Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Watt25

    veterán

    válasz spiritex #1306 üzenetére

    Én úgy látom, hogy mindkét linkelt cikk arról szól (főleg az első), hogy mi van abban az esetben, amikor fizikailag nagyobb méretű képet szeretnénk előállítani egy kisebb képből.

    Az első link-ben ott van a Wiki felirat normál méretben, és kétszeres nagyítással is alatta. Természetesen ha így egy monitoron nézed, tökéletesen látszik amiről beszélsz, látszik, hogy a különböző algoritmusok hogyan próbálják megoldani a scaling-et, ezzel nincs is semmi gond. De ugye a mi esetünkben nem ez a feladat.

    Ha maradunk a Wiki feliratos példánál, kb. arról lenne szó, hogy ránézel egy valamilyen monitoron az eredeti méretű feliratra, majd melléraksz egy olyan monitort is, aminek pontosan kétszer akkora a pixelsűrűsége, és azon is megnézed a dupla méretű Wiki feliratot ugyanolyan távolságból. (Persze értelmes távolságról beszélek, nem 3cm-ről.) Ebben az esetben ugye, ha egy vonalzóval leméred a két monitoron a felirat méretét, akkor ugyanakkora értéket kell, hogy kapj.

    Vajon egyértelműen kijelentenéd ebben az esetben, hogy az eredetileg kisebb felbontású Wiki felirat jobb minőségű, mint a kétszeresre szoftveresen felnagyított, tehát több fizikai pixelből álló, de a másik monitor által fele akkora méretben megjelenített (ezért a valóságban ugyanakkora) felirat?

    Egyébként a mostani bejegyzésedben is kiemelted, hogy LCD-t hasonlítasz plazmához. Nem gondolod, hogy ez sincs rendben?

    [ Szerkesztve ]

    Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

Új hozzászólás Aktív témák