Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    válasz kzkz #4782 üzenetére

    No, amennyire én hallottam/olvastam/tudom ezt az EU Expresst: a dolog alapja az, hogy hivatalosan csak egy helyen kell forgalmi adót fizetni -- tehát ha pl. USA-ból rendelsz, akkor az adott állam adóját nem kell megfizetned, de a magyart (uniósat) már igen (USA esetén erre az ebay meg az amazon rendszere elvileg fel van készítve). Mikor Kínából rendelsz valamit, akkor kifizeted a kínai forgalmi adót... ez Kínában 17%. Adózás nélkül ezeket a webshopokat sem üzemeltethetnék. Ha random postával/futárral rendelsz, akkor adózott értéket fizetsz, lévén nem lekövethető, hogy itthon fogsz-e adózni a cucc után, így eleve a 17%-kal növelt értéket fogják itthon termékárként venni, és még erre teszik rá a hazai 27%-ot, tehát duplán adóztál... például legyen a vásárolt termék ebay-es ára 10.000Ft, amiért 12.700Ft-ot kell itthon fizetni ÁFÁ-val (plusz kezelési költségek, stb, de az nem adózás, hanem munkadíj, így azzal most nem számolok). Ha valahogy le tudod meccselni a kínaiakkal, hogy igen, itthon te ki fogod fizetni a forgalmi adót (ezt a GB meg tudja játszani, egyéni vásárló nem nagyon), akkor a 10.000Ft-os terméked nettó 8.547Ft-os áron fog bejönni az unióba, amire rájön a behozás országában érvényes ÁFA. Ha ez Magyarország lenne, még akkor is csak 10.855Ft-ba kerülne a duplán adózott 12.700 helyett, ha kisebb adójú államban érint talajt a cucc, akkor meg még kevesebb.

    Szóval nem kötelezően adócsalás ez, inkább a dupla adózás törvény adta legális, ellenőrzött keretek között megvalósított gyakorlata.

    Viszont ez itt enyhén OFF... bár érintőlegesen akár még meg is férhet, lévén a legtöbbek Kínából szerzik a nyomtatójukat, illetve hozzá az alkatrészeket.

Új hozzászólás Aktív témák