okostelefont kell.
Csak egy kis statisztikát akarok levezetni, mert én már nem tudom, hogy csak nálam szívja ilyen brutálisan az akkut vagy ez amolyan MIUI/WIUI sajátosság.
Nálam úgy néz ki egy nap a WIUI 2.1.6-al, hogy reggel indulás előtt leveszem töltőről és a nap végén ha szerencsém van akkor 10% körüli töltöttséggel hazaesek. Ez barátok között is 12 óra üzemidő... igaz meg is gyötröm használattal, de CM7.1 alatt bírta simán a 1,5 napot is... kicsit barátibb használattal a 2 napot.
Ez még az asztalon fekve sem bír ki használat nélkül egy teljes napot. Segítene ha a CEE alapot kicserélném SEA-ra? Vagy ebben az esetben jobban járok ha visszatérek a CM7-re, mert az én készülékem nem csípi a MIUI-t?
Sajnos én nagyon csípem a rendszert, jobban mint a CM-et, de így nem tudom rendesen használni. Próbáltam SetVsel-el akku kímélőre belőni a procit, de nem jött be... SEMMIT nem változtatott az üzemidőn. Sőt... amikor beállítottam, hogy 30% körül automatikusan a Vsel2 érték lépjen életbe akkor 10 perc alatt zuhant 20%-ra a töltöttség...
Néztem azt is, hogy a legutóbbi töltés óta mely alkalmazások zabálták a legtöbbet, de csak az "Android Rendszer" meg a "Cella Készenlét" vezet toronymagasan, utána meg jön a WiFi kb 10%-al. Próbáltam "2G Only" módba állítani... ez sem sokat ért.
-
törölt tag
válasz domerator #24844 üzenetére
"sbf-ben levo cmg fajlokat szetszedni, szerkeszteni es visszacsomagolni... " - talán tzl kolléga meg tudná mondani, szerintem írj neki egy privátot, hátha észreveszi és jelentkezik.
(#24846) Tirol66: Próbáld az elmentett wifi "állomások" törlését, telefon újraindítását, "állomások" mentésének elölről kezdését.
(#24849) Dark Archon: A Defy+ topikban rákeresve megtalálod, mert többször is leírták. Vagy menj a motoroladefyall.info oldalra, ott könnyen megtalálod a leírását.
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz FearTomi #24855 üzenetére
Ha jelenleg a Cm7.1.0 stabilt használod, akkor telepítheted rá nyugottan a Cm7.2
(#24856) Stauffenberg: Állítsd automatikusra a fényerőt ,kapcsold ki a tüzfalat és az akkufigyelőt, a használt programjaidat rakd a Task Manager-ben az auto end list -be
Töltsd fel az aksit 100% + még vagy 30 perc , aztán húzd le a töltő-ről majd kapcsold ki, bekapcsoláskor lépj a recovery-be és Advanced menü-ben csinálj egy Wipe battery stats , aztán hagy hogy merüljön le teljesen a telefon amig ki nem kapcsol , majd kikapcsolt állatopban töltsd fel kb. 7órát.
Majd húzd le a töltő-ről kapcsold be és örülj
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Z0C!
őstag
válasz Stauffenberg #24856 üzenetére
hát figy, eddig nekem CM7 és MIUI alatt is hasonlóan viselkedett a telefon..
jópár ROMot kipróbáltam.
teljesen korlátlan net, korlátlan hívási lehetőség mellett.
0-24 gmail és adat szinkronizáció.
1-1óra zenehallgatás
2-300 sms(képes vagyok akár a mellettem ülő kollégának is írni)
1-2óra telefonálásigyekszem nem telepakolni a képernyőt különböző widgetekkel, így kb olyan 20-30%-on áll az akksi amikor hazajövök.
bár van, hogy már melóhelyen elkezdem tölteni...az a baj, hogy hiába is van okostelefonod ha az akksi kevés hozzá..ide egy 2000mAh-s akksi kellett volna és akkor tényleg bestbuy lett volna...
----- www.zoci.gumroad.com -----
-
etooo
senior tag
Pedig ha 2g-n van, jóval tovább kéne bírnia, mint 3g-n. Nálam most van 25%-on, és 4 napja megy, igaz mivel itthon voltam nem nyomkodtam sokat, kb. csak annyit, hogy telepítettem pár programot, és megnéztem az aktuális emailjeim, szóval szinkronizáció végig volt a 4 nap alatt 2g-n. Egyébként MIUI van fent nálam is.
-
törölt tag
Hali. Én reggel 5kor veszem le töltőröl. napi szinten 4-5 óra net. melóhelyen 20 perc játék szünetben,és kb napi 1-1,5 óra telefonálás. És így este 10re van kb 5%-on.
MIUI-2.1.8
-
mtade
aktív tag
Nekem Wiui 1.11.18 egész napos folyamatos nyomkodással (játék, market, etc, 1h telefon) reggel 7től este 8ig 15%körülre merül, "normál smartphone" használattal (gmail, facebook frissül, email jön megy, telefon kb 1h) kb 40%ra.
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. // Henry Ford
-
kisbarack
aktív tag
válasz domerator #24562 üzenetére
Tudom kritikán aluli, de még is igaz a dolog. Nem megy ez a leírás nekem. Mindent leszedtem. Elolvastam 1000x. Minden meg van hozzá de mind hiába mert mikor felteszem az Eclair-t ugyan az a fekete képernyő jön be. Gondolom akkor sanyi. Nincs mit tenni csak várni egy olyan világra hol a bootloadereket nem zárogatják. XD
Defy/+, Lg F6, Xiaomi Redmi 3 pro, Huawei P 10, P30, P40 Pro
-
szabof1
őstag
válasz Dark Archon #24849 üzenetére
Defy+-t (és akár a Defyt is) a legfrissebb SuperOneClick-kel (v2.3.3) érdemes rootoloni. Pl. innen: shortfuse.org vagy innen: XDA
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Akku kalibrálás meg ilyenek is megvoltak. A tűzfalat meg hasonlókat is kikapcsoltam. Auto fényerőn van a kijelző (megjegyzem sokkal jobban alul lövi, mint anno a CM7). Egyszerűen csak nem értem. De ahogy látom másoknál is hasonló eredményt hoz... szóval lehet búcsút kell intenem annak a ROM-nak ami eddig a legjobban tetszett.
Még megpróbálok egy SEA alapra feltolt frissebb WIUI-t... ha az sem válik be akkor kénytelen leszek visszaváltani a CM7-re. Az még pazarlósabb energia felhasználás mellett és erős nyúzással is bírta a 1,5 napot. Az meg felbecsülhetetlen nekem, hogy nap végén mikor végzek az irodában nem 10% hanem 40-50% a töltöttségi szintem... mert a WIUI-val jártam már úgy, hogy meló után beültünk valahova sörözni és ott megadta magát, teljesen lemerült.
Kézenfekvő lenne töltőt magammal hordani, de számomra kényelmesebb megoldás ROM-ot cserélni, mint vásárolni még egy töltőt amit cipelhetek.
Köszönöm mindenkinek aki eddig válaszolt!
-
törölt tag
1 kérdésem lenne.
Nekem a ics-miui-dsj-2.1.8 van fent szombat óta. Azt már megszoktam hogy a marketet bezárja...
De az mitől van hogy ha lezárom a képernyőt, vagy saját magától elsötétül és rá nyomok a power gombra utána kb 1 percen belül akkor lőn világosság helyett lőn sötétség marad? Vagyis hogy nem reagál rá. ha rádugom töltőt akkor felvillan a kép de billzárt nemtudok oldani.
-
pengemetal
aktív tag
válasz #35202114 #24869 üzenetére
Nekem ugyanez a rom van fent és nem csinál ilyet, próbálj meg egy wipe cache-t, ártani nem árthat.
Szerk.: hopp most látom, mégsem ugyanaz, nálam domerátor féle light van.
Akksi témához: megoszlanak a vélemények kernel felülírással kapcsolatban, de amit én tapasztaltam: domiui 1.11.25-sea kernel-domiui-dsj 2.1.8 és tegnap éjjel produkálta a Lacopapi által sokszor említett 1%-3óra merülést repülősben. Előtte ugyanennyi idő alatt korábban 1,5-2% volt.
[ Szerkesztve ]
"Nem a berúgás a cél, de útba esik"
-
törölt tag
válasz pengemetal #24870 üzenetére
Köszi a tippet.
Megcsináltam, leteszteltem. Mort rendben van. Kiváncsi leszek pár nap után is ilyen marad-e -
FearTomi
őstag
Piszok gyors ez a 7.2...amúgy csak nekem veszik össze a telefonom az ADW launcherrel?
Listen, smile, agree, and then do whatever the fuck you were gonna do anyway.
-
mumtaz
senior tag
Na most kapok agyvérzést:
WiUi 2.1.20.1. Gondoltam, kicsit akkukalibrálok. Feltöltöttem a telót -> akkukalibrálás ugyebár a stat fájl törlésével. Gondoltam, hogy kicsit megterhelem és elindítottam a S.gic-ot, hogy dolgozzon. És megint ugyanazt csinálta, mint tegnap, hogy amint beállt a pozíció a kép elfeketedett egy pillanatra -> boot animáció -> lockscreen és persze kéri a pin kódomat. Mintha egy restartot nyomtam volna. Elindítottam a google maps-et -> ugyanaz (fekete kép, bootanim,stb)Mi a fene lehet ez?
-
Jaffa75
őstag
válasz kisbarack #24865 üzenetére
Szia,
Valami apróbb gond lehet, 2.2 után nincs vissza 2.1-re vagy 2.2 volt a cél?
Mumtaz: egyszerű hotboot... talán wipe segíthet. Nekem is volt ilyen a 3 betűs navival wiui alatt. Most a 2.1.13 fut, ugyanazzal a navival mint a tied és hibátlan. Viszont a böngésző produkál fc-t
[ Szerkesztve ]
-
domerator
veterán
válasz kisbarack #24865 üzenetére
PONTOSAN melyik gingerbread romot tetted fel, amiből nem tudsz visszajönni?
(#24875) Jaffa75:
Az lenne a bódottá, ha vissza tudna jönni 2.2-ig... de addig se megy. Az az Eclair csak átmeneti állapot lenne.
(#24874) mumtaz:
Nincs neked túl alacsonyra állítva a vsel a cpu beállításokban?
[ Szerkesztve ]
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
nagyúr
SD kártyáról melyek azok a dolgok amiket szabad törölni, és "egészséges" is?
Egyébként 7.2-n akkor is villan egyet az alsó sor led, mikor telepítünk vmit.
[ Szerkesztve ]
-
-
kisbarack
aktív tag
válasz domerator #24877 üzenetére
4.5.1-134-dfp-132 ugyan az amit elvileg a kolléga mongoose01
. amit magyarítani is lehet.
azt a leírást követtem volna amit a fiúk itt összeraktak szépen és a mongoose01.nem helyre is állt a dolog állítólag.[ Szerkesztve ]
-
Jaffa75
őstag
válasz domerator #24877 üzenetére
Emlékszem a sztorira, bár szerencsére nem kellett olvasnom az új remekműved a visszatérésről, így a 2.1-ről csak a 'szokásos' jutott eszembe... no downgrade.. bár érdekes, hogy 'arra' kanyarodva van esély visszajönni .
Az utolsó 2 wiui meg tényleg nem a megszokott stabilitású... majd az új rom!!
Mumtaz: több 'nagy öreg' is vallja, hogy időnként nem árt egy wipe... ma én is toltam, amikor a bögésző cache ürítés sem segített. Aztán lehet, hogy az újraindítás oldotta meg...
[ Szerkesztve ]
-
domerator
veterán
válasz Joke21 #24852 üzenetére
Nem megy ez nekem ... már túl mélyvíz... nandroidból kibontottam a data.img-t és kaptam egy rakás mappát, amivel nem tudok mit kezdeni (visszacsomagolni meg pláne)
Az ext2explorert meg se találtam a neten... scriptet meg aztán végképp nem tudok írni.
Minden romhoz odaírtam, hogy copypaste eredménye... ha efféle megoldás nincs a sea előzetes takarítására, akkor hagyom a fenébe... majd root app removerrel letakarítom a futó romból őket...
A segítséget köszönöm nagy tisztelettel...
(#24881) kisbarack:
Ahha... arról nem is fogsz tudni még a leírás alapján se visszajönni jelenleg:
"CG31.smg version is 6"
Az Eclair (ami nem megy fel) CG31 fájlverziója 5... azokról a gingerbreadekről lehet visszajönni, ami max. 5 ... erről egyelőre nem.
[ Szerkesztve ]
-
torok0087
csendes tag
válasz domerator #24884 üzenetére
tudja valaki ha belépek a boot menübe, elinditom az alsó 2 wipe menüpontot,utána hogyan tudom kiválasztani a feltölteni kivánt romot??
android system recovery utility
reboot system now
apply sdcard:update. zip
wipe date/factory reset ---ez pipa
wipe cache partition ----ez is pipa,de ez után apply sd card,de nem updete-t
akarok,hanem kiválasztani a wajkui prg-t. hogy kell?? -
Joke21
aktív tag
válasz domerator #24884 üzenetére
Az a megoldás menni így is, hogy full sbf-ből feltelepíted, majd root, 2ndinit. Ezután én írok egy scriptet neked, ami recoveryből letörli a system/app könyvtárat, és felmásolja azt ami neked kell. (persze azt már neked kell kiválogatnod, max segíteni tok, egy-két programban, mi az ami nélkül tuti nem megy.) Ebben tudok esetleg még segíteni, ez lenne a legegyszerűbb.
torok87: nem jó menüben vagy, ez az android boot menu, neked meg a cwm-es kellene.
[ Szerkesztve ]
-
domerator
veterán
válasz torok0087 #24885 üzenetére
Ez a gyári recovery szerintem... a wajk rom zipjét majd akkor tudod kiválasztani, ha a jelenlegi romot rootolod és felteszed a 2ndInitet, ami felteszi neked a clockworkmod recoveryt.
Abban már lesz olyan menüpont, hogy install zip from sd card.Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
domerator
veterán
válasz Joke21 #24886 üzenetére
Wow... na ez biztató... de szerintem ez ugyanaz, mintha kézzel törölnék a system/app-ból... azt meg meg tudom tenni, ezért nem fárasztanálak scripteléssel...
(#24892) kisbarack:
Igen... így, hogy rákerestem az xda-s topikra, ott fehéren feketén le van írva, hogy ha az sbf-et teszed fel, akkor nincs retúr, mert a CG31 fájl az 6-os codegroup, a szóban forgó Eclair CG31-e pedig "csak" 5-ös. Sajnos most helybenjárás van, de a kamerádon kívül minden működik nem?
mongoose valószínűleg egy másik GB romot tett fel, aminek még csak 5-ös a CG31-e.
[ Szerkesztve ]
-
Joke21
aktív tag
válasz domerator #24893 üzenetére
Hát igen, végül is ugyan az. Annyi előnye van talán, hogy így tudsz igazából tiszta telepítést is csinálni, mert utána mehetnek a wipe-ok. Még annyi, hogy arra vigyázz, van olyan apk, amit működés közben kiszedsz, a telefon működik, de legközelebbi újraindításnál nem fog elindulni.
-
kisbarack
aktív tag
válasz domerator #24893 üzenetére
Ez így igaz. Minden működik csak rendkívül zavar hogy nem tudom kitakarítani rendesen mert az alap 196 app az nekem rengeteg és a mem is mindíg fullon van. kb 33-56 mega a szabad.
Zabál a kicsike rendesen.
Amúgy gyorsnak gyors szépnek szép de nem egy MIUI vagy CM7[ Szerkesztve ]
-
domerator
veterán
válasz Joke21 #24894 üzenetére
Ugyanott lennék... így se "tiszta" telepítés, mert elsőre mindent felpakol az sbf... utána mindegy, hogy én szedem ki a felesleget, vagy a script az egészet és berakja a szükségeset... ha óvatos vagyok, akkor így is mehetnek a wipeok rebootnál.
Köszönöm!(#24895) kisbarack:
Rootolni csak tudod, utána meg lehet fagyasztani az appokat root app removerrel (vagy titaniummal) és máris beljebb vagy... max. ha nem megy a root, vagy valami gebasz lesz, akkor újraflasheled. (igaz az adataidnak annyi... szóval root után még a 2ndInit 2.0-t is meg kellene próbálni, akkor lesz cwm recoveryd és tudsz nandroidot csinálni)
... bár, ha most próbálgattad a visszatérést, akkor nincs sok vesztenivaló adat...
[ Szerkesztve ]
-
EVOkaa
tag
Sziasztok, nem voltam itt vagy 2-3 hete, létezik már új stabil CM?
Tiszteletet a Gépésznek!
-
torok0087
csendes tag
válasz Joke21 #24890 üzenetére
újra kezdtem.
superuser,bepipáltam a 2 dolgot amit kell.. kikapcsoltam majd be
most sndinit....setup,majd install 2ndinit recovery...de nem találja ezt irja ki...
couldnt obtain root permissions. is superior installated?nem tudott szerezni root jogosultságokkal. felsőbbrendű installated?felvillan ez a felirat és kész. mos mi van?
-
Joke21
aktív tag
válasz domerator #24896 üzenetére
Egyébként ez tetszik az androidban. Ha letörölsz egy programot a system-ből, vagy elég csak átnevezni a fájlokat, onnantól kezdve nincs fenn a program. Max a lib könyvtárba pakol még fel 1-2 kiegészítést, abból meg egyébként sem törölnél.
A lényeg, ha recoveryből installálsz, utána nyomsz wipeokat, formázod a data-t, akkor ugyan ott leszel, mint ha sbf-ből telepítenéd. Szóval ez egy tiszta telepítés, pontosabban fogalmazva semmivel sem "koszosabb", mint ha sbf-ből telepíted, azt leszámítva, hogy rootolva van és van 2ndinit a telódon. Na nem rábeszélni akarlak, csak leírtam a véleményem!
torok0087 : valamiért nem kap root jogot. Biztos minden rendben azzal a superuserrel?
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest