-
PROHARDVER!
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mumtaz
senior tag
válasz DigitXT #55139 üzenetére
Magam elé képzeltem a képet és rögtön eszembe jutott. mikor kb. 20 éve a Mito-mon - egy barom vizsgabiztos ráhatására a Mozaikban - állítva lett az első fékcső pozíciója és emiatt egy apró fékezés majdnem perec lett, mert nem számítottam rá, hogy a fék nem "old ki", mikor elengedtem a fékkart.
Elég meglepő tud lenni, ha nem számít a zember ilyen jellegű meglepetésekre. Sokkal előb számítok arra, hogy valami más közlekedő a hülye és mondjuk kihajt elém.
-
Den
veterán
válasz DigitXT #55139 üzenetére
A visszatáplálás mértéke választható. Nyilván nem maximáls teljesítményre kell beállítani ami állóra fékezi a kereket, hanem mondjuk 200 wattra, és értelemszerűen az elektronika szépen fokozatosan eresztette volna rá a terhelest az első kerékre. Semmiféle instabilitást nem okozott volna, észre sem lehetett volna venni, mert az elektronika a benzinmotor teljesítményét annyival növellte volna, hogy kompenzálja a terhelést, tehát még lassulást sem éreztél volna.
Egyébként pár éve beszéltem bme alternatív hajtások tanszékének professzorával, és ők is egy hasonló megoldást terveztek.
A megvalósulás nem sokon múlt, egy egyszerű prototípushoz meg is vettem az alkatrészeket, de miután két évig csak a raktarban álltak időhiány miatt, eladtam.
www.simson4t.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest