- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
Új hozzászólás Aktív témák
-
.::cHeKkk::.
tag
Szvsz ugyanakkora a nyitfesz mint a sima zöldnek ez vollogó zöld,sárga,piros de nem vörös! És 3Vos gombelemról akarom működtetni! Tudnál esetleg egy kapcsolasi rajzot készíteni mert elektroban nagyon nem vagyok otthon. meg végzettségem sincs... (15 vagyok) Jah meg írd le hogy a kapcs rajzokon mi mi lécci ! Köszike
A teve egy olyan ló amit a Microsoft tervezett.
-
raven10011
senior tag
Télleg, csak most jut eszembe, nézd én mit máveltem itt szegény ledekkel: Bővebben: link Ezen belül az optikaimod-nál
Ezek biza párhuzamosan vannak kötve és már régóta tökéletesen működnek... szerencsém voltfinancenewbie.com
-
tag
Na szétszedtem egyet! Arra bukkantam hogy van benne PIROS,ZÖLD,FEKET,FEHÉR és ezek be vannak vonva valami alufólia szerű anyaggal és az egészet valami vékony kábelrentgeteg vesz körbe na most akkor gondolom a piros az 5V a feket 0 ugye ? engem csak ez érdekel.
A teve egy olyan ló amit a Microsoft tervezett.
-
tag
Mi a hiba?
Fogtam az USB kábelt szétszedtem
Pirosra forrasztottam megfelelő nagyságú ellenállást majd összeforrasztottam a led azon lábával amely a ledben egy kisebb pöcökkel végződik
A fekete kábelt a másik lábra . Minden más kábel leszigeteltem messze ezektől.
De nem világít mi a hiba?A teve egy olyan ló amit a Microsoft tervezett.
-
-
aton-hawk
tag
oks
Szóval úgy képzeltem el, hogy van 4 tekerőgomb a panelen, mindegyik tekerőgomb (potméter) felett egy led, és alatt egy kikapcsoló gomb. Na most úgy tudom, hogy a potméterek nagyon melegszenek (5w-os 100ohmos potmétert szeretnék használni 1 spire 12cm-es ventihez). Mivel a potméter nagyon melegszik, ezért úgy gondoltam, hogy beiktatok valamit, hogy tudjam ha van valami gáz, tehát pl. ha a potméter 30-40 hőmérsékletű. Így ha teszem azt a 3-as potméter túlmelegszik, akkor egy kis hangszóró el kezd sípolni (csak 1 db van belőle), és a 3-as potihoz tartozó led pedig villogni. Remélem jól fogalmaztam..
Szóval ezt meg lehetne oldani?''A tudatlant lehetetlen érvekkel meggyõzni.'' William Gibbs McAdoo
-
aton-hawk
tag
Üdv..
Igen...fején találtad a szöget. Tényleg a környezet miatt aggódom
Szóval szted ha a potikhoz beteszek egy pl. 8cm-es ventit, az fogja rendesen hűteni?
A baj már csak az nagy venti....tényleg, most jutott eszembe, hogy van nekem egy vga hűtőm. Szerinted ez szolgáltatna elég levegőt?''A tudatlant lehetetlen érvekkel meggyõzni.'' William Gibbs McAdoo
-
aton-hawk
tag
Igazából megnéztem a ventiket, de semmi olyat nem találtam, ami válasz lehetne a kérdésedre. Lehet én vagyok nagyon béna.
Mindenesetre itt egy link, talán Te többet ki tudsz belőle venni, mint én
Bővebben: link
Mindenesetre ki fogom próbálni, hogy mennyire melegszik, csak egyenlőre még nincs kész, így az eredményt csak később tudom leírni''A tudatlant lehetetlen érvekkel meggyõzni.'' William Gibbs McAdoo
-
[w]
őstag
And, ezzel mi a halált csináljak? meg lehet vhogy ''patkolni''?
Bővebben: linkcmdr PETER W. VOLKOV
-
[w]
őstag
elvileg jó helyre van kötve minden! balfasz módon délután drótot vágtam a panel fölött(!) és elképzelhető, hogy apróbb részek belehullottak, ez okozhatott rövidzárat, mert másra nem tudok gyanakodni. amúgy hány féle képpen lehet 230-at rákötni valamire?
maga a panel egy 3utas fényorgona és most kéne összehoznom a hálózattal, de ezek szerint kurvára nem megy...
szerk.: már elnézést, de honnan a pics*ból tudtad, hogy az???
[Szerkesztve]cmdr PETER W. VOLKOV
-
[w]
őstag
azért úgy gondolom azt már nem rontottam el. volt a 3 égőnek 3x2 pont, plusz a betápnak 2 pont. ezen nincs mit elrontani. vagy mégis már teljesen elbizonytalanodtam. nekiesek és kimérem a triakokat, mert ha valamelyik elszállt, akkor az agyam következik utána. egy évnyi munkám van az egészben.
cmdr PETER W. VOLKOV
-
T_bee
aktív tag
neem... azzal nem játszanék azért
motorra tenném hátsó lámpának, de simson, amiben még nincs akksi, ezért menne 6V váltóról. és hogyan lehetne a villogást kivédeni, mer motoron nem egészséges a villogó hátsó helyzetjelző ?''Az erőszak a gyengék végső menedéke'' /Isaac Asimov : Alapítvány/
-
asturel
őstag
csak mer nemet lapokon neztem es aztmonta tts amit ott talalok azt tud hozni es ott atszamitva 1 kek lezerled 1500ft ! Bővebben: link
amugy mire hasznalhatok ezek? mer nekem nem naon van 5letem hogy mien moddinghoz lehetne hasznalni.. -
Horbal
őstag
Köszi a választ...
A kijelző problémakörében sikerült megnyugtatnod, tényleg nem fontos a pontosság, a lényeg, hogy mozogjon a mutató, meg lesz szép háttérvilágítása...és kész...én mindig analog műszer fan voltam
Montad ezt a gubis dolgot, hol lehet így gubizni?
Az IR-hez lövésem sincsen, a távkapcsi se adott sajnos, ezért jó lenne valami kapcs rajz, meg részletes leírás, kb annyi kellene, hogy lenne rajta két gomb, a hangvezérléshez és semmi több, mindenképpen a motoros megoldás lenne jó, mert szerintem látványos, és elég egyszerűnek tűnik, csak azt nem tudom, hogy kell megcsinálni... (motor van, ékszíj nem problem, be is tudnám szerelni, csak hát a vezérlés?)
Kerestem a neten, de nem találtam semmi jót, help plíz...
THXBalett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
[w]
őstag
And, tegnap este megnéztem újra az összes bekötést és még mindig úgy gondolom, hogy mindent jól forrasztottam be. ettől függetlenül nem mertem neki újból feszt adni, hátha ezúttal más durran el, mondjuk a hűtőnk...
ha esetleg felpakolnám valaholva a rajzait, segítenél nekem, hogy az alapján ''elvileg'' mit és hova kellene bekötni? mint tudod már 99%-ban kész van, csak ez a 230V okoz problémát, tehát nem azt kérem, hogy az egészet nézd át, csak ezt a pár bekötést.cmdr PETER W. VOLKOV
-
[w]
őstag
te, az az igazság, hogy mint írtam nem mertem izzítani , de maradok a behulló vezetékszál-elméletnél. ugyanakkor az is lehet, hogy egymáshoz túl közelre sikerült két forrasztási pont és áthúzás lett belőle. ebben az esetben viszont szar a nyák elrendezése, mert alapból is elég közel futnak egymáshoz dolgok.
kimértem a triakokat is, azokkal semmi gond, annak a beforrasztását se lehet elrontani. az a szerencse, hogy a 12V-os áramkör elkülönül a 230-astól és így nem vágja szét még azt is, az a része minden további nélkül megy.cmdr PETER W. VOLKOV
-
[w]
őstag
And!
dede, olyan! nem háromállású, arra én is rájöttem.
csak akárhogy kötöm be, mindig keresztülfolyik rajta az áram
amúgy mint kiderült, minden faszán volt beforrasztva és megvolt az élesítés is (persze a kapcsoló nélkül). nagyon faszántosan működik a cucc, büszke vagyok magamra
[Szerkesztve]cmdr PETER W. VOLKOV
-
[w]
őstag
jaja, párban már én is írtam ''megoldást'', de most cserbenhagyott a tudományom. akármit varázsolok, mindig marad a búgás.
vááááá, nem is! van egy eset amikor nincs! ha leszigetelem a cucc 230V-os betápját, akkor nem búg, cserébe 113V-ot mérek a burkolaton, ami azért nem vmi frankó dologcmdr PETER W. VOLKOV
-
-
harry
veterán
kösz, valszeg egy ilyen lesz
T1100AAA 0.125A 125VAC forr. FEK/FEK
Bővebben: link
Gomb van, csak kapcs nincs.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
al_age
senior tag
rendben, köszi megnéztem azt a hozzászólásodat és pont egy ilyen leírást-számítást kerestem. de most már lehet, hogy tényleg veszek egy potit és azon mérem majd le, hogy mekkora kell. bár nem tudom hogyan fogom összekaparni a pénzem erre az extra, eredetileg nem tervezett plusz kiadásra
[Szerkesztve]A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?
-
-
-
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest