- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Technikai segítségre lenne szükségem. Adva van egy WRT54GL v1.1, eddig Shibby féle 1.28.5x-124-VPN (K24-es kernel) firmware volt rajta. Nem olyan régen ezt lecserélem MIPSR1 1.28-130-MiniIPv6-ra (K26-os kernel). Döbbenten jöttem rá, hogy ebben a távolról való elérés valamiért nem működik?! Tovább tesztelgettem és rájöttem, hogy a belső hálózatról sem működik a https. De miért? Hogyan lehet megoldani? Előre is köszi!
Üdv: Szabi
-
tjsz
senior tag
válasz Intruder2k5 #13484 üzenetére
Szia!
Köszi szépen! Közben én is találtam valamit: http://tomato.groov.pl/?page_id=78. Itt azt írja, hogy:
"[RELEASE] 128
All versions:
– include all changes from v125 to Mipsel`s branches
– remove HTTPS from MiniIPv6 build – make it smaller"Vagyis az 1.28-astól kezdve kiszedte? Kár.
Van olyan K26-os firmware, ami megy WRT54GL-en és van benne https is? Ha nincs, akkor vissza kell térnem a K24-esre. Abból viszont csak 1.28-as verzió van. Tehát mintha az a jövőben nem lenne fejlesztve.....
Pedig annyira jó kis router ez a WRT54GL.
Szerintetek mit csináljak?
-
tjsz
senior tag
válasz crissprivat #13490 üzenetére
Szia! A te esetedben mi volt a megoldás?
-
tjsz
senior tag
válasz crissprivat #13496 üzenetére
Köszi!
-
tjsz
senior tag
válasz Intruder2k5 #13486 üzenetére
Szia!
Közben kijött az 1.31-es build és van benne Mini firmware. Hurrá! Kipróbáltam, működik!
-
tjsz
senior tag
válasz bakonyip95 #13695 üzenetére
Szia!
Nyomj rá tomato shibby firmware-t.
-
tjsz
senior tag
válasz doberman #13703 üzenetére
Nincs buktató. Én mind a mai napig ilyen router használok ÉS üzemeltetek. Van olyan, amelyen a régebbi Zarate féle tomato van és van olyan is, ahol már a Shibby féle tomato működik. Egy pontos típus alapján meg tudod mondani, hogy mekkor flash van benne, az alapján pedig a megfelelő firmware-t meg tudod határozni.
-
tjsz
senior tag
válasz doberman #13705 üzenetére
Szia!
Próbálkozz nyugodtan a Shibby féle tomato-val. Több mint 1 hete raktam fel egy saját wrt54gl v1.1-re, azóta is szépen működik, teszi a dolgát, ahogy kell. Fontos, hogy kábelen keresztül csináld a frissítést, SOHA ne wifi-s csatlakozáson keresztül (jobb is, ha a frissítés ideje alatt a wifi-t letiltott a notebook-odon)
Itt bővebben írtam a felrakásról ill. találsz infót arról is, hogy melyik firmware megy fel a tiedre.
-
tjsz
senior tag
User: root, jelszó: admin.
Ha nem ez, akkor bizony
1. húzd ki a 220-ból
2. tarts benyomva a hátulján a reset gombot
3. ne engedd el a gombot, dugd vissza a 220-ba
4. tartsd igy a gombot 30 másodpercigÍgy elvileg törli a beállításait és visszaáll minden alapértékre. Az IP cím 192.168.1.1 lesz.
[ Szerkesztve ]
-
tjsz
senior tag
-
tjsz
senior tag
válasz Intruder2k5 #13734 üzenetére
Köszi szépen!
-
tjsz
senior tag
válasz Yogibear974 #13740 üzenetére
"Néha újra kell húzni a romot, ha betelik a memó"
Ezt hogy érted? Rendszeresen flash-elni a firmware-t? Illetve hogy telhet be a memó? Megfelelő opciókkal ez kivédhető.
-
tjsz
senior tag
válasz Yogibear974 #13742 üzenetére
Ütemezett (és rendszeres) router újraindítással próbálkoztál esetleg? Melyik verziójú DDWRT?
-
tjsz
senior tag
válasz Yogibear974 #13751 üzenetére
A led-ek alapján meg lehet tudni, hogy van-e fizikai kapcsolat.
Ha van, akkor a DDWRT firmware log-jában kellene megnézni, hogy miért nem kap IP címet. De ennek nagyon sok oka lehet: PPPoE autentikáció esetén jó-e a felhaszn. név és/vagy jelszó, jó-e az MTU érték, fix IP címet kell használni vagy DHCP-n keresztül kap stb.-stb.
-
tjsz
senior tag
válasz Ladislaoca #13753 üzenetére
Asus RT N18U. Természetesen Tomato firmware-el.
-
-
tjsz
senior tag
válasz crissprivat #13763 üzenetére
Szia!
Ezt hogy érted, hogy nem kezelte a nyomtatót? WRT54GL-en nincs USB port. Vagy ez valami hack-elt verzió?
-
tjsz
senior tag
válasz crissprivat #13764 üzenetére
Elő szokott fordulni, hogy egy firmware upgrade után a MAC address elállítódik helytelen értékre és a wifi scanner alkalmazások a MAC address azonosító alapján rossz hardverként azonosítják. Olyankor vissza kell rakni "default"-ra.
-
tjsz
senior tag
válasz crissprivat #13769 üzenetére
Arra ott van a WLAN led.
-
tjsz
senior tag
válasz crissprivat #13772 üzenetére
DSCP fix felesleges, feltéve ha nem Comcast előfizető vagy. A többi okés.
-
tjsz
senior tag
válasz crissprivat #13777 üzenetére
Nekem egykoron K24-el gyorsabb volt, mint K26-al.
Ha Shibby féle firmware-hez ragaszkodsz, akkor állj át 140-esre. Nekem is van ilyen (ügyfélnél ill. itthon is), ezzel egészen jó.
Próbáld ki FreshTomato-val!
-
tjsz
senior tag
válasz crissprivat #13779 üzenetére
Na, az áramszünettel volt pár szívásom, ahol ilyen router volt Tomato-val. Ugyanis - máig nem tudom miért - ha ingadozott alatta az áram, ill. 2x-3x elment alóla, akkor képes volt elfelejteni a beállításait. Ezt Zarate és Shibby féle tomato-val is tapasztaltam, ezért gondolom inkább hardverhez köthető ez a jelenség, mint firmware-hez.
[ Szerkesztve ]
-
tjsz
senior tag
válasz crissprivat #13782 üzenetére
MIPSR1 Mini kell neked. De: inkább FreshTomatot rakd fel. Eddigi tapasztalataim alapján gyorsabb, jobb.
-
tjsz
senior tag
válasz vocsok111 #13797 üzenetére
Ha úgy kezdődik, hogy 100.x.y.z akkor nem publikus IP címet kap a router-ed a szolgáltatótól. Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatód tud segíteni: vagy pulikus IP cím adással vagy pedig azzal, hogy a 8080-as portot (az ő router-ében) beforgatja a te router-ed címére. Inkább publikus IP címet kérj!
-
tjsz
senior tag
-
tjsz
senior tag
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
WRT54GL-re melyik legutolsó DD-WRT-t lehet felrakni?
Mert ebben a listában nem igazán láttam?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Büszke apukák és anyukák topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- OLED TV topic
- Háztartási gépek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IFA 2024: Harmadik generációs T-Rex is volt
- Vicces képek
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs