- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Dell notebook topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz Kitakat #1500 üzenetére
Nem valoszinu, hanem az valoszinu, hogy a kvazi amit jonak erzekelt arrol tukroz a masikra. Tehat az A meghajtod valoszinuleg valami miatt nem tetszett neki.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz Kitakat #1502 üzenetére
Miert, leirasban irtak, hogy melyikrol masol? Szerintem nem. Tehat en nem hiszem, hogy prioritasa lenne barmelyik helynek.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz Kitakat #1504 üzenetére
Hmm, szerintem meg pont az lenne a lenyege, hogy az egyik HDD kiesesekor egy ujat beteve ujra tukrozi az adatokat. De IMHO ehhez mar eleve RAID kell. Ahogy kivettem a szavaidbol, itt mindket vinyo mahinalva lett.
Ha most nem magatol epitette fel a RAID-et, hanem te valasztottad ki a webes feluleten, akor johogy torolte a HDD-ket.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz Kitakat #1506 üzenetére
Egyre kellene felhuzni ugy, hogy a megfelelo raid aktivalva legyen rajta, aztan betenni melle a masikat a leiras szerint, hogy ujra epitse a tombot...
(ott cseszted el, hogy a jo hdd-t is kivetted belole...)
-
Kitakat
aktív tag
Szia
Azt mar eljátszottam hogy az egyikre felhuztam ujra .
-Masik teljesen particio mentes unformated.Semmi nem történt. magahoz tert a ketyere és 5-10 percen belül leállitja a winyokat.
-Particionalva a masik vinyo. szofver nelkül. eredmeny ugyan az mint az elözö esetben.
-Most meg hogy mind a 2 ujra huztam a kepen láthato az eredmeny
Az hogy a megfelelö raid aktivalva legyen rajta az alatt mit ertesz? -
Alex91
félisten
-
Kitakat
aktív tag
Nem érted az jo)
Mivel nem csinálta meg raid et mikor betettem az üres hdd t a tök rendszer egyszerüen törölte az adataimat a jo rol is)))
Na hat kb ezért))
Majd jött az adat vissza állitas .........
és most mind a 2 winyon megvan az adat de nem megy mirror))
Söt mondok jobbat is
Most mar ugy látom hogy a hardvare része vagyis lap ami a dobozban van ugy tunik az is meg adta magat
Eddig legalab elindult meg ha a tükrözést nem is csinálta meg.
Most fel örörg a winyo és csak az also led ég
Kiprobáltam egy winyoval is azzal is ez a szitu
MOst mar ott tartok hogy holnap beviszem melohelyre és egy golyos prés alá szépen beteszem))Van valami modja hogy teszteljem a dobozt winyo nelkul?
Mielott vennek egy harmadik vinyot?[ Szerkesztve ]
-
Kitakat
aktív tag
Elso korben csak azt amelyik lehalt
De ez most mind1 mivel a doboz is ugy tunik most megadta magat
Egy 4tb wd winyo meg bazi drága
Most jo lenne tesztelni valahogy a dobozt mivel most mar egy winyoval sem kell életre csak az also leg világit stabilana az adat és mirror vissza álitással mar bazi regota szivok
Laptoppal nem olyan gyorsan lehet 2 tb elveszett adatot vissza állitani([ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
-
Kitakat
aktív tag
Nem müködött akkor sem a tükrözes és az adatok is elvesztek
Most megvannak az adatok a winyok hibatlanok csak a mirror nem ment
de most el sem indul a doboz.
wmware+ubi van neztem a vinyokat azokon rendben van minden.
De csak a fehet csik alja világit.
Most az elobb volt olyan hogy felvillant teteje is egy pillanatra de hat nem tortent semmi.
