Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz tibor2010 #18187 üzenetére

    Nem tudják berakni egy muxba, mert egy t1-es mux sávszélessége nem elég hozzá. Nem poénból használnak több frekvenciát. Plusz mintha jogszabály kötné ki, hogy kötelező hd-ban közvetíteni. Bár mivel itt eleve az mtva a megrendelő, így eleve nem is az ah-n múlik ez.

    Másrészt visszatérő téves elképzelés, hogy csak úgy variálhat az antenna hungária a közszolgálati csatornákkal. A közszolgálati esetén az AH csak a sugárzásért felel, az állam fizet neki azért, hogy az mtva anyagát sugározza. A kereskedelmi csatornák sem ingyen kerülnek sugárzásra a kódolatlan rendszeren.

    Az ah extra nevű előfizetős szolgáltatása az, amiben nagyobb szabad keze van, mert ott a tartalmat is ő biztosítja úgy, hogy azért fizet a sugárzott csatornák tulajdonosának. Teljesen eltérő üzleti modell és egészen más szolgáltatás a szabadon fogható és az előfizetős.

    Az évekkel sem lehet variálni. Az állam meghatározott feltételekkel adja bérbe a frekvenciát 12 évre. Az ah-nak sem érdeke, hogy közben komolyabban változtasson a technikai feltételeken, hiszen az nekik is nagy költséget okozna, új berendezéseket kellene vásárokni, itt meg lehet százmillós cuccok vannak, nem játékok. Nameg az előfizetői oldalon is le kéne cserélni minden vevőt. Az új berendezések még a mgelévő rendszerben sem mindig egyszerűen bevezethetőek. Anno, amikor 5-re emelkedett a muxok száma, akkor más típusú transzkódoló berendezéseket vásároltak az új muxokhoz. Hónapokig tartott nekik úgy felparaméterezni, hogy az új eszközök is olyan kompatibilisek legyenek a vevőkészülékekkel, mint a másik traszkódoló készülékek, amikor az első három muxhoz használtak.

    A 12 gyorsan eltelik. Nemrég, amikor szóba került a technológia váltás, többen is panaszkodtak, hogy jaj mi lesz, majd le kell cserélni az 5-10 éves tévét vagy egy csúnya dobozt kell tenni mellé és hogyan képzelik már ezt.... 1-2 évvel ezelőtti kommenteket vissza lehet keresni.

    A közszolgálati estén pedig egész egyszerűen semmi előnye nincs az államnak abból, hogy ha a modernebbre váltanak. 12 éve, amikor az analóg adókat lekapcsolták, szó szerint lázadás volt, mert sokan hisztérikus rohamot kaptak, mert a 30 éves crt tévét le kell cserélni vagy 6-10 eft-ért egy dobozt kellett venni hozzá. Mindig van egy hangos csoport, akik mindenféle változás ellen tüntetnek, nem foglalkozva azzal, hogy a modernebb rendszer mennyivel jobb mindenkinek vagy olcsóbb az államnak. A közszolgálati sugárzása egyébként stratégiai kötelesség is. Na nem az agymosásra gondolok, hanem ha bármi katasztrófahelyzet van, akkor a közszolgálati adókon (is) sugározzák az utasításokat a lakosságnak. Ezért is tartják fenn őket, még ha néha teljesen haszontalannak is tűnik. A formátuma pedig a legszéleskörűbben elérhető fajta.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák