- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topiccsendőr
addikt
Ha nekem egy harangra lenne szükségem, akkor biztosan egy harangöntőhöz mennék, nem pedig a rezet venném meg, hogy otthon kiöntsem. Egyrészt nem értek hozzá, másrészt nem tudná nekem elmagyarázni a harangöntés fortélyait egy fórumon senki.
Lehet, hogy a hozzáértést, és a szakmai tapasztalatot kell megfizetni?
Tulajdonképpen nekem ennyi volna a hozzáfűznivalóm...
[Szerkesztve]Explosión de dos tiempos
-
golyani
őstag
gyűrű csere lépései:
1. elmenni szerelőhöz szedje szét
2. lépés megállapítani h télleg cask a gyűrűknek van kampec vagy a henger is kuka ami 250km hűtésnélküli használatot és 60-65-ös végsebességet jelent eléggé valószínű főleg h egy 70-es robinak kb min. 100 kéne menni.
3. ha télleg csak gyűrű szerelővel szereltetni.
4. ha henger is kuka lehet fogni a fejet szidni akárkinke az anyját de lehet a sajátunkét is főleg ha vizes a cucc h menni egy kört és megnézni h meleg-e a radiátor hoyg ezt mér nme tetük meg.
ha van 4. akkor:
5. kiadni egy rakat pézt új hengerre + a hűtés szakszerű megjavítására.
jahogy levegős.
akkor nem tom h h nem mehetett a hűtés mikor az főtengőről van hajtva...
[Szerkesztve] -
VRomi
tag
válasz Topiccsendőr #2953 üzenetére
Vmi levegöt nyomott rá csak nem eleget! Volt már szervizben megnézetve és azt mondták h addig nem nyúlnak hozzá amig nem lesz OK a hűtés! Megnézték a hengert és azt mondták h az szép,nincs semmi baja! A hűtés meg már 100%-os! Egyelöre örülök h nem ragadt meg alattam és nem vertem szét a pofámat
-
Tibisz
aktív tag
Pár dolog eladó, hátha valakit érdekel:
Motorom eladása miatt a következő alkatrészek keresik új gazdájukat:
Malossi fehér, sárga kontrasztrugó: 1500/db
Malossi kuplungrugók: 3 db fehér, 3 db zöld: 1500/szett
Malossi görgőszett 15*12; 4,8 gr: 1500.
Akksi: YB4L-B 4Ah Új gyári csomagolásban, egyszer sem volt használva 5 hónap gyári garival: 2500 forint.
Mindegyik alkatrészhez megvan a gyári csomagolás és a matrica is. Mindegyik full új, hibátlan alkatrész! -
julyus
csendes tag
múlt hét pénteken vettem egy Motowell Magnet City típusú robogót. Már szarakodott, miközben vittem haza, 1x lefulladt, de aztán újraindítás után ment tovább. Olyat csinál, hogy fél, 3/4 gázzal megyek, és egyszer csak elkezd lassulni, aztán ha nem engedem el a gázkart, akkor leáll a motor. Ezt 40 km/h fölött csinálta, és vissza kellett lassulni 30 alá, hogy ne álljon le a motor. Aztán egyszer mikor hazaértem, a kapuban lefulladt, és azóta meg se nyikkan. Se az önindítóra se berugásra. Benzin van benne, olaj van benne, gyertyát kivettem, szikrázik, azt megnéztem. Mi lehet a baj??? Valakinek valami ötlet? A szalon, ahol vettem kb 30 km-re van, és nem tudom elszállítani sehogy. A szállítási díjat persze nekem kell fizetni, még nem tudom mennyi lesz, de van egy olyan sejtésem, hogy nagyon sok. Valaki valami tippet esetleg? (azon kívül, hogy szállíttassam vissza a szervizbe, mert garis... előre is köszi a válaszokat a hozzáértőktől!!!
-
golyani
őstag
hát igen. nekem azt írták az aeroxhoz h első 150km-en max 1/4-ed gáz huzamosabban.500-ig félgáz 800-ig 3/4-ed aztán 1000-ig padlózhatni is lehet.
lehet h benzin-kevegő keveréken kéne állítani.
kérjél vhonnan egy utánfutót és vidd vissza. én már ott megfordultam volan h szarakodik.
[Szerkesztve] -
julyus
csendes tag
válasz golyani #2957 üzenetére
hát az utánfutóhoz egy kocsi is kéne... valahogy majd intézünk egy szállítást, aki tud, és holnap vállalná jó áron, az ne titkolja el! holnap valahogy visszaviszem szakszervizbe, hogy csináljanak vele valamit, azért annyira nem huzattam, hogy attól haljon meg. 3/4 gáz volt a max, de csak ha muszáj volt... benzin-levegő keverék állításához nem értek, mert ott 2 csavar van, ahol kellene, és inkább nem tekergetem egyiket sem... köszi a választ, ha valakinek van még 5lete, várom szeretettel! thx!
-
julyus
csendes tag
a problémám megoldódott, megosztom veletek, hogyan. Felhívtam a szervizt, és mondták, hogy szériahiba általában, a gány minőségű összeszerelés miatt. Van valami cső, ami belül gyárilag sorjás, és nem kap megfelelő mennyiségű levegőt a motor, túl sok benzing kap, meg nem tud levegőt szívni, meg mittomén. Annyira igazából nem értek hozzá, hogy pontosan el tudjam mondani. Lényeg, hogy be kellett fognom a levegő beömlő pipa nyílását, és hosszas rugdosás után beindult a motor, füstölt egy nagyot, felpörgött, aztán kezdett töfögni, gyorsan elengedtem a nyílást, és visszatért a régi jó alapjárat. Mentem vele pár kört, párszor újra beindítottam, és most OK. Viszem vissza hamarosan szervizbe, hogy ezt javítsák meg rajta sürgősen, de mondták, hogy hamar meglesz, rutinmunka...
-
golyani
őstag
emberek isten jól kajál az aerox!!! saját 80-as óráját akasztja és emellett 2,5l-t eszik.
valós értéket még nem tudok, mert az avensisszel aakrom megméretni azt meg fater nem igazán akarja kihozni
[Szerkesztve] -
*MaxX*
csendes tag
Hali all
szerintetek az Aprilia SR jó motor?
[Szerkesztve]Vigyázz!!! hogy kiben bízhatsz meg. ''SOSEM LEHET TUDNI''...
-
*MaxX*
csendes tag
én szerintem 50ccm-hez 6 sebesség elég sok
Vigyázz!!! hogy kiben bízhatsz meg. ''SOSEM LEHET TUDNI''...
-
golyani
őstag
régebben járt ide vele egy srác motorozgatni. szomszéd faluban 80-at ment nálunk meg vagy 90-et. de az 90-en úgy volt h egy simson lerajtolta és a falu közepétől a következő falu táblájáig el is érte a saját órája szerinti 90-et ami kituggya mennyit csalt. aztán felült mogé anno egy akkor 13 éves csaj asszem ésnagy gáz + csúsztatott kuplung + láblökések-el el is indult de a dombon már nem ment fel.
-
golyani
őstag
válasz Topiccsendőr #2971 üzenetére
hát lehet aeroxom nem cserélném rá.
mak iderül h mennyit megy ramélem. -
golyani
őstag
válasz Topiccsendőr #2973 üzenetére
modnjuk lehet h am ia srácé volt az szét volt hajtva.
ne mtudod egész véletlenül h az aeroxok órája mennyire pontos? mert most h kivették a gyűrűt a varioból saját óráját akasztja ami 80-as és túlmegy egészen a számláló jobb felső sarkáig. -
golyani
őstag
válasz Topiccsendőr #2975 üzenetére
hát majd az avensis megmondja az igazat. remélem 80-at azért megy...
-
T. Almeida
senior tag
Tegnap volt szerencsém kipróbálni egy 50-es Malaguti F12-est...Sose hittem volna, hogy ennyire számít, ha egy mocinak nagy kereke van...nem zötykölődött úgy, mint a Diom...mintha vizen siklottam volna.
Nekem is nagykerekű moci kell... -
golyani
őstag
válasz Topiccsendőr #2975 üzenetére
nade melyik irányba ez lemaradt!
-
golyani
őstag
válasz Topiccsendőr #2979 üzenetére
de röhögnék ha nekem lefele csalna
-
golyani
őstag
nme röhöghetek
lényeg:
- adott 2 kilométerkő a 19-es és a 21-es a 20-ast ellopták
- motorral ez a táv ~2200m
- bicajjal 10m pontossággal ez 2030m
szal olyan 8%-ot csal az órám. így az általam kb.ra kalkulált vége 83km/h. gyári motortól sztem jó. 2,5-2,7-es foogyival még jobb.
[Szerkesztve] -
ToRR3nt3
senior tag
válasz T. Almeida #2977 üzenetére
Én is egy SR50-en eltöltött délelőtt után döntöttem, hogy ideje egy nagytestű/nagykerekű/sportfutóműves robogóra újítani a Jog-ot. Sokkal jobb érzés a jelenlegi vasammal robogni, mint a kiskerekűvel, hiába hogy az fürgébb volt.
...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
etnies
senior tag
válasz golyani #2984 üzenetére
Én leraktam a jogsit és próbálok még az idén venni valami maxirobogot, 125-250 köbcentiben mérve. Nem tudom, melyiket szeressem, szeretnék ''közepes testűt'', mert a sorok között is mennék, de kell a szélvédelem, ezért ilyen kis kaszni nagy motorral nem jó.
Azt hiszem Aprilia Atlantic vagy Sportcity lesz a nyerő. Esetleg Piaggio X9. Van ötletetek ezeken kívűl?"önmagam hite vagyok magamban"
-
golyani
őstag
belepillantottam egy 2002-es motorkatalógusba, és az által én ezekt mondanám:
Aprilia Leonardo
Gilera Runner
Malaguti F18
Piaggio Beverly
Yamaha Maxster ha még gyártik
sőtén innen a legszivesebben a Maxstert venném. feketében.
és van belőle 150-es de azt írják itth nem scsípik a pörgetést meg a futóműhöz képest kicsit lomha a zerőforrás de kituggya azóta eltelt 4 év tuti csináltak vele vmit ha még gyártják egyáltalán.
úgylátom már nme gyártik, akkor 250 X-max
[Szerkesztve] -
T. Almeida
senior tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni:
Egy Dio AF18-ban szeretném az olajat az olajzóból leengedni..akárhogy nézem ezt a hülye motort, nem tudom, hogy kell kell.. Nem tud valaki ebben segíteni, hogy hol keressem a megoldást? Köszi! -
golyani
őstag
X-Max-ból? van persze. márkakereskedésben. volt róla összehasonlító tesz motor revüben és egy Piaggio Beverly 250ie-vel hasonlítgatták. írok nekd kevest h miben melyik a jobb:
-mindkettő jó nagy kényelmes nyereg,
-piaggion valamivel nagyobb plexi
-yamahában paioli első villa
- yamah nyomaztékosabb jobbna veszi a finom gázreakciókat és kicsit jobabn gyorsul
- mindkettőn kiválóak afékék hátsó jól aadgolható piaggion könnyen blokkol hátul.
- futóműben viszont sportosabbra van ahngolva a piaggio
-yamahát könnyebb vmivel oldalra fektetni mint a piaggiot holott a yamaha nehezebb
yamaha: jó motor, jól manőverezhető, jó fékek
piaggio: sportos elegancia, olaszosan elegáns, ergonómikus.
1misi 215 ezer ayamaha a piaggio 1misi 249. -
senior tag
Üdv néktek!
Nem nagyon értek a robogókhoz, így segítség kellene:
Melyik a legjobb 50-100ccm-es robogótípus?
Egy megfizethető árú, régebbi példányt keresek, gyors munkábajáráshoz, autók közti lavírozgatással..
Feltétel a jó fék (tárcsa) és a menetdinamika, plusz legalább olyan 55 Km/h-t tudjon tartósabban menni egy normál felnőtt (férfi) emberrel a fedélzetén (értsd 90Kg körüli testsúllyal) Ja és ne hulljon már szét az első bukkanón... -
senior tag
válasz Topiccsendőr #2998 üzenetére
Az a baj, hogy be kell látni, nincs értelme olcsó(nak tűnő) olyan gépet venni amin 'csak egy-két apróságot' kell rendbetenni, mert ha kicsit belegondol az ember, hogy azt az egy-két dolgot megveszi hozzá, máris anyagilag ott tart, amennyiből egy újabb, eleve jobb állapotban lévő típust kap. (ahogy nézem a kisrobogóknál 10-20e Ft-os lépcsőként van ez a mérték)
Közelítőleg - persze erősen függ attól hogy milyen gépről is van szó - olyan 50-65 e Ft lenne rá.. Viszont a már lentebb vázolt feltételekhez ragaszkodnom kell! -
senior tag
válasz T. Almeida #2997 üzenetére
Én az új Aerox RR-ről olvastam legendákat..
Aztmondják kíváló sportrobogó alap, príma futóművel..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest