Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mézespálinka

    senior tag

    Sziasztok!

    Most már nagyon úgy tűnik, hogy belépek a klubba (Flashforge 5m/pro), egy (számomra fontos) kérdés foglalkoztat még: hova tegyem a nyomtatót a szülőknél? Jelenleg 4 lehetőség van. Első körben sima pla-val, később remélhetőleg más anyagokkal is próbálkoznék. Azt néztem, hogy az 5m pro-ban van valamilyen hatékonyságú szűrő. A cél: káros anyag és az emberek megfelelő szeparációja. Amiért kérdezek, hogy nincs gyakorlati tapasztalat és csak netes véleményekre tudtam eddig támaszkodni, ami alapján nem tudok dönteni. Ti melyik helyet választanátok a nyomtatónak?
    1. Garázs, a bejárathoz közel. Pro: sík felület, nyáron nem dögmeleg, télen nem jéghideg, a zaj nem zavar senkit. Kontra: elöfordul ott mászkálás, illetve a környéken vannak tartós elelmiszerek (befőtt, krumpli, hagyma, szokásos "garázsban tárolt" cuccok).
    2. Garázs másik vége. Pro: szabadba nyíló ajtó mellett, mozgolódás ritka. Kontra: még ki kell találnom hogyan tudom fixen, sík alapra helyezni a nyomtatót. Jelenleg salgó polc van, de ahogy néztem videókat, nem biztos, hogy nem mozogna a nyomtatóval együtt.
    3. Nem használt szoba. Pro: nem használják, nincs mászkálás, van 2 tetőablak, fix, sík felület, és azt hiszen netkábel is van. Kontra: a mellette levő 2 szobából az egyik napi használatban van, a másik is gyakori.
    4. Padlás. Pro: szinte nem használják, fix sík felület lehet később. Kontra: szellőzés 0, ablak nincs.
    +1: kerti tároló "ház". Pro: fix sík felület kialakítható, mindentől távol van, ritka mászkálás. Kontra: nem szigetelt, nyáron 40fok, télen mínusz.
    Kényelem és pro szempontból az 1-es mellett döntenék, de a körülötte tárolt élelmiszer egyelőre elriaszt.

    Ti hogy választanátok?

Új hozzászólás Aktív témák