- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
A WD MyBook World-rol nyitnam ezt a topicot.
A keszulek hasznalatarol, további kepessegekkel valo boviteserol, a hasznalataval felmerulo problemakrol es azok megoldasarol.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
Aki nem ismerne, ez egy halozatos merevlemez NAS.
My Book World EditionEgy teszt a keszulekrol: [link]
Egy hack, amellyel pl. torrrent klienssel lathatjuk el: [link]
Nalam problema lepett fel a gigabites halon a halokartyaval. Csak 100 mbit-en volt hajlando mukodni. SSH-n belepve a kovetkezo utasitassal kenyszerithetjuk a gigabitre:
ethtool -s eth0 speed 1000
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
Macintosh tulajoknak:
1. A legujabb firmware-rel mar tudja USB-n irni/olvasni a HFS+J-re formazott kulso HDD-ket.
2. Ugyancsak megjelent a Time Machine tamogatas. Ahogy neztem kvotazhato, ami azert lenyeges, mert kulonben minden szabad helyet teleir a TM .
3. AFP tamogatas Tigerrel, Leoparddal megy, Snow Leoparddal meg nem probaltam. Nagy meretu file irasa gigabiten AFP alatt: 12 MB/s, olvasas: 16 MB/s korul alakul; Samban iras: 16 MB/s, olvasas 38 MB/s koruli. Sajnos AFP-n lassabb .
4. 720p-s HD video meg 100 mbit-en siman jatszhato rola. (Valoszinuleg a 1080p-vel sincs gond.)
5. iTunes szerverrel is rendelkezik a zenek megosztasahoz.
-
Alex91
félisten
Feltettem ra a Midnight Commander-t is. Most mar kenyelmesen lehet navigalni .
-
Cyrin
addikt
Jó lesz nekem ennek a kétlemezes változata (2x2 TB), számomra előny a könnyű kezelhetőség, és a ventimentesség. Mondjuk amíg ráírom a jelenlegi 500Gb-t az nem lesz 2 perc
Te meg csak törd az utat előttem, csak így tovább
-
Alex91
félisten
Igen, iras kicsit lassu . Mondjuk USB-s HDD-rol lehet kozvetlenul is masolni, de az is eltartott egy darabig, pedig meg 100 GB se volt, amit atnyomtam igy.
-
Alex91
félisten
Mondjuk jo lenne, ha egy Linux gurunak is lenne ilyenje, mert azzal szenne lehetne konfiguraltatni!
(Jo lenne valami webes file kezelo ra (mint ami a FreeNAS-ben van, mert a beepitett copy manager fapad), meg mondjuk szintes webes feluletu unrar.)
-
Alex91
félisten
Ugyan meg beta, de direkt MyBook-ra irtak . Ugyan nem probaltam ki, de ezzel tan rapdshare.com-rol lehet vele letolteni premium usereknek...
-
Cyrin
addikt
Azt nem értem, hogy a 4 TB-os verzió pixmaniás ára, miért nem gyűrűzik már be hozzánk is, megint csökkent ma, már elég nagy a különbség a 125 és a 170-es ár között.
-
Alex91
félisten
Nem tudom, 100-as halo? Mondjuk USB-rol a ra masolast nem neztem. Nagy meretu file-t masoltal? Kisebbeknel lassabb. Amugy valoban nem gyors, de azert 38 MB/s olvasas nem olyan rossz eredmeny.
-
Alex91
félisten
Ja, hat akkor meg min csodalkozol? Ott elmeleti max. a 12,5 MB/s, de annyi ugye nem lesz sose. Az USB meg szinten CPU limitalt lehet...
-
rii
nagyúr
noháeeemmm nekem lenne is kérdésem
ja és jó ötlet a topik
szóval ezen a szutykon egy USB bemenet van, és ha rátettem egy FAT32-es WD MY BOOK-ot, akkor a karaktereket rosszul mutatta ..
ha nem lennék tovább szentségtörő a fat32-vel, és a partíciót átraknám MAC Journaled-re, akkor minden éketezetes karakter jól látszódna?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Alex91
félisten
Gigabit LAN-nal gyorsabb, 100-assal vehetsz barmilyen gyorsat, ott is a halozat lesz a korlat.
En elolvastam a hasznalatijat mielott megvettem, abbol szamomra egyertelmu volt, hogy mire valo az USB port .
Azert tegyuk hozza, hogyha levonod a HDD-k arat, akkor 20-30k jut magara a hazra, vezerlore. Ketlemezes NAS hazat nem igen kapsz ennyiert...
-
Alex91
félisten
Kell gigabites switch, meg a gepek halokartyajanak is gigabitesnek kell lennie. Es erdemes legalabb Cat5e-s kabeleket hasznalni.
-
-
Alex91
félisten
Esetleg crosslink kabel kell neki. De ahogy irtam, nalam is levag 100 Mbit-re, SSH-n belepve kapcsolom vissza, de az se mindig egyszeru .
-
Alex91
félisten
Csak, ha ujrainditom. Nem tudom mitol lehet, elkepzelheto, hogy valami bug a firmware-ben, nem komalja a routerem, esetleg a feltett optware kavar be, esetleg csak az en cuccom ilyen . De ez masnal is elofordult, ahogy kulfoldi forumokbol kivettem.
-
kvarc
tag
Valaki meg tudja mondani, hogy raid1-ben hogy lehet "kikenyszeriteni"a resyncront?
-
hiper
tag
Az USB portot én is elnéztem, azt hittem ua mint a egy korábbi WD-men.
Ismeri valaki annak a módját, hogy Mybook Worldben hogy lehetne kicserélni a HDD-t? Nem fizikailag, hanem a szükséges particiókat átmásolni egy új HDD-re?
Köszönöm -
Alex91
félisten
-
Alex91
félisten
WD MyBook World II 4Tb, ez itt 100k
(Igaz, hogy a blue ring-es kep van kirakva, de a WD honlapja szerint ebbol csak max. 2 TB-os volt, tehat valoszinuleg a feher LED-es verzio. De erdemes vasarlas elott erdeklodni!)
-
Alex91
félisten
Meg kivancsi vagyok, hogy ezt frissiti-e most a WD? Mert a tobbi kulso hazas cuccat frissitette. (Ha beleteszi a torrent klienst gyarilag... Erosebb CPU-t, tobb RAM-ot...)
-
O_L_I
őstag
De Jó hogy megtaláltam ezt a topikot.
Én is vettem egy ilyen okosságot. A gigbatire bootál nálam se nagyon megy eddig 2-3 alkalommal újra kellett indítanom mire gigbit lett. (de mostmár tudom az SSH-s megoldást )
De ami nagyon kiábrándít az a 15-6 megás írási sebesség gigabiten. Csak ezért vettem egy gigás router és hát kicsit kiakadtam mikor megláttam...
Viszont ez a torrent kliens hack izginek tűnik -
O_L_I
őstag
Hát felraktam a feature packot is. Megy a torrent szépen viszon lassú. Egy adoto torrent ami a gépemen 2-300k val tölt az ott 10-12k-val. Ráadásul úgy néz ki hogy passzív
-
kvarc
tag
Lehet vagy kell defragtalni a wincsit benne?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Projektor topic
- Autós topik
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Hálózati / IP kamera
- Politika