Normal körülmények között bedug a 220 ba akkor felpörögnek gondolom ellenoriz valamit azt leáll, majd a power gombal elindittt.
most tapot kap feher ledsor alja ég és nem valtozik semmi
O hogy nekem mindig sikerül valami vacakot bevásárolnom[ Szerkesztve ]
-
Kitakat
aktív tag
Szia
Igen mind a baxtattam mivel az egyikrol vissza kelett adathalasz programmal az elveszet adataimat szereznem és ez ez a vinyo volt ami meg jo volt mivel masikon mar az adathalasz sem talált semmit......
Na semmi baj bajlodok meg kicsit vele...
De ha a mybook alaplapja is kuka mert mint feljebb irtam most mar az sem mukodik mint ami delután...
akkor baxhatom az egészet....
Nya kinlodok most feltettem a linux serverem a az egyik vinyot és ott probalom helyre pofozni....
de ha kuka a mybook lapja akkor ugy is mind1. -
PodMAN
senior tag
Sziasztok,
My Book Live 2TB LEDje nem világít működés közben, csak a bootoláskor narancssárgán. Funkcionálisan működik a meghajtó, de nem látom, hogy lemegy-e standbyba (kék) vagy működik (zöld). Találkozott már valaki ilyen problémával? Legújabb fw van fent.
-
gabek_
tag
Akinek esetleg van eladó Mybook world -je írjon nekem.
Elsősorban hdd nélkül érdekelne.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
gabek_
tag
válasz Kitakat #1523 üzenetére
Nem tudom a gyári fw mit automatizál. Sosem használtam.
Ha ezeket magátol csinálja akkor hagyd figyelmenkívül amit írtam.Ha elindul és be tudsz ssh-zni akkor tudod matatni a raid-et.
Raid státusz:
#mdadm --query --detail /dev/md0Raid újratükrözés:
#mdadm /dev/md0 -a /dev/sda1
Fontos, hogy a particios tábla és a beállításaik megegyezzenek a két vinyón.
-
KToM73
csendes tag
Hello fanok, adott egy My Book Live (WDBACG0020HCH) és egy céges laptop, Win7, de domain-ben. Nem tudok Workgroup-ot létrehozni.
Szerintem emiatt nem tudom elérni a NAS-omat a telepítő CDn lévő progival, illetve a WD Quick View-val sem. A WD2go.com-on keresztül igen, de ugye csak Web Client Networkon keresztül, a tudott limitációval (nem látja teljes lemez területet és lassú másolás)
Hálózati meghajtó felcsatolása sem megy, gondolom a domain-workgroup miatt.
(Web Client Networkon-on keresztül OK)Mit tanácsoltok, hogy tudnám a leggyorsabban másolni adataimat erről a Laptopról a NAS-ra?
FTP?
Egyéb megoldás, vagy valamit rosszul csinálok?Előre is kösz,
KToM -
KToM73
csendes tag
Hello,
igen tudom.
Web interfész az megy.A probláma szinte tuti az, hogy ez a gép domainben van, és ezzel a géppel nem tudok homegroup-ot létrehozni. De akkor egy másik WIN géppel létehozok egyet és akkor ezzel a géppel pedig tudok csatlakozni már a homegroup-hoz, ahogy WIN help ígéri.
Lásd:[ Szerkesztve ]
-
gabek_
tag
Akkor a wingyózoddal van valami.
Az "otthoni csoport" vagy mi, környékén nézelődj.
Menni fog az.
Ja, és arra nagyon vigyázz, hogy ne olvasgasd túl sokat a wingyóz saját súgóját!
A Google sokkal hatékonyabb.
http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/cant-connect-to-a-network
Gábor
[ Szerkesztve ]
-
-
KToM73
csendes tag
Elég fontos munkaeszköz (távmunka) nem heck-elem tovább.
T -
TorPe
tag
Szia!
Szerintem nem lehet nagy problémád.
Egyszerűen ha tartományban vagy, akkor a tartományban keresi a megadott felhasználót, amit megadtál.
Tehát az intézőben amikor beírtad a címsorba, hogy \\WDIP, akkor gondolom felugrott egy ablak, hogy hitelesítsd magad. Ha ide csak az írtad, hogy WDUSER és WDPASSWD, akkor elhajt a rendszer, mert a Windows automatikusan a tartomány\WDUSER-el próbálkozik, ami ugye nem létezik.
Annyit kell csak tenned, hogy felhasználónak a \\WDIP\WDUSER -t adod meg
Így működnie kell egy tartományos és symanteces környezetben is. Ezt tapasztalatból írom -
Anachel
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy WD My Book Live Duo 6TB-os drágaságot és sokszor próbáltam már de nem boldogulok az új felhasználók és megosztások beállításával. Létre tudom hozni őket csak éppen használni nem engedi, folyton jelszót kér amit tutira helyesen írok be és mégsem fogadja el... ilyenek. Tud valaki segíteni?
Amúgy most mindent a Public-ba húzok és az ott tökéletesen elérhető külső médialejátszóval, úgyhogy elégedett vagyok vele. Segítségeteket előre is köszönöm. -
Asztee
aktív tag
Sziasztok ! Én is mostanában lettem boldog tulajdonosa egy My Book Live-nak. Nekem az a problémám vele ,hogy amikor a www.wd2go.com akarok belépni,akkor ugye először kéri a jelszót,az még ok utána megjelenik a "My Devices",az is ok. Kiválasztom a felsorolásból az egyetlen meghajtómat,utána beadja egy pillanatra a SHARES-t még WD2GO oldalon és - itt jön a problémám - utána egyből tovább megy [erre] az oldalra. Mi lehet a baj !? Köszi.
''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
RealZuperman
tag
A hétvégén vettem egy MyBook WE (Blue ed.)-t. Üzembe lett helyezve, de apróbb hibával találkoztam: a NAS leáll egy idő után.
Ezen a fórumon utánanéztem, hátha találok valamit rá, de semmi. Volt javaslat a transmission-nál a beállításra (1 sor), de nem oldotta meg a problémát. A "tömeges" másolás helyett filmenként másoltam fel a cuccokat, arra gondolva, hogy megfekszik a nagy adattömegtől. Hát ez sem
A padláson van fenn az eszköz, a melegtől leállhat? Előtte is volt egy NASom, Allnet ALL6250, a bekapcsoló gomb hibáján kívül (vételkor mondták, hogy ez a hibája), nem volt leállás.
Pingelni lehet, a böngészőben ennek ellenére nem elérhető. A WD progijával is offline-ként jelenik meg. Újraindítás után minden megy rendesen egy ideig, de nem ez a megoldás szerintem
Tippeket megköszönném.
Z[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz RealZuperman #1547 üzenetére
Allitsd le a transmissiont, ha utana nem akad, akkor az a ludas...
-
gabek_
tag
válasz RealZuperman #1547 üzenetére
Valóban.
A transmission okozhat ilyet.
Többnyire a hálózati adaptert terheli be és az áll meg. Az oprendszer amúgy megy tovább csak ugye, nem éred el így...
Én írtam egy scriptet ami ilyenkor restartolja a hálózatot.
Ez a kisebbik gond.
Mikor a kékledes-em hozzám került ugyanezt csinálta. Abban meghalt a HDD.
Úgy tudtam lementeni az adataimat, hogy beraktam a jegesbe.
Ha hűtöttem többnyire működött....
A cégnél is volt egy, annak ugyanez lett a baja. (500-as volt mindkettő.)
Jelentkezz be SSH-n és kalimpáld be ezeket:
Kiírja a hdd adatait:
smartctl -i -d ata /dev/sda
Ha csak arra vagy kíváncsi egészséges e a HDD:
smartctl --health -d ata /dev/sda
Ha pedíg mindenre:
smartctl -a -d ata /dev/sda
Futtathatsz külön is tesztet:
Gyorsteszt:
smartctl -t short -d ata /dev/sda
Teljes teszt:
smartctl -t long -d ata /dev/sda
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Dell notebook topic
- Szólánc.
- Revolut
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- WD RED WD40EFAX + Kolink HDSUB3U3
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest